Anwar Hadid: Μα πόσους Χαντίντ μπορεί να «σηκώσει» η μόδα;

Ποιος είναι ο μικρός αδελφός της Τζίτζι και της Μπέλα Χαντίντ

Anwar Hadid: Όσα ξέρουμε για τον μικρό αδελφό της Τζίτζι και της Μπέλα Χαντίντ.

Ο Άνγουαρ Χαντίντ δεν είναι τόσο διάσημος όσο οι υπερμοντέλες αδελφές του Τζίτζι και Μπέλα ή η μαμά του Γιολάντα. Ή για να ακριβολογούμε, δεν είναι τόσο διάσημος για τη δουλειά του ως μοντέλο. Μέχρι στιγμής το όνομά του είχε ακουστεί γιατί υπήρξε αγαπημένος της Ντούα Λίπα για πολλά χρόνια. Επίσης, μετά τον γάμο του Μπρούκλιν Μπέκαμ με τη Νικολά Πελτζ, τα ταμπλόιντ θυμήθηκαν πως πρώην γκόμενος της Νίκολα ήταν ο Άνγουαρ και ξέθαψαν πολλές φωτογραφίες τους. 

© EPA/ETIENNE LAURENT

Στα 23 του χρόνια, ο Άνγουαρ έχει κάνει πραματάκια στη μόδα, ας πούμε, σπαραδικές εμφανίσεις σε πασαρέλες, συνεργασίες με Tommy Hilfiger, Ralph Lauren και Valentino. Όμως το σίγουρα είναι πως έχει το πακέτο για να κάνει πολλά στο modeling και γενικότερα στη σόου-μπιζ. Γι’ αυτό και το πρακτορείο μοντέλων IMG Models του έχει κλείσει ένα καλό συμβόλαιο.

Καταρχάς έχει μπερδεμένα παλαιστινιακά και ολλανδικά γονίδια: μπαμπάς γεννημένος στη Ναζαρέτ, μαμά στο Πάπεντρεχτ (κάπου στο τρέχα γύρευε της Ολλανδίας). Είναι σχεδόν νομοτέλεια: από τέτοιου τύπου μίξεις προκύπτουν εξωτικές ομορφιές και ευπρόσδεκτα «περίεργα» χαρακτηριστικά, ας πούμε γαμψές μύτες, πεταμένα «μήλα», μελαμψές επιδερμίδες συνδυασμένες με καταγάλανα μάτια. 

© EPA/JUSTIN LANE

Δεύτερο «πλεονέκτημα» του Άνγουαρ στο να κινήσει το γυναικείο ενδιαφέρον: είναι «σκοτεινός», αινιγματικός τύπος, που χαμογελάει ελάχιστα, χτυπάει το ένα τατουάζ μετά το άλλο, δείχνει σχεδόν πονεμένος. Με κάτι τέτοια μασάνε οι γυναίκες και θέλουν να προστρέξουν στο πλευρό του «πονεμένου» για να τον «γιατρέψουν».

Σε έναν τομέα, στο ανδρικό μόντελινγκ, όπου ακόμα δεν έχει φτάσει το αίτημα της συμπερίληψης κι έτσι αποκλείονται οι κοντοί ή ο χοντρούληδες, ο Άνγουαρ χωράει και με το παραπάνω. Είναι το αρχετυπικό παλιακό μοντέλο. Αδύνατος, γυμνασμένος, ψηλός (1,85), με τις ιδανικές αναλογίες. 

Ο Άνγουαρ ελπίζει να έχει κληρονομήσει το επιχειρηματικό ταλέντο του μπαμπά του Μοχάμεντ, ο οποίος έφτασε πάμφτωχος πρόσφυγας στην Αμερική και σήμερα είναι ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας που κτίζει πολυτελή ξενοδοχεία και επαύλεις στο Λος Άντζελες. Έτσι και ο Βενιαμίν της οικογένειας Χαντίντ έχει ιδρύσει μια εταιρεία κοσμημάτων, τη Martyre, που προωθεί το unisex στιλ στα αξεσουάρ. Τα χρυσά και ασημένια κοσμήματά του έσπευσαν να φορέσουν οι Μπίλι Άιλις, ο Ζέιν Μάλικ (πρώην κουνιάδος του) και η Ντότζα Κατ.

Εκτός από τη μόδα, ο Άνγουαρ ψάχνεται και με τη σκηνοθεσία. Ήδη έχει γυρίσει το ντοκιμαντέρ Walled Off, με θέμα την Παλαιστίνη, όπου αποτυπώνει τις κοινωνικοπολιτικές εντάσεις στην περιοχή.