Billy Dee Williams: Απαντά στις φήμες για το είναι γκέι
© Herb Ball/NBC via Getty Images/Ideal Image
Celebrities

Ο πρώτος μαύρος χαρακτήρας των «Star Wars» απαντά στις φήμες δεκαετιών για το αν είναι γκέι

Mε αφορμή τα απομνημονεύματα του

62224-137655.jpg
Newsroom |

Billy Dee Williams: Απαντά στις φήμες για το είναι γκέι 

Ο Billy Dee Williams - ο οποίος έγινε διάσημος ως «Lando Calrissian» στην αρχική τριλογία του «Star Wars» δεν φαίνεται να νοιάζεται που αρκετοί πίστευαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος στη δεκαετία του 1970.

Μιλώντας στο «Page Six» για τις φήμες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την καριέρα του εκείνη την εποχή, είπε: «Με αποκαλούσαν βασίλισσα της γκαρνταρόμπας».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ηθοποιός κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά του «What Have We Here?», τα οποία καλύπτουν όχι μόνο την καριέρα του που διήρκεσε 7 δεκαετίες, αλλά και τις ιστορίες των πολλών διάσημων ανθρώπων που συνάντησε στην πορεία.

Ο γεννημένος στο Χάρλεμ ηθοποιός -που τον Απρίλιο κλείνει τα 87 του χρόνια- γράφει ότι πάντα ένιωθε άνετα να κάνει παρέα με μέλη της LGBTQ+ κοινότητας, ενώ όταν ήταν κομπάρσος συμμετείχε ακόμη και σε μυστικά γκέι πάρτι στο υπόγειο της Μητροπολιτικής Όπερας. «Όλα μου φαίνονταν πολύ φυσιολογικά», αναφέρει. «Ήμουν γύρω από αυτό σε όλη μου τη ζωή, οπότε δεν το σκέφτηκα ποτέ ιδιαίτερα».

Αυτό συμβαίνει λίγα χρόνια αφότου ο Williams, ο οποίος ήταν ο πρώτος μαύρος χαρακτήρας στο σύμπαν των «Star Wars» αναφέρθηκε στον εαυτό του ως ένα «πολύχρωμο» άτομο.

«Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν σχετικά πολύχρωμο χαρακτήρα που δεν παίρνει τον εαυτό του ή τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά», είχε πει τότε στο Esquire, προσθέτοντας: «και βλέπετε ότι λέω "τον εαυτό του" και "τον εαυτό της", επειδή θεωρώ επίσης τον εαυτό μου τόσο θηλυκό όσο και αρσενικό».

Billy Dee Williams on his memoir, "What Have We Here?"

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice