Θοδωρής Αθερίδης
Θοδωρής Αθερίδης © instagram
Celebrities

O Θοδωρής Αθερίδης μιλάει για τα ψυχοφάρμακα: «Είπα στον γιατρό μου ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ»

Εξομολόγηση για την αγχώδη διαταραχή

62224-137655.jpg
Newsroom |

Θοδωρής Αθερίδης: Ο ηθοποιός μίλησε για την αγχώδη διαταράχη και την αγωγή που παίρνει

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγχώδη διαταραχή από την οποία πάσχει και στην αντικαταθλιπτική αγωγή που παίρνει.

Μιλώντας στο Action24, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις κρίσεις πανικού που τον κατέβαλλαν: «Ο εαυτούλης μου είναι ό,τι καλύτερο έχω γνωρίσει στη Γη. Αυτό το σαρκίο που το κουβαλάω καλό θα είναι να τα πηγαίνω καλά μαζί του. Δεν τα πήγαινα πάντα καλά μαζί του. Οι πανικοί ήταν απερίγραπτοι. Είχα το χέρι μου στην τσέπη κι έλεγα: το χέρι μου και τα πόδια μου δεν σκάνε αυτή τη στιγμή; Προσπαθούσα να καταλάβω πού είναι το εγώ μου», περιγράφει ο Θοδωρής Αθερίδης.

Όπως είπε, αυτά τα συμπτώματα ξεκίνησαν από την εφηβεία του και κράτησαν μέχρι τα 27, σχεδόν μια δεκαετία δηλαδή. Στη συνέχεια, ξεκίνησε να κάνει ομοιοπαθητική, η οποία τον βοήθησε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs6f4rpr8d3d)

«Και για πολλά χρόνια μετά, κόβοντας και το αλκοόλ, σταθεροποιήθηκε ακόμα καλύτερα κι όταν χρειάστηκε στα μεγάλα ζόρια να πάρω Λεξοτανίλ, τότε κατάλαβα ότι το θέμα δεν είναι κυρίως ψυχολογικό, είναι σωματικό. Είσαι κατασκευασμένος να γεννάς άγχος», περιέγραψε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα που παίρνει: «Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή είναι κάτι που το έχω μάλλον από παιδί. Κάτι στο κεφάλι πρέπει να είναι, η αμυγδαλή δεν ξέρω τι, το οποίο ρυθμίζεται με ένα χάπι. Ζάναξ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου, Λεξοτανίλ έχω πάρει. Αυτά όμως επειδή προκαλούν εθισμό, είναι καλό να μην τα παίρνεις. Πιο καλό για να το ελέγξεις αυτό είναι με μοντέρνα αντικαταθλιπτικά, όπως αυτά που παίρνω εγώ και έχω γίνει… ωραίος».

«Εγώ είπα στον γιατρό ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ στη ζωή μου. Του λέω: κάνουν κακό; Μου λέει: όχι αλλά αν δεν χρειάζεται… Του λέω: όχι, εγώ δεν θέλω να τα σταματήσω ποτέ στη ζωή μου».

«Εγώ δεν έχω ταμπού με τα ψυχοφάρμακα. Ειλικρινά παροτρύνω τον κόσμο, εάν δεν νιώθει καλά με τον εαυτό του, να βοηθηθεί. Δηλαδή όταν πονάει το δόντι σου, δεν παίρνεις κάτι; Υπάρχει όμως ένα ισοζύγιο που κάποια στιγμή διαταράσσεται. Το θέμα είναι η ειρήνη μέσα σου», κατέληξε ο ηθοποιός.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice