Bryan Randall και Sandra Bullock
© Jackson Lee/GC Images/ Getty Images
Celebrities

Πέθανε ο Bryan Randall, επί χρόνια σύντροφος της Sandra Bullock

Έδωσε μάχη με το ALS

62224-137655.jpg
Newsroom |

Bryan Randall: Νεκρός στα 57 του χρόνια ο σύντροφος της Sandra Bullock - Η μάχη με το ALS

Ο Bryan Randall, επί χρόνια σύντροφος της Sandra Bullock έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου, μετά από μάχη που έδωσε τα τελευταία τρία χρόνια με το σύνδρομο ALS. Ο φωτογράφος ήταν μόλις 57 ετών.

«Με μεγάλη λύπη μοιραζόμαστε ότι στις 5 Αυγούστου, ο Bryan Randall πέθανε ειρηνικά μετά από μια μάχη τριών ετών με το ALS», δήλωσε η οικογένειά του και πρόσθεσε: «Ο Bryan επέλεξε να κρατήσει τη μάχη του με το ALS μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και όσοι τον φροντίζαμε κάναμε ότι μπορούσαμε για να τιμήσουμε την απόφασή του. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στους ακούραστους γιατρούς και στις εκπληκτικές νοσοκόμες που έγιναν συγκάτοικοί μας, θυσιάζοντας συχνά τις οικογένειές τους για να είναι με τις δικές μας. Αυτή τη στιγμή ζητάμε ιδιωτικότητα για να θρηνήσουμε και να αποχαιρετήσουμε τον Bryan», καταλήγει η δήλωση της οικογένειάς του με την υπογραφή «His Loving Family».

Η σχέση Bryan Randall - Sandra Bullock και τα τρυφερά λόγια της ηθοποιού

Όπως αναφέρει το People, η Sandra Bullock συνάντησε για πρώτη φορά τον Randall, ένα μοντέλο που έγινε φωτογράφος, όταν φωτογράφισε τα γενέθλια του γιου της Louis τον Ιανουάριο του 2015. Δημοσιοποίησαν τη σχέση τους αργότερα με κοινή τους εμφάνιση στον γάμο της Jennifer Aniston και του Justin Theroux.

Η Sandra Bullock είχε παραδεχθεί τον Δεκέμβριο του 2021 στο Red Table Talk. «Βρήκα την αγάπη της ζωής μου. Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί ποτέ». Μάλιστα, για το ενδεχόμενο ενός γάμου η ηθοποιός είχε υποστηρίξει: «Δεν χρειάζομαι ένα χαρτί για να είμαι αφοσιωμένη σύντροφος και μητέρα». Σε άλλο σημείο είχε χαρακτηρίσει τον Bryan Randal «εξαιρετικό παράδειγμα» για τα παιδιά της. «Είναι το παράδειγμα που θα ήθελα να έχουν τα παιδιά μου. Έχω έναν σύντροφο που είναι πολύ χριστιανός και υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι να βλέπεις τα πράγματα. Δεν συμφωνώ πάντα μαζί του και δεν συμφωνεί πάντα μαζί μου. Αλλά είναι παράδειγμα ακόμα και όταν δεν συμφωνώ με αυτόν». 

Αντί για λουλούδια, η οικογένεια του Bryan Randall ζητά να γίνουν δωρεές στην Ένωση ALS και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. 

Τι είναι το ALS με το οποίο έδινε μάχη ο Bryan Randall

Η μυατροφική πλευρική σκλήρυνση ή πλαγία μυατροφική σκλήρυνση γνωστή και ως νόσος του κινητικού νευρώνα, είναι εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος. Η νόσος χαρακτηρίζεται από σπαστικότητα, δεσμιδώσεις και προοδευτική μυϊκή αδυναμία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυσκολία στην ομιλία, κατάποση και εν τέλει διακοπή της αναπνοής. Τα αίτιά της δεν είναι γνωστά στο 90% με 95% των περιπτώσεων (σποραδικές), ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι κληρονομική. Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τη νόσο.

Η παλαιότερη γνωστή περιγραφή της νόσου έγινε το 1824 από τον Τσαρλς Μπελ. Το 1869 ο Ζαν-Μαρτέν Σαρκό (Jean-Martin Charcot) συσχέτισε πρώτος τα συμπτώματα με τα νευρολογικά προβλήματα και το 1874 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος πλαγία μυατροφική σκλήρυνση, ενώ ενίοτε αναφέρεται και ως Νόσος Σαρκό. Η νόσος απέκτησε ευρύτερη δημοσιότητα στις ΗΠΑ όταν διαγνώστηκε με αυτήν ο αθλητής του μπέιζμπολ Λου Γκέρινγκ (έτσι η νόσος μνημονεύεται και ως Νόσος Λου Γκέρινγκ), ενώ προσέλκυσε αργότερα διεθνές ενδιαφέρον, όταν έγινε γνωστό ότι έπασχε από τη νόσο ο διάσημος επιστήμονας Στήβεν Χόκινγκ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice