Σελένα Γκόμεζ: Διάλειμμα από τα social media λόγω υπερβολικής βίας και μίσους
Σελένα Γκόμεζ: Κάνει διάλειμμα από τα social media λόγω της εκτεταμένης προβολής εικόνων με «βία, τρόμο και μίσος» © Matt Winkelmeyer/ Getty Images
Celebrities

Σελένα Γκόμεζ: Διάλειμμα από τα social media λόγω υπερβολικής βίας και μίσους

Με δύο instagram stories αποχαιρέτησε τους 430 εκατομμύρια ακολούθους της

62224-137655.jpg
Newsroom |

Σελένα Γκόμεζ: Διάλειμμα από τα social media λόγω εικόνων βίας, τρόμου και μίσους - Με δύο instagram stories αποχαιρέτησε τους 430 εκατομμύρια ακολούθους της

Η Σελένα Γκόμεζ ενημέρωσε τους 430 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram ότι αυτή τη στιγμή κάνει ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της «φρίκης, του μίσους, της βίας και του τρόμου που συμβαίνουν στον κόσμο».

Η ποπ σταρ και η ηθοποιός του «Only Murders in the Building» δεν αναφέρθηκε άμεσα ονομαστικά στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, αλλά είναι σαφές ότι οι αναρτήσεις σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και την επακόλουθη καταστροφή στη Γάζα έπαιξαν ρόλο στην απόφασή της να διακόψει την παρουσία της στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Έχω κάνει ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή η καρδιά μου ραγίζει βλέποντας όλη τη φρίκη, το μίσος, τη βία και τον τρόμο που συμβαίνει στον κόσμο», έγραψε η Gomez στο Instagram story της. «Οι άνθρωποι που βασανίζονται και σκοτώνονται ή οποιαδήποτε πράξη μίσους προς οποιαδήποτε ομάδα είναι φρικτή. Πρέπει να προστατεύσουμε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, ειδικά τα παιδιά και να σταματήσουμε τη βία για πάντα».

«Λυπάμαι αν τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά για όλους ή ένα hashtag» συνέχισε. «Απλά δεν μπορώ να στέκομαι δίπλα σε αθώους ανθρώπους που πληγώνονται. Αυτό είναι που με αρρωσταίνει. Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο. Αλλά μια ανάρτηση δεν θα το κάνει. Με αγάπη, Selena».

Σελένα Γκόμεζ: Διάλειμμα από τα social media λόγω υπερβολικής βίας και μίσους

Το δεύτερο Instagram story της τραγουδίστριας

Σε μια δεύτερη ανάρτηση στο Instagram story της, η Gomez ανέβασε μια φωτογραφία της μικρότερης αδελφής της Gracie Elliott Teefey και έγραψε: «Το να έχω καθημερινά μια αδελφή με έχει κάνει τραγικά άρρωστη. Θα έκανα τα πάντα για τα παιδιά και τις αθώες ζωές».

Σελένα Γκόμεζ: Διάλειμμα από τα social media λόγω υπερβολικής βίας και μίσους

Η επιστολή των διασημοτήτων 

Πολλές διασημότητες έχουν μιλήσει για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Joaquin Phoenix, η Cate Blanchett, ο Jon Stewart, η Kristen Stewart, η Susan Sarandon, ο Mahershala Ali, ο Riz Ahmed, ο Ramy Youssef, η Quinta Brunson και άλλοι αστέρες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υπογράψουν μια επιστολή που καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Καλούμε την κυβέρνησή σας και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες να τιμήσουν όλες τις ζωές στους Αγίους Τόπους και να ζητήσουν και να διευκολύνουν την κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστέρηση - τον τερματισμό των βομβαρδισμών της Γάζας και την ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων», αναφέρεται στην επιστολή.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε μια δεύτερη επιστολή που προέτρεπε τον Μπάιντεν να ζητήσει την απελευθέρωση όλων των ομήρων που έχει συλλάβει η Χαμάς. Η Amy Schumer, ο Sacha Baron Cohen, ο Chris Rock, η Gwyneth Paltrow, η Katy Perry, ο Bradley Cooper, ο Justin Timberlake και άλλοι ήταν μεταξύ των ιδιαίτερα προβεβλημένων προσωπικοτήτων που υπέγραψαν το σημείωμα, ξεκινώντας μια επίσημη εκστρατεία με την ονομασία #NoHostageLeftBehind.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice