Άιβι Γκέτι (Ivy Getty): Η ιστορία του 28χρονου μοντέλου που είναι κληρονόμος των δισεκατομμυρίων της οικογένειας Γκέτι.
©instagram/ @ivygetty
Celebrities

Ivy Getty: Ένα 28χρονο μοντέλο με αμύθητη περιουσία

Είναι κολλητή της Αν Τέιλορ-Τζόι, ενώ στον γάμο της καλεσμένη ήταν και η Νάνσι Πελόζι

Άιβι Γκέτι (Ivy Getty): Η ιστορία του 28χρονου μοντέλου που είναι κληρονόμος των δισεκατομμυρίων της οικογένειας Γκέτι.

Κατά μία έννοια, η Άιβι Γκέτι είναι nepo baby. Δεν έχει γονείς με καριέρα στο μόντελινγκ, αλλά έχει κληρονομήσει την περιουσία τους. Συγκεκριμένα, είναι κληρονόμος των πετρελαιάδων και βιομηχάνων Γκέτι, που είναι πάμπλουτοι αναντάν μπαμπαντάν αλλά και τσιγκούνηδες. Ο προπάππους της, Ζαν Πολ, που έγινε εκατομμυριούχος στα 24 χρόνια του, έμεινε στην ιστορία όταν αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων που ζητούσαν μέλη της ιταλικής μαφίας που είχαν απαγάγει τον εγγονό του. Λίγες μέρες αργότερα, οι απαγωγείς έστειλαν με το ταχυδρομείο το κομμένο αυτί του απαχθέντος στα γραφεία μιας εφημερίδας. Ο Ζαν Πολ Γκέτι μπήκε σε διαπραγμάτευση με τους μαφιόζους, που του έκαναν τελικά σκόντο και απελευθέρωσαν τον εγγονό έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Επιστροφή στο τώρα και την Άιβι. Μέλος της καλής κοινωνίας των ΗΠΑ, το 2021 παντρεύτηκε τον φωτογράφο Τομπάιας Ένγκελ. Στον γάμο της παρευρέθηκε και η Νάνσι Πελόζι, ενώ την πάντρεψε η κολλητή της Άνια Τέιλορ-Τζόι. 

Η Άιβι γεννήθηκε το 1994 στο Σαν Φρανσίσκο. Ενδιαφερόταν για τη μόδα εκ «γενετής», αφού η μητέρα της είναι η σχεδιάστρια κοσμημάτων Αλίσα Μπουθμπάι. Πάντως μεγάλωσε με τους παππούδες της, την Αν και τον Γκόρντον Γκέτι, στην περιβόητη έπαυλη του Σαν Φρανσίσκο. Η περιουσία τους αριθμούσε δισεκατομμύρια και αρκετούς πίνακες του Ματίς. Ο παππούς Γκόρντον, εκτός από τους τέσσερις γιους που απέκτησε με την Αν (ανάμεσά τους και ο μπαμπάς της Άιβι), είχε και τρεις κόρες με μια άλλη γυναίκα. Στην ουσία είχε και μια δεύτερη, «μυστική» οικογένεια και ζωή. 

Με την ανατροφή της εγγονής ασχολήθηκε η γιαγιά. Η γιαγιά που πίστευε ότι τα εκπαιδευτικά ταξίδια είναι ό,τι καλύτερο για ένα παιδί. Η Άιβι ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο. Με τον ιδιωτικό τζετ των Γκέτι πήγαινε στο Παρίσι για να μυηθεί στην τέχνη, μάθαινε τα πάντα για τα άγρια ζώα σε σαφάρι στην Αφρική, γινόταν μια κοσμοπολίτισσα. 

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λος Άντζελες, έφυγε για Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει μια καριέρα μοντέλου. Και τα κατάφερε. Ανήκει στο πρακτορείο Ford Models, έχει παρουσίες σε περιοδικά όπως τα Town & Country, L’Officiel, Elle, συμμετείχε σε διαφημιστική καμπάνια του Gucci, ενώ είναι και insta model. Ανεβάζει συχνά άψογες επαγγελματικές φωτογραφήσεις στο προφίλ της στο instagram, το οποίο ακολουθείται από 85.000 άτομα. 

Από το instagram, βλέπουμε επίσης πως καλοπερνάει. Πού τη χάνεις, πού τη βρίσκεις, θα τη δεις στο Ποζιτάνο το καλοκαίρι και σε κάποιο χιονισμένο ριζόρτ της Ελβετίας τον χειμώνα. Επίσης, δίνει το παρών στα Met Gala, τις τελετές των Όσκαρ αλλά και τις Εβδομάδες Μόδας του κόσμου.

Τον άντρα της τον γνώρισε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Φωτογράφιζε το event και την ίδια. Το μπάτσελορ πάρτι έγινε στα μέρη μας, στη Μύκονο. Πέρασε τέλεια, χόρευε όλη τη νύχτα στην πίστα του Jackie O’, είναι «το πιο αγαπημένο της μέρος ever», όπως έγραψε στο instagram. 

Στον γάμο της φόρεσε ένα νυφικό φτιαγμένο ειδικά για την Άιβι από τον Τζον Γκαλιάνο και τον Οίκο Maison Margiela. Ήταν διακοσμημένο με κομματάκια από σπασμένο καθρέφτη. Στον γαμπρό την παρέδωσε ο παππούς Γκόρντον και τα στέφανα άλλαξε η Άνια Τέιλορ Τζόι. 

Η Άιβι και ο Τομπάις έχουν αρκετά ακίνητα. Προτιμούν όμως να ζουν σε ένα ρετιρέ στο Κάτω Μανχάταν, το οποίο είναι διακοσμημένο με το γούστο της γιαγιάς Αν. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice