Η Zendaya στο κόκκινο χαλί των SAG Awards με ροζ στράπλες φόρεμα Valentino
Zendaya ©Amy Sussman/WireImage
Celebrities

Οι καλύτερες και οι χειρότερες εμφανίσεις των celebrities το 2023

Ξεχώρισαν για τους σωστούς ή τους λάθος λόγους
45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι 10 καλύτερες και οι 5 χειρότερες εμφανίσεις των celebrities που έγραψαν ιστορία το 2023.

Το γούστο είναι υποκειμενική υπόθεση, οπότε μια λίστα με τις καλύτερες και χειρότερες εμφανίσεις της χρονιάς που έφυγε είναι μια δύσκολη, «ρευστή» ιστορία. Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για κραυγαλέες επώνυμες δημιουργίες, όχι για καθημερινά ρούχα. Άλλος θα δει τα ωραία σύνολα και θα τα βγάλει «αίσχος», άλλος θα δει τα «αίσχη» και θα τα βρει υπερτέλεια!

Σε σχέση με το παρελθόν πάντως, υπάρχει μια σημαντική διαφορά στο γλωσσολογικό κομμάτι των αντίστοιχων λιστών. Σε καιρούς πολιτικής ορθότητας, δεν είναι πρέπον να χωρίζουμε τους celebrities σε «καλοντυμένους» και «κακοντυμένους» όπως γινόταν παλιά (καθόλου ευγενικό!), αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να σχολιάζουμε συγκεκριμένες επιλογές τους σε συγκεκριμένα events. Για παράδειγμα, ο Τζάρεντ Λέτο έχει να επιδείξει λαμπρές στιγμές υψηλής αισθητικής, όμως η εμφάνισή του στο MET Gala του 2023 θα γραφτεί στην ιστορία με μελανά χρώματα. Το ίδιο και κάποιες στιγμές της Φλόρενς Πιου και της Άνια Τέιλορ-Τζόι, που σε γενικές και ειδικές γραμμές τις λες πολύ μα πολύ καλοντυμένες.

Μια τελευταία παρατήρηση: Θα μπορούσε να γίνει μεγάλη κουβέντα και να υπάρχουν πολλές ενστάσεις, τύπου γιατί μπήκε το τάδε φόρεμα κι όχι το δείνα ή ξεχάσατε την τάδε στο τάδε event και ντροπή σας. Όλες οι ενστάσεις δεκτές, αλλά ας δούμε επιτέλους τις 10 καλύτερες και τις 5 χειρότερες εμφανίσεις των celebrities για το 2023.

Οι  10 καλύτερες εμφανίσεις των celebrities για το 2023

01. Μάργκο Ρόμπι - Πρεμιέρα Barbie
Στις 9 Ιουλίου του 2023 η Μάργκο Ρόμπι παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας Barbie με ένα μαύρο σύνολο με την υπογραφή Schiaparelli. Πρόκειται για ένα αντίγραφο ενός φορέματος-μινιατούρα που συνόδευε την κούκλα σε κάποια φάση της δεκαετίας του ’60.

02. Έμα Κόριν - Πρεμιέρα The Crown
Φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα απέτισε η Έμα Κόριν στην πρεμιέρα του Crown. Το λευκό Miu Miu κοστούμι παρέπεμπε στο λευκό σύνολο που φόρεσε το 1985 η Lady Di σε επίσκεψή της στην Ιταλία συνοδεύοντας τον Κάρολο. Το παπιγιόν και το μπλέιζερ ήταν εκεί, ενώ η πένσιλ φούστα της πριγκίπισσας αντικαταστάθηκε με διάφανη μάξι φούστα που αποκάλυπτε ένα ζευγάρι μαύρες ψηλές μπότες.

03. Τέιλορ Ράσελ - Film Independent Spirit Awards
Δεν είναι μυστικό ότι αγαπημένος σχεδιαστής της Τέιλορ Ράσελ είναι ο Τζόναθαν Άντερσον και ότι η ίδια είναι ambassador της Loewe. Το σύνολο που φόρεσε τόσο στα Fashion Awards 2023 (φωτό) όσο και στα βραβεία Film Independent Spirit είχε την υπογραφή του Οίκου.

04. Beyoncé - Renaissance Tour
Η περιοδεία της με τίτλο Renaissance (Αναγέννηση) υπήρξε παγκόσμιο μουσικό, κοινωνικό και στιλιστικό γεγονός. Η γκαρνταρόμπα της απασχόλησε τον Τύπο, με την ίδια την Μπιγιονσέ και τον στιλίστα της KJ Moody να επιλέγουν τα καλύτερα από τους καλύτερους: Mugler, Balmain, Rick Owens, όλοι ήταν εκεί. Αξέχαστο πάντως έμεινε το σουρεαλιστικό κοστούμι με τα ζωγραφισμένα χέρια, που στην ούγια έγραφε Loewe.

05. Zendaya - SAG Awards
Στο κόκκινο χαλί των SAG Awards απέδειξε πως έχει υψηλή αισθητική. Με το ροζ στράπλες Valentino φόρεμά της κερδίζει επάξια μια θέση στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων εμφανίσεων.

06. Χάντερ Σάφερ - Vanity Fair Oscars Party
Μια λευκή μεταξωτή φούστα και ένα φτερό ήταν όλα όσα φόρεσε η Χάντερ Σάφερ στο πάρτι του Vanity Fair μετά τα Όσκαρ. Το σύνολο ανήκει στη συλλογή Φθινόπωρο Χειμώνας 2023 του Οίκου Ann Demeulemeester και σχεδιάστηκε από τον Ludovic de Saint Sernin.

07. Rihanna - Όσκαρ
Εγκυμονούσα κατά ένα μεγάλο μέρος του 2023, συνέχισε να υπερασπίζεται την επανάσταση στο maternity wear. Τα τελευταία χρόνια, το όραμά της για τη μόδα, το οποίο έκανε πράξη μέσα από την εταιρεία της Savage x Fenty, έσπασε πολλά και βαθιά ριζωμένα ταμπού. Οι ενδυματολογικές της επιλογές κατά τη διάρκεια και της δεύτερης εγκυμοσύνης της έσπρωξαν τα όρια της μόδας πολλά μέτρα μπροστά και την κατέστησαν μούσα για τις εγκύους (βλέπε Κατερίνα Στικούδη).

08. Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ - Vogue World
Ήταν η πιο εντυπωσιακή παρουσία στο λονδρέζικο θέατρο Royal Drury Lane, στο West End, φορώντας Viktor & Rolf. Το να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις είναι κάτι συνηθισμένο για την Τέρνερ-Σμιθ, που άλλωστε προηγήθηκε της Rihanna στο προχωρημένο ρούχο εγκυμοσύνης.

09. Γκρέτα Λι - Academy Museum Gala
Η πρωταγωνίστρια της ταινιάρας Past Lives και της σειράκλας The Morning Show είχε καλές και κακές στιλιστικές στιγμές. Το κόκκινο Loewe φόρεμα που επέλεξε για το Academy Museum Gala ήταν από τις πολύ πολύ καλές!

10. Μέιζι Γουίλιαμς - Fashion Awards
Η «Άρια» του Game of Thrones μεγάλωσε πολύ και είναι ένα in fashion κορίτσι. Στα Fashion Awards έβαλε Simone Rocha, αλλά η κουβέντα που άνοιξε δεν ήταν για το τι έβαλε αλλά για το τι ΔΕΝ έβαλε: σουτιέν.

Οι 5 χειρότερες εμφανίσεις των celebrities για το 2023

01. Φλόρενς Πιου - Όσκαρ
Κάνει πάντα μα πάντα statement εμφανίσεις. Κάτι ανάλογο επιχείρησε και στα Όσκαρ με το Valentino Couture σύνολό της. Mαντάμ ντε ντεκολτέ, με  κολλητό μαύρο σορτσάκι που το κάλυπτε ένα ολόκληρο τόπι από ζαχαρί ύφασμα, κάτι ανάμεσα σε κουρτίνα και πάπλωμα (που 'ναι για δυο άτομα). Οι «αστυνόμοι» του στυλ και οι τουιτεράδες έβγαλαν γούστα, και είχαν και τα δίκια τους.

02. Άνια Τέιλορ-Τζόι - BAFTA
Και το θέμα με τα είδη προικός συνεχίζεται. Αν η Φλόρενς Πιου έριξε πάνω της ένα πάπλωμα, η Άνια Τέιλορ-Τζόι στα BAFTA σκεπάστηκε με την κουβερτούλα της. Δεν ήταν Βέτλανς Νάουσα (τι θυμήθηκα τώρα!), αλλά Schiapareli, όπως άλλωστε και το μίνι χρυσό γεωμετρικό φόρεμα με την κάπα και την κουκούλα.

03. Χάιντι Κλουμ - Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών
Πάμε όλοι μαζί γηπεδικά: Πώς το κίτρινο τής πάει γάντι, άιντε Χάιντι, άιντε Χάιντι! Κίτρινο απ' την κόλαση του Δάντη, μπράβο Χάιντι, μπράβο Χάιντι! Η κίτρινη τουαλέτα της Zuhair Murad με την οποία η Χάιντι Κλουμ εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Στη φωτιά» δίχασε τον κόσμο της μόδας. Τέλος πάντων, η Χάιντι έχει ασυλία γιατί είναι θεά και μπορεί να βάλει ό,τι τραβάει η όρεξή της.

04. Ντότζα Κατ - MTV Video Music Awards
Η Ντότζα είναι πάντα τολμηρή και πάντα ξεχωρίζει στα κόκκινα χαλιά. Άλλοτε παίρνει επαίνους, άλλοτε όχι. Στα βραβεία του MTV ντύθηκε Spiderwoman. 
Το φόρεμα θυμίζει και δίχτυα ψαρά, «Αν κάποτε στα βρόχια του μπλεχτείς κανείς δεν θα μπορέσει να σε βγάλει»...
Το ίδιο ανατρεπτικό ήταν και το σύνολο που διάλεξε για το Paris Fashion Week (φωτό) όταν φόρεσε αυτήν την κόκκινη πανωπλία με τα 30.000 κρύσταλλα του οίκου Schiaparelli.

05. Τζάρεντ Λέτο - Met Gala
Ντύθηκε γατούλης για να τιμήσει τον γνωστό γατόφιλο Καρλ Λάγκερφελντ, αλλά του έφυγαν οι συμμετρίες (πολύ κεφάλας ο γατούλης, κακό όμπρε ο χιούμαν!). Υπερβολικά κιτς ακόμα και για Met Gala, που θα έπρεπε να μένει εκτός συναγωνισμού, γιατί είναι λίγο Απόκριες η φάση.

Δειτε περισσοτερα