Τζούντι Ντεντς: Δεν μπορεί πλέον να βλέπει στα κινηματογραφικά πλατό η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός - Πώς αντιμετωπίζει την απώλεια της όρασής της.
Η όραση της Τζούντι Ντεντς έχει πλέον επιδεινωθεί σε βαθμό που δεν μπορεί να βλέπει στα κινηματογραφικά πλατό © EPA/Patrick Huerlimann
Celebrities

Η Τζούντι Ντεντς λέει ότι δεν μπορεί πλέον να βλέπει στα κινηματογραφικά πλατό

Επιδεινώθηκε σημαντικά η όραση της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τζούντι Ντεντς: Δεν μπορεί πλέον να βλέπει στα κινηματογραφικά πλατό η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός - Πώς αντιμετωπίζει την απώλεια της όρασής της.

Mια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ηθοποιούς του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τζούντι Ντεντς δηλώνει ότι η όρασή της έχει πλέον επιδεινωθεί σε βαθμό που δεν μπορεί να βλέπει στα κινηματογραφικά πλατό.

Μιλώντας στη Sunday Mirror, η 88χρονη ηθοποιός είπε ότι εξακολουθούσε να προσπαθεί να βρει λύσεις, αλλά «δεν μπορώ να δω πια σε ένα κινηματογραφικό πλατό»… «και δεν βλέπω να διαβάζω. Αλλά μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις».

Και συνέχισε: «Είναι δύσκολο αν έχω κάποιον εκτεταμένο ρόλο. Δεν έχω βρει ακόμη τρόπο. Έχω ωστόσο τόσους φίλους που θα μου μάθουν το σενάριο. Και έχω φωτογραφική μνήμη».

Η Ντεντς είναι από καιρό ανοιχτή σχετικά με τις επιπτώσεις στην επαγγελματική της ζωή από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας της και την ανάγκη να απομνημονεύει τις γραμμές προφορικά πριν πάει στο σετ.

Η ηθοποιός εμφανίστηκε πρόσφατα σε ταινίες όπως το «Μπέλφαστ», για το οποίο έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, και το «Αλληλούια», μια κινηματογραφική προσαρμογή του Ρίτσαρντ Έιρ στο έργο του Άλαν Μπένετ.

Το κατά Τζούντι Ντεντς «άδραξε τη μέρα» και ο φόβος της πλήξης

Συνεχίζει να εργάζεται, είπε, γιατί «έχω έναν παράλογο φόβο της πλήξης. Γι' αυτό έχω τώρα αυτό το τατουάζ που λέει carpe diem. Αυτό πρέπει να ζούμε».

Άλλοι βασικοί ρόλοι της Τζούντι Ντεντς στη μεγάλη οθόνη περιλαμβάνουν οκτώ ταινίες του Τζέιμς Μποντ και τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ», για τον οποίο κέρδισε ένα Όσκαρ.

Ο Ντεντς είχε επίσης μια πολύ μακρά και επιτυχημένη καριέρα στη θεατρική σκηνή, κερδίζοντας ένα Tony και οκτώ βραβεία Olivier.

Οι βασικές τηλεοπτικές συμμετοχές της περιλαμβάνουν τη κωμική σειρά «As Time Goes By», με τον Τζόφρι Πάλμερ, και το «A Fine Romance», με τον εκλιπόντα σύζυγό της, Μάικλ Γουίλιαμς.

(Με πληροφορίες του Guardian)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice