O Johnny Depp το 2015
© Getty Images/Christopher Polk
Celebrities

Η αυτοπροσωπογραφία του Τζόνι Ντεπ στην «πιο ζοφερή περίοδο της ζωής του»

Ζωγράφισε τον εαυτό του κατά την πολυετή δικαστική διαμάχη του με την Άμπερ Χερντ

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο Τζόνι Ντεπ αποκάλυψε μια αυτοπροσωπογραφία που φιλοτέχνησε το 2021, έτος κατά το οποίο συμπλήρωνε πέντε χρόνια διαμάχης με την Άμπερ Χερντ

Eίδε τον γάμο του να καταρρέει, την καριέρα του να καταστρέφεται, την προσωπική του ζωή να γίνεται αντικείμενο κατανάλωσης του κόσμου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο λόγος για τον Τζόνι Ντεπ, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα μια αυτοπροσωπογραφία που φιλοτέχνησε από «την πιο ζοφερή περίοδο της ζωής του».

Ποια ήταν αυτή; Πρόκειται για την περίοδο από το 2016 και μετά, όταν ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ. Τελικά, στη δίκη του 2022, επήλθε συμβιβασμός μεταξύ των δύο, ενώ ο Τζόνι Ντεπ κρίθηκε αθώος για κατηγορίες συκοφάντησης και δυσφήμισης.

Πολλοί μίλησαν για δικαίωση του ηθοποιού, άλλοι πάλι για ήττα του φεμινιστικού κύματος και ατιμωρησία του κακοποιητή. Πέρα από τα «σημεία και τέρατα» που ήρθαν στο «φως» κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, το τι συνέβη πραγματικά μεταξύ του ζευγαριού και πώς το βίωσε ο καθένας μόνο οι ίδιοι το ξέρουν.

Η αυτοπροσωπογραφία του Τζόνι Ντεπ

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια της φορτισμένης για τον ίδιο περίοδο, ο Ντεπ στράφηκε στην τέχνη. Έτσι, ολοκλήρωσε το 2021 μια αυτοπροσωπογραφία του, η οποία βασίστηκε σε φωτογραφία του ηθοποιού από το 2015 για την Christian Dior Parfums. Τον τράβηξε αυτό το πορτρέτο του - τη φωτογραφία είχε τραβήξει ο Γάλλος διευθυντής δημιουργικού Jean-Baptiste Mondino - λόγω της πολύχρονης συνεργασίας του με τον οίκο Dior. 

Το έργο, με τίτλο «Five (Πέντε)», αποκαλύφθηκε πρόσφατα και διατίθεται αποκλειστικά από την Castle Fine Art.

Ο Τζόνι Ντεπ ζωγράφισε αυτοπροσωπογραφία του στο στούντιο του Βρετανού εικονογράφου Ralph Steadman. 

Ο πίνακας δείχνει τον Ντεπ να κοιτάζει τον φακό της φωτογραφικής μηχανής, με εκφραστικά χρώματα στο περίγραμμα των ματιών και χειλιών του. Σε μια άκρη, πέντε σημάδια, σαν σημάδια σε τοίχο κελιού, δηλώνουν το πόσα χρόνια κράτησε η διαμάχη του με τη Χερντ (το 2021 έκλεινε τα πέντε χρόνια).

«Αυτή η εικόνα συλλαμβάνει τη συναισθηματική εξάντληση που αισθανόταν ο Τζόνι όταν ολοκλήρωσε το έργο το 2021, καθώς όπου να 'ναι θα έμπαινε στον πέμπτο χρόνο μιας δύσκολης περιόδου της ζωής του. Πρόσθεσε το γραπτό σχόλιο των "πέντε" σημαδιών καταμέτρησης ως αναγνώριση αυτής της χρονικής στιγμής. Για τον Τζόνι, αυτή η εικόνα συμβολίζει τη σημασία της αλήθειας και την ακλόνητη στήριξη από όσους μένουν κοντά σου σε δύσκολες περιόδους», αναφέρεται σε ανακοίνωση για τον πίνακα.

Έως την 1η Αυγούστου, περιορισμένος αριθμός αντιγράφων ήταν διαθέσιμος αντί 2.494 δολαρίων το καθένα μέσω της Castle Fine Art. Από αυτό το ποσό, 200 δολάρια θα πήγαιναν στη μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική οργάνωση Mental Health America.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice