Γουέντι Γουίλιαμς: Έχει μετωποκροταφική άνοια όπως ο Μπρους Γουίλις
© EPA/DAVID MAXWELL
Celebrities

Γουέντι Γουίλιαμς: Έχει μετωποκροταφική άνοια όπως ο Μπρους Γουίλις

H σταρ βρίσκεται σε ίδρυμα φροντίδας σε άγνωστη τοποθεσία

62224-137655.jpg
Newsroom |

Γουέντι Γουίλιαμς: Η παρουσίαστρια έχει μετωποκροταφική άνοια όπως ο Μπρους Γουίλις

Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια και συγγραφέας Γουέντι Γουίλιαμς (Wendy Williams) διαγνώστηκε με την ίδια μορφή άνοιας που πάσχει και ο ηθοποιός Μπρους Γουίλις (Bruce Willis) σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους της ομάδας των φροντιστών της, αναφέρει το ΑP.

Στη δήλωση σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η διάγνωση της Γουίλιαμς για πρωτοπαθή προοδευτική αφασία και μετωποκροταφική άνοια «έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικά εμπόδια στη ζωή της» και έχει επιπτώσεις στη συμπεριφορά και τη μνήμη της.

H είδηση έρχεται μια ημέρα μετά το εξώφυλλο του περιοδικού People στο οποίο η οικογένειά της αναφέρει ότι η σταρ βρίσκεται σε ίδρυμα φροντίδας σε άγνωστη τοποθεσία και ότι η υγεία της τον τελευταίο καιρό βρισκόταν συνεχώς επιδεινούμενη πορεία.

«Όπως γνωρίζουν οι θαυμαστές της, στο παρελθόν μίλησε ανοιχτά στο κοινό σχετικά με τους αγώνες με τη νόσο του Graves και το λεμφοίδημα, καθώς και άλλες σημαντικές προκλήσεις που σχετίζονται με την υγεία της» αναφέρει στη δήλωση η ομάδα φροντίδας της παρουσιάστριας και εξηγεί ότι η διάγνωση επιβεβαιώθηκε από «μια σειρά ιατρικών εξετάσεων» πέρυσι.

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

H μετωποκροταφική εκφύλιση (FTD) είναι μια μορφή άνοιας, η οποία προκαλείται από μια οικογένεια εγκεφαλικών διαταραχών, οι οποίες είναι γνωστές ως «εκφύλιση του μετωποκροταφικού λοβού».

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, επηρεάζονται περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την αντίληψη, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice