Η Όπρα Γουίνφρεϊ για την παχυσαρκία: «Υπάρχει υποτίμηση, έχουμε το στίγμα» - Τι δήλωσε η διάσημη τηλεοπτική οικοδέσποινα για τον δικό της αγώνα απώλειας βάρους.
Η Όπρα Γουίνφρεϊ ήταν οικοδέσποινα σε πάνελ με θέμα το «στίγμα» της παχυσαρκίας © EPA/Caroline Brehman
Celebrities

Η Όπρα Γουίνφρεϊ μίλησε για το «στίγμα» της παχυσαρκίας: «Υπάρχει υποτίμηση»

Η διάσημη παρουσιάστρια σχολίασε το ζήτημα που επηρεάζει δισεκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Όπρα Γουίνφρεϊ για την παχυσαρκία: «Υπάρχει υποτίμηση, έχουμε το στίγμα» - Τι δήλωσε η διάσημη τηλεοπτική οικοδέσποινα για τον δικό της αγώνα απώλειας βάρους.

Η διάσημη παρουσιάστρια, εκδότρια και επιχειρηματίας Όπρα Γουίνφρεϊ ήταν οικοδέσποινα σε πάνελ του «Oprah Daily» με θέμα το «στίγμα» της παχυσαρκίας, το οποίο επηρεάζει δύο δισεκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως, ενώ μίλησε και για τον δικό της αγώνα απώλειας βάρους.

«Όλοι γνωρίζετε ότι βρίσκομαι σε αυτό το ταξίδι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Το μεγαλύτερο βάρος μου ήταν περίπου 107 κιλά. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο δημόσιο πρόσωπο, ο αγώνας του οποίου με την παχυσαρκία να έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης όσο ο δικός μου. Με έχετε δει όλοι να κάνω τη μία δίαιτα μετά την άλλη... αλλά το σώμα μου φαίνεται να θέλει πάντα να επιστρέφει σε ένα συγκεκριμένο βάρος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε το γεγονός ότι οι άνθρωποι της συμπεριφέρονταν διαφορετικά όταν ήταν υπέρβαρη ειδικά όταν πήγαινε σε καταστήματα.

«Όλοι εμείς που το έχουμε ζήσει ξέρουμε ότι οι άνθρωποι σου φέρονται διαφορετικά, απλά το κάνουν».

Και συνέχισε: «Ο κόσμος σου λέει: "Ελάτε να σας δείξουμε τα γάντια. Μήπως θέλετε να ρίξετε μια ματιά στις τσάντες; Γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμάς εδώ. Υπάρχει υποτίμηση, έχουμε το στίγμα», εξήγησε.

Σε ένα άλλο σημείο η Γουίνφρεϊ είπε σχετικά με συνταγογραφούμενα φάρμακα που χρησιμοποιούνται από άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.

«Δεν θα έπρεπε να είμαστε πιο δεκτικοί στο σώμα που επιλέγουμε να έχουμε; Αυτό θα έπρεπε να είναι μια προσωπική επιλογή. Ακόμα και όταν άρχισα να μαθαίνω για φάρμακα με τα οποία χάνεις βάρος είπα: “Πρέπει να το κάνω μόνη μου. Το φάρμακο, είναι η εύκολη λύση”», συμπλήρωσε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice