Ο Ρούπερτ Μέρντοχ φέρεται να χώρισε τη Τζέρι Χολ μέσω email

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τη ζωή του δισεκατομμυριούχου και τη ρήτρα για το «Succession»

Newsroom |

Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο 92χρονος μεγιστάνας των μίντια φέρεται να χώρισε με τη Τζέρι Χολ μέσω email - Δημοσίευμα ρίχνει φως στις διεργασίες της οικογένειας.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ χώρισε με την τέταρτη σύζυγό του, Τζέρι Χολ, μέσω email, λέγοντάς της «σίγουρα περάσαμε καλές στιγμές, αλλά έχω πολλά να κάνω», σύμφωνα με δημοσίευμα για τον 92χρονο δισεκατομμυριούχο των μέσων ενημέρωσης.

Η Χολ περίμενε να συναντήσει τον σύζυγό της στην έπαυλή τους στο Όξφορντσαϊρ τον Ιούνιο του 2022 όταν έλαβε την απροσδόκητη αλληλογραφία.

«Τζέρι, δυστυχώς αποφάσισα να βάλω τέλος στον γάμο μας», φέρεται να ξεκίνησε το email του Μέρντοχ. «Σίγουρα περάσαμε καλές στιγμές, αλλά έχω πολλά να κάνω… Ο δικηγόρος μου στη Νέα Υόρκη θα επικοινωνήσει αμέσως με τον δικό σου».

Ο Γκάμπριελ Σέρμαν, ένας δημοσιογράφος που έχει περάσει δεκαετίες γράφοντας για τις επιχειρήσει Μέρντοχ, είπε ότι είχε δει ένα αντίγραφο του email που στάλθηκε στην 66χρονη Χολ και περιέγραψε λεπτομερώς το περιεχόμενό του σε ένα άρθρο για το Vanity Fair.

O Ρούπερτ Μέρντοχ παντρεύτηκε με τη Τζέρι Χολ το 2016 και ο γάμος τους έληξε οριστικά τον Αύγουστο του 2022 © Yui Mok/EPA

Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο μέσα σε λίγους μήνες και επέμενε δημόσια ότι παρέμεινε καλό ζευγάρι. Ωστόσο, φίλοι της Χολ είπαν ότι η ίδια ήταν συντετριμμένη και ταπεινωμένη, αφού φρόντισε τον Ρούπερτ Μέρντοχ και ήταν κοντά του σε διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ απομονώθηκε μαζί του σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

«Την πρώτη ημέρα της Σαρακοστής του Φεβρουαρίου, η Χολ είπε στους φίλους της ότι έφτιαξε ένα ομοίωμα του Μέρντοχ, έδεσε οδοντικό νήμα γύρω από το λαιμό του και το έκαψε στη σχάρα», υποστηρίζει το άρθρο.

Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέρι Χολ και η ρήτρα για το «Succession»

Σύμφωνα με το άρθρο, ο διακανονισμός του διαζυγίου του ζευγαριού περιλαμβάνει ρήτρα που απαγορεύει στη Χολ να παρέχει προτάσεις πλοκής στους σεναριογράφους της τηλεοπτικής σειράς «Succession», η οποία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εσωτερικές έριδες της οικογένειας Μέρντοχ. 

Ακριβώς όπως ο χαρακτήρας Λόγκαν Ρόι στην τηλεοπτική σειρά, τα τέσσερα παιδιά του Μέρντοχ από τους δύο πρώτους γάμους του ανταγωνίζονται για το ποιος θα κληρονομήσει την επιχείρηση όταν πεθάνει. Ενώ ο Λάχλαν συμμετέχει ήδη σε μεγάλο βαθμό στην οικογενειακή εταιρεία, αντιμετωπίζει μια πιθανή πρόκληση από τα αδέλφια Τζέιμς, Ελίζαμπεθ και Προύντενς, τα οποία είτε έχουν αποσυρθεί από την εταιρεία είτε συμμετέχουν ελάχιστα.

Το άρθρο του Vanity Fair αναλύει λεπτομερώς την προβληματική υγεία του Ρούπερτ Μέρντοχ, αναφέροντας ότι η Χολ χρειάστηκε να τον περιθάλψει για μεγάλο διάστημα, αφού χτύπησε σοβαρά στην πλάτη του σε μια πτώση σε γιοτ τον Ιανουάριο του 2018, βρισκόμενος κοντά στον θάνατο.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο δισεκατομμυριούχος απομακρύνθηκε από το γιοτ στο γαλλικό έδαφος της Γουαδελούπης στην Καραϊβική, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι δεν υπήρχε ανοιχτό νοσοκομείο. «Ο Μέρντοχ έπρεπε να περάσει τη νύχτα σε ένα φορείο κάτω από μια σκηνή στο πάρκινγκ μέχρι να μπορέσει να έρθει αεροπορικώς μια ειδική ιατρική ομάδα», αναφέρεται στο άρθρο. 

Υποστηρίζεται, επίσης, ότι όταν οι γιατροί εξέτασαν μια ακτινογραφία της πλάτης του Ρούπερτ Μέρντοχ, τον ρώτησαν για έναν αριθμό σπασμένων σπονδύλων σε προγενέστερο χρόνο. Ο Μέρντοχ υπέθεσε ότι αυτή η κλινική του εικόνα οφείλεται στο γεγονός όταν η τρίτη σύζυγός του, Γουέντι Ντενγκ, τον έσπρωξε σε ένα πιάνο κατά τη διάρκεια ενός καβγά.

Ο Μέρντοχ αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο τόσο στην επιχείρησή του όσο και στην προσωπική του ζωή. Το 2019 πούλησε την πλειονότητα των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας του σε αντίπαλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Διατήρησε το αμερικανικό δίκτυο Fox, τον εκδοτικό οίκο βιβλίων HarperCollins και μια σειρά εφημερίδων, όπως Times, Sun και Wall Street Journal. Ωστόσο, οι προσπάθειες επανένωσης της αυτοκρατορίας, που διασπάστηκε για να περιοριστούν οι επιπτώσεις από το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών της News of the World, εγκαταλείφθηκαν νωρίτερα φέτος.

Η επιχείρηση που προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα στον Μέρντοχ είναι το Fox News, το οποίο αντιμετωπίζει αγωγή για δυσφήμιση ύψους 1,6 δισ. δολαρίων από την εταιρεία μηχανημάτων ψηφοφορίας Dominion, αφού το ειδησεογραφικό κανάλι προώθησε τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ήταν νοθευμένες. Η επιλογή των ενόρκων για τη δίκη αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη, μετά από μήνες αποκάλυψης εσωτερικής αλληλογραφίας σχετικά με τη λειτουργία του Fox News.

Στην προσωπική του ζωή, ο Μέρντοχ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διέλυσε τον αρραβώνα του με την Αν Λέσλι Σμιθ, μόλις δύο εβδομάδες αφότου είχε χρησιμοποιήσει τη δική του ταμπλόιντ εφημερίδα New York Post για να ανακοινώσει τον αρραβώνα.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Μέρντοχ δήλωσε ότι το ζευγάρι «ανυπομονεί να περάσει το δεύτερο μισό της ζωής του μαζί», αφού αγόρασε στη μέλλουσα νύφη του ένα δαχτυλίδι αρραβώνων αξίας 2 εκατ. δολαρίων. Στις αρχές Απριλίου ωστόσο ο αρραβώνας είχε τελειώσει, με τον Μέρντοχ να φέρεται να αισθάνεται άβολα με τις ευαγγελικές θρησκευτικές της απόψεις.

(Με πληροφορίες του Guardian)