Ζενεβιέβ Μαζαρί με την κόρη της, Ροζαλία
© NDPPHOTO / NDP PHOTO
Celebrities

Τα 5 πιο ασυνήθιστα ονόματα που έχουν δώσει Έλληνες celebrities στα παιδιά τους

Από την Ζενεβιέβ Μαζαρί στην Κατερίνα Καραβάτου και στην Τζένη Θεωνά, όλες έχουν ένα καλό λόγο για να διαλέξουν τα ονόματα των παιδιών τους

5 ασυνήθιστα ονόματα που έχουν δώσει Έλληνες celebrities στα παιδιά τους και οι ιστορίες τους 

«Apple» φώναζε η Gwyneth Paltrow την μικρή της κόρη την ώρα που πήγαινε να μπει στο σχολικό. Οι stars του Hollywood, ανάμεσα τους και η ηθοποιός δεν είναι μόνο γνωστοί για τις περίεργες συνήθειές τους αλλά και για τις επιλογές ασυνήθιστων ονομάτων που δίνουν στα παιδιά τους. Η Kim Kardashian και ο πρώην σύζυγος της Kanye West ονόμασαν τα παιδιά τους North (βόρεια), Saint (Άγιος), Chicago, Psalm (ψαλμός), η ηθοποιός Shay Mitchell που λατρεύει τα ταξίδια, θεώρησε κατάλληλο το όνομα Atlas για την κόρη της, το όνομα Bear Blaze που έδωσε στον γιο της η Kate Winslet δεν το λες και συνηθισμένο, με αποκορύφωμα το όνομα XÆ A-12 που έδωσε ο Elon Musk στον γιο του, το οποίο δεν μπορούμε καν να προφέρουμε. Στην Ελλάδα πάλι αρκετοί είναι οι διάσημοι stars που έχουν δώσει στα παιδιά τα ονόματα των γονέων τους, άλλοι πάλι κινούνται προς τα πιο αρχαιοελληνικά όπως το Κύνθια που έδωσε ο Σάββας Πούμπουρας και η σύζυγός του, Αρετή Θεοχαρίδη στην κόρη τους. Παρακάτω βρήκαμε τα 5 πιο ασυνήθιστα ονόματα που έχουν δώσει Έλληνες celebrities στα παιδιά τους και τις ιστορίες τους.

Ροζαλία

Η ιστορία πίσω από το όνομα της κόρης της Ζενεβιέβ Μαζαρί, Ροζαλία-Μαρία είναι συγκινητική. Η Ζενεβιέβ Μαζαρί είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη της στο παρελθόν: «Ο Βασίλης, κάθε πρωί που ξυπνάει, τραγουδάει, ότι και να έχει γίνει το προηγούμενο βράδυ. Στις τελευταίες διακοπές με τη μαμά μου τραγούδησε το “Ρόζα, Ροζαλία”. Είμαστε με τη μαμά μου στο μπαλκόνι και μου λέει: " Να το θυμάσαι, το Ροζαλία μου αρέσει πάρα πολύ σαν όνομα”. Φεύγει η μαμά μου, μετά από πέντε χρόνια μένω έγκυος. Όταν φτάσαμε στον υπέρηχο και μάθαμε ότι έχουμε κόρη του είπα ότι θα την πούμε Ροζαλία και τον είδα να κοκκινίζει και να συγκινείται. Ροζαλία μου λέει είναι το όνομα της γιαγιάς μου». Το πρώτο καλοκαίρι μάλιστα στο πατρικό του συζύγου της εκείνος βρήκε την ταυτότητα της γιαγιάς του και ανακάλυψε ότι την έλεγαν Ροζαλία-Μαρία Καρύδη, όπως ακριβώς ονομάζεται και η κόρη τους. 

Αρίωνας

Το 2016 γεννήθηκε ο γιος της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη που του έδωσαν το σπάνιο όνομα «Αρίων». Τον βάφτισαν Αρίωνα – Ιωάννη. Το δεύτερο όνομα επιλέχτηκε προς τιμή του πατέρας της που είχε φύγει από τη ζωή. Αρίων ονόμασε και η Τζένη Θεωνά με τον Δήμο Αναστασιάδη τον γιο τους που ήρθε στον κόσμο τον Απρίλιο του 2019. «Επειδή τον μπαμπά μου τον λένε Άρη και του Δήμου Ιωάννη, αποφασίσαμε να ονομάσουμε τον γιο μας Αρίωνα. Συμβολικά και αλληγορικά το όνομα “Αρίων” έχει πολλές αναφορές από τη ζωή μας. Ο Αρίων ήταν ένας διάσημος κιθαρωδός της αρχαιότητας και μουσικός όπως είναι και ο Δήμος και καταγόταν από τα Μήθυμνα της Λέσβου από όπου κατάγεται και η μητέρα μου και πέρασα όλα παιδικά μου χρόνια εκεί» ανέφερε η ηθοποιός.

Αέλια

Της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη τους άρεσαν όπως φαίνεται τα παράξενα ονόματα έτσι όταν γεννήθηκε η κόρη τους το 2011 της έδωσαν το όνομα Αέλια που στην ομηρική γλώσσα σημαίνει ενέργεια που έρχεται από τον ήλιο. 

Διώνη

Η Διώνη, η κόρη της Σίσσυς Φειδά και του Γιώργου Ανδρίτσου ήρθε στον κόσμο στις 15 Ιουνίου του 2016. Το όνομα  προέρχεται από την μυθολογία. Διώνη ήταν η θεότητα που ανήκει στην πρώτη γενιά των θεών, παντρεύτηκε τον Τάνταλο και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Νιόβη και τον Πέλοπα

Λιόνα 

Η Λιόνα Βαρθακούρη είναι η μικρότερη κόρη του Χάρη και της Αντελίνας Βαρθακούρη που έχει τα γενέθλιά της στις 12 Ιουλίου. «Γεννήθηκε πρόωρα, 8 μηνών και πήγαινα εγώ στη θερμοκοιτίδα από πάνω είχα τρελαθεί τότε, και της έλεγα εσύ είσαι λιοντάρι παιδί μου, όχι σαν τη μάνα σου, καμία σχέση με ζώδια και ιστορίες, εσύ θα γίνεις καλά και θα βγεις και θα πάμε σπίτι μας και τελείωνε γιατί μας είχαν πει ένα μήνα θα κάτσεις μέσα. Όποτε κάθε φορά που πήγαινα οι νοσοκόμες έλεγαν “Η λιονταρίνα μια χαρά σήμερα”, και μου λέει ο Χάρης “ ρε συ το θηλυκό λιοντάρι είναι Λιόνα, θα τη βγάλουμε Λιόνα;” πολύ μ’άρεσε». Έτσι βγήκε το όνομα της μικρής τους.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice