Γκούινεθ Πάλτροου
© EPA / Rick Bowmer / POOL
Celebrities

Αθώα η Γκουίνεθ Πάλτροου για το ατύχημα στο σκι

Το συμβολικό ποσό που ζήτησε ως αποζημίωση για τη δικαστική περιπέτεια

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Γκουίνεθ Πάλτροου: Το ατύχημα στο σκι το 2016, η απόφαση του δικαστηρίου και ο διάλογος με τον αντίδικό της

Αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο η σταρ του Χόλιγουντ, Γκουίνεθ Πάλτροου, για το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι σε βουνό της Γιούτα το 2016. Ο Τέρι Σάντερσον είχε μηνύσει την ηθοποιό ως υπεύθυνη για το ατύχημά του, όμως, πλέον, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο συνταξιούχος οπτικός φέρει το 100% της ευθύνης. 

Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από δύο εβδομάδες και αφού πέρασαν από την αίθουσα δεκάδες μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν για το περιστατικό. Το δικαστήριο αποφάσισε να της δοθεί αποζημίωση ύψους 1 δολαρίου, ένα συμβολικό ποσό που ζήτησε προκειμένου να δείξει ότι δεν επρόκειτο για χρήματα, αλλά στόχος της ήταν να δικαιωθεί, αφού είχε επιλέξει να προχωρήσει σε δίκη και όχι να λήξη η υπόθεση με εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Μάλιστα, φέρεται αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης να πλησίασε τον συνταξιούχο, να τον άγγιξε στον ώμο και να του είπε: «Σου εύχομαι τα καλύτερα», με τον 76χρονο να της απαντά: «Ευχαριστώ αγαπητή μου».

H Γκουίνεθ Πάλτροου σε σύντομο διάλογο με τον  αντίδικό της
© EPA /Rick Bowmer / POOL

Σε δήλωσή της μετά το τέλος της δικαστικής περιπέτειας, η Γκουίνεθ Πάλτροου προχώρησε σε μία λιτή ανακοίνωση: «Αισθάνθηκα ότι το να συναινέσω σε μια ψευδή αξίωση έθετε σε κίνδυνο την ακεραιότητά μου».

Το ατύχημα στο σκι και το χρονικό του περιστατικού που έληξε στο δικαστήριο

Ο 76χρονος Τέρι Σάντερσον συνταξιούχος οπτικός μήνυσε την Γκουίνεθ Πάλτροου για 300.000 δολάρια, υποστηρίζοντας ότι το 2016 η ηθοποιός έπεσε πάνω του με σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Deer Valley στη Γιούτα, αφήνοντάς τον με διάσειση, τέσσερα σπασμένα πλευρά και εγκεφαλική βλάβη. Στη συνέχεια, η Γκουίνεθ Πάλτροου άσκησε ανταγωγή για 1 δολάριο και τα έξοδα του δικηγόρου. Ο Σάντερσον αρχικά έκανε αγωγή για 3,1 εκατομμύρια δολάρια, προτού δικαστής αποφανθεί εναντίον του, ζητώντας αποζημίωση.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου κατέθεσε πρώτη, λέγοντας στους ενόρκους ότι ο Τέρι Σάντερσον ήταν αυτός που είχε πέσει πάνω της. Στην κατάθεσή της, θυμήθηκε ότι έβλεπε τα παιδιά της να κάνουν σκι στην πλαγιά όταν ο Σάντερσον τη χτύπησε από πίσω.  Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά την ετυμηγορία, ο Τέρι Σάντερσον αμφισβήτησε αν άξιζε τον κόπο η αγωγή και δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται διασημότητες, όπως Γκουίνεθ Πάλτροου.

Gwyneth Paltrow not at fault: key moments from ski crash trial

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice