Lizzo: Δικηγόροι εξετάζουν περαιτέρω καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και ακτιβίστριας.
Επιπλέον καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον της Lizzo εξετάζουν νομικοί © EPA/Caroline Brehmann
Celebrities

Έρχονται περισσότερες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης για τη Lizzo

Τουλάχιστον έξι επιπλέον περιστατικά εξετάζουν δικηγόροι

62224-137655.jpg
Newsroom |

Lizzo: Δικηγόροι εξετάζουν περαιτέρω καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και ακτιβίστριας.

Δικηγόρος τριών χορευτών που συνεργάστηκαν με τη Lizzo είπε ότι η εταιρεία του εξέταζε τουλάχιστον έξι περαιτέρω καταγγελίες εναντίον της τραγουδίστριας, από άτομα που περιόδευαν μαζί της ή δούλεψαν στο ριάλιτι «Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls».

Ο δικηγόρος εργατικού δικαίου με έδρα το Λος Άντζελες, Ρον Ζαμπράνο, είπε στο NBC News ότι οι νέοι ισχυρισμοί αφορούσαν «σεξουαλικά φορτισμένο περιβάλλον» και αδυναμία πληρωμής εργαζομένων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Lizzo αντιμετώπισε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, για δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος και body shaming.

Οι τρεις πρώην χορεύτριες της Lizzo, η Αριάνα Ντέιβις, η Νοέλ Ροντρίγκεζ και η Κρίσταλ Γουίλιαμς, ισχυρίστηκαν ότι τους υποχρέωσαν να αγγίξουν χορεύτριες σε στριπ κλαμπ του Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο πλαίσιο περιοδείας.

Ο ισχυρισμός περί body shaming αφορούσε μια χορεύτρια με διατροφική διαταραχή.

Μια άλλη χορεύτρια, ισχυρίστηκε ότι η επικεφαλής χορογράφος της Lizzo, Σιρλέν Κουίγκλεϊ, χλεύαζε τις υπαλλήλους που έκαναν προγαμιαίο σεξ, ενώ διακινούσε άσεμνες σεξουαλικές φαντασιώσεις, προσομοιώνοντας το στοματικό σεξ και συζητώντας για την παρθενία ενός μέλους της περιοδείας.

Ο Ζαμπράνο είπε ότι οι ενάγοντες πίστευαν πως η ίδια η Lizzo γνώριζε τις καταγγελίες εναντίον της Κουίγκλεϊ.

Ο δικηγόρος της Lizzo, Μάρτι Σίγκερ, χαρακτήρισε τη μήνυση «παράξενη».

Lizzo - About Damn Time [Official Video]

Νέα προβλήματα για τη Lizzo - Οι καταγγελίες για παρενόχληση και οι ακυρώσεις φεστιβάλ

Η Lizzo, της οποίας οι επιτυχίες περιλαμβάνουν τους φεμινιστικούς ύμνους «About Damn Time», «Juice» και «Truth Hurts», αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αποκαλώντας τις «συνταρακτικές ιστορίες» και «συντριπτικά απογοητευτικές».

Ο Ζαμπράνο δήλωσε στο NBC ότι ορισμένες από τις νέες αξιώσεις μπορεί να είναι νομικά αξιοποιήσιμες, «αλλά είναι πολύ νωρίς για να το πούμε». Η Lizzo δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Η νέα σειρά προβλημάτων για τη Lizzo, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Μελίσα Βιβιάν Τζέφερσον, ήρθε ταυτόχρονα με την ακύρωση του φεστιβάλ «Made in America» του Jay-Z στη Φιλαδέλφεια, του οποίου ήταν προγραμματισμένο να πρωταγωνιστήσει.

Οι κατηγορίες εναντίον της σταρ η οποία έχει στηρίξει την καριέρα της στο body positivity και τον ακτιβισμό δεν φαίνεται να επηρέασαν τις πωλήσεις και τις επιδόσεις της στις streaming πλατφόρμες, ανέφερε το NBC.

(Με πληροφορίες του Guardian)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice