Μέριλιν Μονρόε: Δεν θα κατεδαφιστεί η έπαυλή της στο Λος Άντζελες μετά τη δημόσια κατακραυγή - Συλλογικό αίτημα να διατηρηθεί ως ιστορικό μνημείο του Χόλιγουντ.
Δεν θα κατεδαφιστεί το τελευταίο σπίτι της Μέριλιν Μονρόε μετά από παρέμβαση των αρχών του Λος Άντζελες © EPA/Allan Whitey Snyder
Celebrities

Δεν θα κατεδαφιστεί η έπαυλη στην οποία έζησε και βρέθηκε νεκρή η Μέριλιν Μονρόε

Ξεκίνησε η διαδικασία χαρακτηρισμού της ως ιστορικού πολιτιστικού μνημείου

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μέριλιν Μονρόε: Δεν θα κατεδαφιστεί η έπαυλή της στο Λος Άντζελες μετά τη δημόσια κατακραυγή - Συλλογικό αίτημα να διατηρηθεί ως ιστορικό μνημείο του Χόλιγουντ.

Το τελευταίο σπίτι της Μέριλιν Μονρόε και μοναδικό που απέκτησε, προς το παρόν δεν θα κατεδαφιστεί μετά την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών του Λος Άντζελες.

Η είδηση ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της έπαυλης, στην οποία βρέθηκε νεκρή η ηθοποιός σε ηλικία 36 ετών, κατέθεσαν αίτηση για άδεια κατεδάφισης αμέσως μετά την αγορά προκάλεσε τεράστια κατακραυγή.

Η δημοτική σύμβουλος του Λος Άντζελες Τρέισι Παρκ δήλωσε ότι δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα που την προέτρεπαν να σώσει το σπίτι που βρίσκεται στη διεύθυνση 12305 Fifth Helena Drive στην αριστοκρατική γειτονιά Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες, αναφέρει το Reuters.

«Δυστυχώς, το υπουργείο Δόμησης και Ασφάλειας εξέδωσε άδεια κατεδάφισης προτού η ομάδα μου και εγώ μπορέσουμε να παρέμβουμε πλήρως και να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου.

Η Παρκ υπέβαλε πρόταση να ξεκινήσει η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό του ακινήτου ως ιστορικό πολιτιστικό μνημείο έχοντας oμόφωνα την έγκριση του συμβουλίου, με αποτέλεσμα το Τμήμα Δόμησης της πόλης να ανακαλέσει την άδεια κατεδάφισης. Επίσης με την κίνηση αυτή απαγορεύεται οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στο ακίνητο.

Μέριλιν Μονρόε: Κρίσιμο κομμάτι της κληρονομιάς του Χόλιγουντ και του Λος Άντζελες η έπαυλη

«Το συντριπτικό συναίσθημα εδώ είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να διατηρηθεί ως ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Χόλιγουντ και της πόλης του Λος Άντζελες», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η διάσημη έπαυλη με την αισθητική πινελιά της ισπανικής Χασιέντας, χτίστηκε το 1929 με την θρυλική Μονρόε να το αγοράζει στις αρχές της δεκαετίας του 1960 για 75.000 δολάρια.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice