Leah Remini
© EPA / NINA PROMMER
Celebrities

Η Leah Remini κατέθεσε αγωγή κατά της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας

Για παρενόχληση και δυσφήμιση

62224-137655.jpg
Newsroom |

Leah Remini: Αγωγή κατά της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας - Αίτημα αποζημίωσης για προσωπική και επαγγελματική ζημιά

Η Leah Remini (Λια Ρίμινι) κατέθεσε αγωγή κατά της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας και του αρχηγού της, Ντέιβιντ Μισκέιβιτς, για παρενόχληση, δυσφήμιση και άλλες παράνομες ενέργειες.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία εντάχθηκε στην εκκλησία το 1979 ως παιδί και αποχώρησε το 2013, ισχυρίζεται ότι οι «δραστηριότητες και επιθέσεις τύπου μαφίας» της Σαϊεντολογίας έχουν επηρεάσει «σημαντικά» τη ζωή και την καριέρα της.

«Για 17 χρόνια, η Σαϊεντολογία και ο Ντέιβιντ Μισκέιβιτς με υπέβαλλαν σε αυτά που πιστεύω ότι είναι ψυχολογικά βασανιστήρια, δυσφήμιση, παρακολούθηση, παρενόχληση και εκφοβισμός, επηρεάζοντας σημαντικά τη ζωή και την καριέρα μου. Πιστεύω ότι δεν είμαι το πρώτο άτομο που αποτέλεσε στόχο της Σαϊεντολογίας και των δραστηριοτήτων της, αλλά σκοπεύω να είμαι το τελευταίο», αναφέρει η Ρίμινι σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύει το Variety.

Όπως αναφέφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Leah Remini κατέθεσε την αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στις 2 Αυγούστου σε μια προσπάθεια «να απαιτήσει από την εκκλησία της Σαϊεντολογίας και κάθε οντότητα που αυτή ελέγχει και χρηματοδοτεί, να σταματήσει τη φερόμενη πρακτική της παρενόχλησης, δυσφήμισης και άλλης παράνομης συμπεριφοράς εναντίον οποιουδήποτε που η Σαϊεντολογία έχει χαρακτηρίσει "εχθρό"».

Leah Remini: Ζητά αποζημίωση για ζημιά στην προσωπική και επαγγελματικής της ζωή

Ζητά επίσης αποζημίωση και τιμωρία για τη ζημία που, όπως υποστηρίζει, έχει προκαλέσει η Σαϊεντολογία στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή.

Ως κατηγορούμενοι στην αγωγή κατονομάζονται η εκκλησία της Σαϊεντολογίας, ο Μισκέιβιτς και το Κέντρο Θρησκευτικής Τεχνολογίας, το οποίο, όπως ισχυρίζεται η Ρίμινι, διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις επιτήρησης και επιβάλλει κυρίως τις τιμωρητικές εντολές της Σαϊεντολογίας. «Με αυτή την αγωγή, ελπίζω να προστατεύσω τα δικαιώματά μου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, να λέω την αλήθεια και να αναφέρω τα γεγονότα για τη Σαϊεντολογία» τονίζει η Ρίμινι «Αισθάνομαι έντονα ότι το λάβαρο της θρησκευτικής ελευθερίας δεν δίνει σε κανέναν άδεια να εκφοβίζει, να παρενοχλεί και να κακομεταχειρίζεται» επισημαίνει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice