Lizzo
© EPA/Neil Hall
Celebrities

«Δεν είμαι η κακιά της υπόθεσης»: H Lizzo απαντά για τη σεξουαλική παρενόχληση και το body shaming

Η πρώτη αντίδραση για τις καταγγελίες από πρώην χορεύτριές της

62224-137655.jpg
Newsroom |

«Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και απογοητευτικές»: Πρώτη αντίδραση από τη Lizzo, μετά την αγωγή σε βάρος της από τρεις πρώην χορεύτριές της

«Σπάει» τη σιωπή της η Lizzo και απαντάει για πρώτη φορά, μετά τη χθεσινή είδηση - η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου - ότι τρεις πρώην χορεύτριές της κατέθεσαν μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση, τοξικό εργασιακό περιβάλλον και fat shaming.

Σε ανάρτηση στο Instagram, η τραγουδίστρια γράφει: «Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και απογοητευτικές. Έχουν τεθεί εν αμφιβόλω η συμπεριφορά μου στη δουλειά, η ηθική και η προσωπικότητά μου. Συνήθως επιλέγω να μην απαντώ σε ψευδείς ισχυρισμούς, αλλά οι συγκεκριμένοι είναι όσο απίστευτοι όσο ακούγονται και εξαιρετικά εξωφρενικοί».

Η Lizzo έκανε λόγο λόγο για «δραματοποιημένες ιστορίες» και στάθηκε στο γεγονός ότι οι γυναίκες που την κατήγγειλαν έχουν παραδεχθεί δημόσια πως «δέχθηκαν παρατηρήσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια περιοδείας».

«Ήμουν πάντα πολύ παθιασμένη ως καλλιτέχνης. Παίρνω στα σοβαρά τη μουσική και τις εμφανίσεις μου, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν καλύτερα εμένα και τους fans μου. Μαζί με το πάθος, έρχονται η σκληρή δουλειά και τα υψηλά πρότυπα. Ορισμένες φορές, πρέπει να παίρνω δύσκολες αποφάσεις, αλλά δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω οποιονδήποτε να νιώθει άβολα ή πως δεν εκτιμάται σαν σημαντικό μέλος της ομάδας», συνεχίζει στην ανάρτησή της.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν παρουσιάζει τον εαυτό της σαν θύμα: «Δεν είμαι η κακιά της υπόθεσης, όπως με έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες μέρες ο κόσμος και τα μέσα ενημέρωσης. Είμαι πολύ ανοιχτή για τη σεξουαλικότητά μου και με το να εκφράζω τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ ή να επιτρέψω στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει τη στάση μου αυτή για να με παρουσιάσει σαν κάτι που δεν είμαι».

Για τις κατηγορίες για fat shaming, απαντάει: «Δεν παίρνω τίποτα πιο σοβαρά από τον σεβασμό που αξίζουμε εμείς οι γυναίκες. Ξέρω πώς είναι να σου κάνουν body shaming κάθε μέρα και δεν θα έκανα ποτέ κριτική ή θα απέλυα κάποιον λόγω του βάρους του».

Καταλήγει δηλώνοντας πληγωμένη, αν και προσθέτει ότι δεν θα επιτρέψει να επισκιαστεί η δουλειά της από την όλη υπόθεση.

Οι κατηγορίες κατά της Lizzo

Υπενθυμίζεται ότι τρεις πρώην χορεύτριες της Lizzo την κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και για δημιουργία τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος. Τα καταγγελλόμενα περιστατικά έλαβαν χώρα μεταξύ 2021 και 2023, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη, και αφορούν περιπτώσεις σεξουαλικής, φυλετικής και θρησκευτικής παρενόχλησης.

Μεταξύ άλλων, μια από τις χορεύτριες ισχυρίστηκε ότι η Lizzo της έκανε fat shaming, επειδή είχε πάρει κιλά, και στη συνέχεια την απέλυσε επειδή βιντεοσκοπούσε μια από τις πρόβες της περιοδείας.

Σε μια περίπτωση, ενώ το γκρουπ των χορευτριών βρισκόταν σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Άμστερνταμ, η Lizzo παρότρυνε τις χορεύτριες να αγγίξουν τις γυμνές εργαζόμενες του κλαμπ και στη συνέχεια να πάρουν στα χέρια τους δονητές και να φάνε μπανάνες που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του σόου, προσομοιώνοντας το στοματικό σεξ. Όταν μία από τις χορεύτριες αναγκάστηκε να ενδώσει, παρά το γεγονός ότι δεν ήθελε εξαρχής να βρίσκεται στο κέντρο διασκέδασης, το υπόλοιπο γκρουπ ξέσπασε σε γέλια, ενώ το όλο περιστατικό συνέβη μπροστά σε δεκάδες πελάτες.

Σε ένα άλλο περιστατικό, η Lizzo υπέβαλε τα μέλη του χορευτικού της γκρουπ σε ένα «αυστηρό 12ωρο casting» ως κάποιου είδους τιμωρία, αφού τις κατηγόρησε ψευδώς ότι έπιναν εν ώρα εργασίας. Το εν λόγω «casting» ήταν τόσο αυστηρό που κάποιες από τις χορεύτριες δεν τόλμησαν να κάνουν καν διάλειμμα για τουαλέτα με φόβο μην απολυθούν.

Επιπλέον, στη μήνυση αναφέρεται ότι η αρχηγός του χορευτικού γκρουπ της Lizzo, Shirlene Quigley, προσπάθησε να επιβάλει τις χριστιανικές της πεποιθήσεις στις άλλες χορεύτριες. Συγκεκριμένα, η Quigley κατηγόρησε όσες είχαν προβεί σε προγαμιαίο σεξ, ενώ μοιράστηκε τις σεξουαλικές της φαντασιώσεις, φθάνοντας στο σημείο να συζητά αν μία από τις χορεύτριες ήταν ή όχι παρθένα.

Η μήνυση δεν αναφέρει εάν η Lizzo γνώριζε για την υποτιθέμενη συμπεριφορά της Quigley, αλλά οι ενάγουσες –οι χορεύτριες Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez– πιστεύουν ότι γνώριζε τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον της Quigley, όπως δήλωσε στο NBC News ο δικηγόρος τους, Ron Zambrano.

Από τις τρεις ενάγουσες, οι δύο απολύθηκαν με τη δικαιολογία των περικοπών και η τρίτη, η οποία ήταν από τις λίγες χορεύτριες που ήταν λευκή, παραιτήθηκε ως ένδειξη συμπαράστασης προς τις συναδέλφους της.

Η αγωγή κατονομάζει τη Lizzo και την εταιρεία της, Big Grrrl Big Touring, Inc, μαζί με την Quigley ως κατηγορούμενες για σεξουαλική και θρησκευτική παρενόχληση, δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος και παράνομη φυλάκιση.

«Ο σοκαριστικός τρόπος με τον οποίο η Lizzo και η ομάδα της αντιμετώπισαν τους καλλιτέχνες τους φαίνεται να είναι αντίθετος με όλα όσα υποστηρίζει δημόσια η Lizzo, ενώ ιδιωτικά ξεφτιλίζει τις χορεύτριές της με τρόπους που όχι μόνο είναι παράνομοι, αλλά και απολύτως αποθαρρυντικοί», είπε ο Zambrano.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice