Μαρία Χατζηστεφανή
© Instagram Maria Hatzistefanis
Celebrities

20 πράγματα που δεν ξέρεις για την επιχειρηματία Μαρία Χατζηστεφανή του Dragons' Den

Το success story με το skincare brand, η ζωή από το Dragons Blood της Rodial στο Dragons' Den, η οικογένεια και οι celebrities

Μαρία Χατζηστεφανή: η ιδρύτρια και πρόεδρος του The Rodial Group συμμετέχει στο επιχειρηματικό show Dragons’ Den

Δυναμική γυναίκα και επιχειρηματίας, άκρως δημιουργική με όραμα, υψηλούς στόχους και πάντα σικάτη με stylish σύνολα και ψηλοτάκουνες elegant γόβες. Tο σίγουρο είναι ότι τα τελευταία 22 χρόνια η Μαρία Χατζηστεφανή δεν τα παράτησε ποτέ και ούτε θα το κάνει. Η δημιουργός και επικεφαλής της διάσημης εταιρείας καλλυντικών «Rodial», ενός brand που είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε 35 χώρες (πάνω από 2.000 πολυτελή πολυκαταστήματα φιλοξενούν τα διάσημα beauty-skincare products της), έχει γίνει ήδη talk of the town για την συμμετοχή της στα 10 επεισόδια του νέου επιχειρηματικού show που παρουσιάζει ο ANT1, «Dragons’ Den»(κάθε Παρασκευή πλέον στις 21:30). Το συγκεκριμένο show το έβλεπε εδώ και 19 χρόνια στην Αγγλία αλλά αυτήν τη φορά βρίσκεται η ίδια στη θέση να βοηθήσει έναν ανερχόμενο επιχειρηματία να πετύχει όλα όσα ονειρεύεται. «Πρέπει να δω ότι η ιδέα ή η εταιρεία έχει κάτι το πρωτοποριακό, κάτι που δεν το έχω ξαναδεί, ή ότι βαδίζει σε μια κατεύθυνση που είναι trending. Να βλέπω ότι κοιτά προς το μέλλον» δήλωσε η ίδια πρόσφατα σε συνέντευξη της ότι χρειάζεται μια ιδέα για να επενδύσει σε αυτή. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 20 facts για να την γνωρίσεις καλύτερα.

1. Κατάγεται από τη Μυτιλήνη(επιστρέφει κάθε χρόνο στο νησί), αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα.

2. Ξεκίνησε την καριέρα της ως beauty editor σε γνωστό ελληνικό περιοδικό μόδας. Είναι απόφοιτη του τμήματος της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αφού ολοκλήρωσε το πρώτο της πτυχίο μετακόμισε στις ΗΠΑ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Columbia. Έπειτα όλα την οδήγησαν στο Λονδίνο όπου και εργάστηκε σε τράπεζα επενδύσεων. Ωστόσο, η αγάπη της για την μόδα και την ομορφιά την κέρδισε. Το 1999 εντόπισε την ανάγκη της αγοράς για ένα πολυτελές brand με προϊόντα ομορφιάς και δημιούργησε το Rodial, μία σειρά από καινοτόμα καλλυντικά, που προσφέρουν φυσικές εναλλακτικές στις ενέσιμες θεραπείες και στις διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής. Kι όλα αυτά ξεκίνησαν σε ένα μικρό δωμάτιο σπιτιού με έμπνευση από την χειροποίητη κρέμα από χυμό ρόδι που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της. Σήμερα είναι  ιδρύτρια ενός από τα πιο διάσημα brand καλλυντικών που αγαπιούνται από τις πιο λαμπερές διασημότητες. «Χρειάστηκαν πολλοί μήνες έρευνας ακόμη για να ξεκινήσει και χρόνια για να γίνει αυτό που είμαστε σήμερα. Η επιστημονική εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη και ο κλινικός έλεγχος σε συνδυασμό με τη μοναδική μας γνώση σε φυσικές θεραπείες του δέρματος, μας καθιστούν ένα μοναδικό skincare brand» έχει τονίσει μεταξύ άλλων σε παλαιότερη συνέντευξη της.

3. Η self-made επιχειρηματίας είναι παντρεμένη κι έχει δύο γιους. Με τον σύζυγό της γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο καθώς σπούδαζαν μαζί ενώ τώρα συνεργάζονται κι επαγγελματικά μιας και εκείνος έχει αναλάβει το οικονομικό κομμάτι της Rodial.

4. Τα ταξίδια, τα διάσημα πρόσωπα του Χόλιγουντ και οι επιδείξεις μόδας, αποτελούν πηγή έμπνευσής για εκείνη. Επισκέπτεται εκθέσεις και συνέδρια σε όλο τον κόσμο, και μεταφέρει τις διαφορετικές ιδέες στα δικά της brands.

5. Ξυπνάει νωρίς το πρωί και η καθημερινή της ρουτίνα περιλαμβάνει τρέξιμο ή yoga.

6. Το όνομά της κοσμεί τις σελίδες μεγάλων περιοδικών όπως η Vogue, το Harper's Bazaar, η Telegraph και το Forbes ενώ έχει δώσει συνεντεύξεις σε μερικά από τα πιο σημαντικά μέσα όπως το ΒΒC.

7. Σήμερα διαθέτει πάνω από 850 χιλ. followers στο Instagram.

8. Η Μαρία Χατζηστεφανή είναι και συγγραφέας. Το 2017 εκδόθηκε το "How To Be An Overnight Success", το πρώτο της best seller βιβλίο κι ακολούθησαν το "How To Make It Happen", ένα εγχειρίδιο προς όλους και το "How To Live Your Best Life", βιβλίο που σχετίζεται με τη ζωή και το «πώς θα φτάσουμε στο σημείο να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και πώς να λύνουμε προβλήματα δίνοντας προτεραιότητα στην ψυχική μας ηρεμία και ισορροπία». Πρόσφατα (19/1) κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο που μεταφράστηκε και στα ελληνικά "Πώς να επιτύχεις σε 24 ώρες" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

9. Πώς ξεκίνησαν όλα όμως στο Dragons' Den; «Πριν από δύο χρόνια είχα κάνει οντισιόν για το "Dragons’ Den" της Αγγλίας και δεν σου κρύβω ότι με ενδιέφερε να το κάνω. Αλλά μετά ήρθε η πανδημία. Εν τω μεταξύ με προσέγγισαν από την Ελλάδα ο Μιχάλης Ισκάς και ο Σάκης Τανιμανίδης, λέγοντάς μου ότι θα γυριστεί η ελληνική εκδοχή. Οπότε, ως Ελληνίδα, επέλεξα να στηρίξω τους Έλληνες επιχειρηματίες και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Αυτή είναι μια περίληψη της ιστορίας για το πώς βρέθηκα στο σόου του ΑΝΤ1» έχει αναφέρει μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξη της.

10. Mέσα από story της στο Instagram έκανε γνωστό πώς πριν από κάθε επεισόδιο του show είναι αρκετά ανήσυχη οπότε πηγαίνει στο γυμναστήριο και επιστρέφει λίγο πριν ξεκινήσει.

11. Η Ελληνίδα entrepreneur στις 19 Οκτωβρίου του 2014 δημοσίευσε το πρώτο της post στο Instagram με το Rodial product banana powder που σήμερα αποτελεί από τα πιο famous bests ellers του brand.

12. Στις 27 Απριλίου του 2015 η φωτογραφία της μαζί με την Kylie Jenner εμφανίστηκε στον πίνακα διαφημίσεων της Times Square στη Νέα Υόρκη.

13. Έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο γνωστές σταρ και influencers του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων Kim Kardashian, Kylie Jenner, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Beyoncé, Elle MacPherson, Victoria Beckham. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που οι διασημότητες έχουν μιλήσει τόσο δημόσια όσο και μέσα από τα social media τους για το beauty brand της συμβάλλοντας και αυτές με τον τρόπο τους προς την κατάκτηση της κορυφής της Μαρίας Χατζηστεφανή.

14. O λογαριασμός της στα social θα έλεγε κανείς πώς θυμίζει fashion's editor account. Λατρεύει τις τσάντες, τα παλτό και κυρίως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και δεν διστάζει να τα ποστάρει συνεχώς. Γόβες πολύχρωμες, nude και κλασικές όπως μαύρες και κόκκινες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημοσιεύσεις της στα social. Μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της …τα Prada και τα Βalenciaga shoes. Φυσικά θα βρεις και αναρίθμητα δημοσιεύματα με την skincare και beauty routine της. 

15. Το καλοκαίρι απολαμβάνει πολύ συχνά τις διακοπές της στην Μύκονο.

16. Έχει κάνει guest στο Project Runway Fashion/Startup του 2016.

17. Το 2018, ήταν στην κριτική επιτροπή του British Fashion Council/Vogue Fashion Fund.

18. Τον Ιούνιο του 2018 είχε βρεθεί σε event για να υποστηρίξει το φιλανθρωπικό έργο της Sienna Miller.

19. Eίναι φαν του Ed Sheeran και θεωρεί ότι ο λόγος της Lady Gaga στα Oscar του 2019 συνοψίζει την ιστορία της καριέρας της.

20. Ένα από τα αγαπημένα της outfit είναι #levis501 jeans #awakeuktop #cultgaiasandals #celinebag.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice