H influencer Ferragni ζητά συγγνώμη για παραπλανητικούς ισχυρισμούς περί φιλανθρωπίας
Η Κιάρα Φέρανι © EPA/ETTORE FERRARI
Celebrities

Η Κιάρα Φέρανι δέχθηκε πρόστιμο - μαμούθ λόγω ενός χριστουγεννιάτικου κέικ

Αντέδρασε και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

62224-137655.jpg
Newsroom |

Πρόστιμο στην Κιάρα Φεράνι λόγω παραπλάνησης των ακολούθων της για ένα χριστουγεννιάτικο έδεσμα

Η Ιταλίδα fashion influencer Κιάρα Φέρανι παραδέχτηκε τη Δευτέρα ένα «επικοινωνιακό λάθος» και δήλωσε ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε ένα παιδικό νοσοκομείο μετά την επιβολή προστίμου για παραπλανητικούς φιλανθρωπικούς ισχυρισμούς που συνδέονται με τις πωλήσεις ενός χριστουγεννιάτικου εδέσματος. 

Η υπόθεση προσέλκυσε αρνητική δημοσιότητα για τη Φέρανι μια από τις πιο διάσημες fashion influencers στον κόσμο με σχεδόν 30 εκατομμύρια followers στο Instagram. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι κριτική της άσκησε και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Η ιταλική αρχή ανταγωνισμού AGCM ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρόστιμο ύψους 1,075 εκατομμυρίων ευρώ, αφού διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές εξαπατήθηκαν και πίστεψαν ότι αγοράζοντας ένα pandoro με την επωνυμία της συνεισέφεραν σε φιλανθρωπικό σκοπό για ένα παιδικό νοσοκομείο. Το pandoro είναι μια εναλλακτική επιλογή του panettone.

«Αντιλαμβάνομαι ότι έκανα ένα επικοινωνιακό λάθος ... το λάθος μου, με καλή πίστη, ήταν να συνδέσω, μέσω της επικοινωνίας, μια εμπορική δραστηριότητα με μια φιλανθρωπική», δήλωσε η Φεράνι σε ένα βίντεο στο Instagram.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice