Η Κιάρα Φεράνι
Η Κιάρα Φεράνι © EPA/ETTORE FERRARI
Celebrities

Το κοινωνικό μήνυμα στα φορέματα της Κιάρα Φεράνι στο Σαν Ρέμο

Οι στιλιστικές της επιλογές που συζητήθηκαν

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Κιάρα Φεράνι: Το μήνυμα προς τις γυναίκες που έγραψε στα φορέματά της - H στιλιστική της επιλογή στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο

Το δικό της μήνυμα προς όλες τις γυναίκες έστειλε η Κιάρα Φεράνι μέσα από τις στιλιστικές της επιλογές στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο.

Η Ιταλίδα influencer, μία από τις γνωστότερες περσόνες των social media, συνεργάστηκε με την Maria Grazia Chiuri και τον οίκο Dior για να δημιουργήσουν ένα φόρεμα με κοινωνικό μήνυμα.

Το μαύρο φόρεμα που φόρεσε η Φεράνι συμπληρώνεται από ένα κοντό πανωφόρι σε λευκό χρώμα, το οποίο γράφει με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «Σκέψου ελεύθερα».

Η φράση προέρχεται από έργο της Claire Fontaine, της καλλιτεχνικής σύμπραξης των Φούλβια Καρνεβάλε και Τζέιμς Θόρνιλ.

Η Κιάρα Φεράνι
Η Κιάρα Φεράνι © EPA/ETTORE FERRARI

Τις φωτογραφίες με το φόρεμα τις δημοσίευσε και η ίδια μέσω του λογαριασμού της στο Instagram που μετρά πάνω από 28 εκατομμύρια followers.

Τα υπόλοιπα φορέματα με τα κοινωνικά μηνύματα

«Το φόρεμα κατά του μίσους:

Με αυτό το φόρεμα φέρνουμε στη σκηνή του θεάτρου Ariston μέρος της κριτικής που ασκήθηκε στην Chiara σχετικά με την εμφάνισή της, το σώμα της και κυρίως την ελευθερία της να αισθάνεται γυναίκα και μητέρα. Οι φράσεις περιφρόνησης που είναι κεντημένες με μαύρες πέρλες είναι οι πραγματικές προσβολές που οι haters απευθύνουν στις φωτογραφίες της που αναρτώνται καθημερινά στο Instagram.

Η @mariagraziachiuri είχε την ιδέα να κεντήσει αυτές τις ΜΑΥΡΕΣ λέξεις σε ένα ΛΕΥΚΟ φόρεμα σαν τη σελίδα ενός βιβλίου που μιλάει για την άκαρπη περιφρόνηση με την οποία παλεύει κάθε μέρα. Φέρνοντας αυτές τις σεξιστικές φράσεις στο @sanremorai θέλουμε να παροτρύνουμε όλους να δώσουν σημασία και να υπενθυμίσουμε στις γυναίκες να μην αφήνουν τον εαυτό τους να υποτιμάται από τους haters, γιατί μόνο η γνώμη εκείνων που μας αγαπούν μετράει πραγματικά».

«Το φόρεμα χωρίς ντροπή:

Επαναφέροντας την προσοχή στα δικαιώματα των γυναικών, στο σώμα τους και στο πώς η διάθεση του γυναικείου σώματος από αυτές θεωρείται, δυστυχώς, ακόμη αμφιλεγόμενη και αμφισβητήσιμη. Αυτός είναι ο στόχος αυτής της εμφάνισης. Η ιδέα ενός φορέματος που προσομοιάζει το γυμνό σώμα της Chiara μας ήρθε αμέσως εμπνευσμένη από μια δημιουργία της @mariagraziachiuri για τον @dior από την άνοιξη/καλοκαίρι 2018. Κατασκευασμένο στα ατελιέ υψηλής ραπτικής της @dior, το φόρεμα από σαρκώδες τούλι αναπαράγει, με κεντήματα trompe l'oeil, το σώμα της @chiaraferragni στη φυσική του κατάσταση και απελευθερωμένο από την ντροπή που πάντα επέβαλαν σε όλους, ξεκινώντας από την Εύα, την πρώτη γυναίκα στην ιστορία που αναγκάστηκε να νιώσει ντροπή.

Αυτή η ψευδαίσθηση της γύμνιας θέλει να υπενθυμίσει σε όλους το δικαίωμα και την ισότητα των φύλων που έχουν να δείχνουν, να ξεδιπλώνονται χωρίς να χρειάζεται να αισθάνονται κρινόμενοι ή ένοχοι. Αυτή η ψευδαίσθηση της γύμνιας θέλει να υπενθυμίσει ότι όποιος αποφασίζει να δείξει τον εαυτό του ή να νιώσει σέξι, δεν εξουσιοδοτεί κανέναν να δικαιολογήσει τη βία των ανδρών.

Αυτό είναι το σώμα μιας γυναίκας, αυτό της @chiaraferragni, η οποία θα ήθελε να δώσει φωνή σε όλες τις γυναίκες στον κόσμο που καταπιέζονται και κακοποιούνται, σε όλες εκείνες που τους λένε ότι το σώμα τους δημιουργεί ντροπή, ότι είναι μόνο ένα αντικείμενο επιθυμίας ή ότι υποκινεί στην αμαρτία.

Αυτό είναι το σώμα όλων. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω!»

«Το κλουβί:

Ελευθερώνοντας τις νέες γενιές από τα στερεότυπα των φύλων στα οποία οι γυναίκες συχνά αισθάνονται εγκλωβισμένες. Αυτή είναι η ιδέα που θέλησε να εκπροσωπήσει η @mariagraziachiuri με αυτό το φόρεμα υψηλής ραπτικής της @dior που αποτελείται από μια ολόσωμη φόρμα από φανέλα κεντημένη με στρας, παγιδευμένη σε μια φούστα από τούλι εμπνευσμένη από το έργο της Jana Sterbak. Αυτό το φόρεμα αντιπροσωπεύει την ελπίδα να σπάσει τις συμβάσεις που επιβάλλει η πατριαρχία. Μια ελπίδα που εναποθέτουμε στα κοριτσάκια του σήμερα που θα γίνουν οι γυναίκες του αύριο. Αυτή είναι η ευχή μιας μητέρας προς το κοριτσάκι της, να μπορέσει επιτέλους να φωνάξει Νίκη!»

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice