Τζόι Κινγκ: Ένα αστέρι ανατέλλει στο Χόλιγουντ
© David M. Benett/Dave Benett/WireImage
Celebrities

Τζόι Κινγκ: Ένα αστέρι ανατέλλει στο Χόλιγουντ

Στα 24 της, η ηθοποιός βλέπει την καριέρα της να απογειώνεται δίπλα στη Νικόλ Κίντμαν

Τζόι Κινγκ (Joey King): Η πορεία της στην υποκριτική, η συμμετοχή της σε σειρές και ταινίες, ο παραμυθένιος της γάμος στην Ισπανία.

Έχει 19 εκατομμύρια ακολούθους στο instagram, είναι το πιο λαμπρό ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ. Παίζοντας σε δύο-τρεις σειρές όλο κι όλο, έχει κερδίσει βραβεία και υποψηφιότητες για Emmy και Χρυσή Σφαίρα. Όλα, σε επαγγελματική και προσωπική ζωή, της πηγαίνουν πρίμα. Η καριέρα της πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, ενώ πολύ πρόσφατα ντύθηκε νυφούλα με τον σκηνοθέτη Στίβεν Πιτ, σε έναν παραμυθένιο γάμο στην Ισπανία. 

Τζόι Κινγκ: Ένα αστέρι ανατέλλει στο Χόλιγουντ
© EPA/CAROLINE BREHMAN

Η φάτσα της ίσως για την ώρα δε σου λέει και πολλά, όμως σύντομα θα τη βλέπεις και θα την ξαναβλέπεις και θα την απολαμβάνεις. Πάντως, την είδες δίπλα στον Μπραντ Πιτ στην κωμωδία Bullet Train. Το 2024 ανεβαίνει στο Netflix η σειρά A Family Affair όπου είναι πρωταγωνίστρια μαζί με τους Ζακ Έφρον και Νικόλ Κίντμαν.

Τζόι Κινγκ: Ένα αστέρι ανατέλλει στο Χόλιγουντ
© Samir Hussein/WireImage

Η Τζόι μπήκε στη σόου-μπιζ από την ηλικία των τεσσάρων κάνοντας διαφήμιση. Σήμερα είναι εικοσιτεσσάρων. Οι φίλοι της είναι κατά βάση celebrities. Κολλητάρι της είναι η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία την επιστράτευσε για να πρωταγωνιστήσει σε δύο βιντεοκλίπ της. Τα δύο κορίτσια γνωρίστηκαν το 2010 όταν η Σουίφτ ήταν 21 χρονών και η Τζόι 11. Βρέθηκαν στα γυρίσματα του βιντεοκλιπ «Mean» και από τότε είναι φίλες.

Taylor Swift's 'Mean' Music Video — Joey King — 2018

Τον Ιούλιο του 2023, η Τέιλορ Σουίφτ, κατά τη διάρκεια συναυλίας της, είδε την Τζόι Κινγκ στο κοινό και την ανέβασε με το ζόρι στη σκηνή, μπροστά σε 70.000 ανθρώπους. «Ήταν εμπειρία ζωής» δήλωσε μετά. 

Η Τζόι Κινγκ έχει δύο μεγαλύτερες αδελφές που επίσης το προσπάθησαν με την υποκριτική. Η Κέλι έπαιξε στο Grey’s Anatomy και η Χάντερ στην Τόλμη και Γοητεία (Ριτζ, ωραία χρόνια!) και το Dexter. Η μικρή όμως κάνει κρα ότι θα κάνει καριεράκλα. Στο Ramona and Beezus ήταν «αόρατη» δίπλα στη Σελένα Γκόμεζ, μετά όμως ήρθαν οι πλατφόρμες. Το Netflix της έδωσε ρόλο στη σειρά The Kissing Booth, το Hulu στο δράμα The Act. Με ξυρισμένο κεφάλι, έκανε τους πάντες να εξαίρουν το ταλέντο της, που επιβραβεύτηκε με υποψηφιότητες για Emmy, Χρυσή Σφαίρα και Screen Actors Guild και βραβείο Critics’ Choice. Η σειρά The Act υπήρξε κομβικής σημασίας για τη ζωή της, αφού στα γυρίσματα γνώρισε και τον άνδρα της Στίβεν Πιτ. Η πρόταση γάμου έγινε στο Εθνικό Πάρκο Τζόσουα Τρι της Καλιφόρνια. Ο Πιτ ζήτησε το χέρι της κρατώντας στο δικό του ένα κοτρωνάτο δακτυλίδι αξίας 150.000 δολαρίων. 

Ο γάμος έγινε τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε στο πιο ακριβό ακίνητο της Ισπανίας, στη La Fortaleza της Μαγιόρκας. Στο συγκεκριμένο κάστρο, που διασφαλίζει απόλυτη ιδιωτικότητα, έχει παντρευτεί και ο Ράφαελ Ναδάλ. Η νύφη φόρεσε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα νυφικά-τουαλέτες Oscar de la Renta, ενώ ο γαμπρός κοστούμι με την υπογραφή Brunello Cucinelli. 

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Τέιλορ Σουίφτ και ο αδελφός της Όστιν, η τραγουδίστρια Σαμπρίνα Κάρπεντερ που ερμήνευσε το σλόου με το οποίο χόρεψε αγκαλιαστά το ζευγάρι, η Μισέλ Γουίλιαμ και η Φοίβη Ντίνεβορ του Bridgerton. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice