Zendaya
Η Zendaya ως ambassador του οίκου, επέλεξε να φορέσει Bulgari © ALLISON DINNER/EPA
Celebrities

Όσκαρ 2024: τα διαμάντια που φόρεσαν οι διάσημοι στο κόκκινο χαλί

H Emma Stone επέλεξε ένα chocker Louis Vuitton με κίτρινο διαμάντι 33 καρατίων και η Anya Taylor κοσμήματα Tiffany & Co. από τη συλλογή Out of the Blue.

Όσκαρ 2024:Τα διαμάντια που φόρεσαν οι διάσημοι στο κόκκινο χαλί στην 96η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων

Η 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ ολοκληρώθηκε στο Dolby Theatre της Καλιφόρνια, με τους celebrities για ακόμη μια φορά να τραβoύν τα βλέμματα και το φωτογραφικό φακό. Εκτός από τα σύνολα διάσημων οίκων και τα beauty looks τους, οι καλεσμένοι έλαμψαν με τα αληθινά διαμάντια που απογείωσαν το κάθε σύνολο. Ωστόσο ακόμη και τα πιο λαμπερά κοσμήματα φορέθηκαν με μεγάλη δόση μέτρου. Αντί για ογκώδη σύνολα parure, τα κοσμήματα περιορίστηκαν σε εστιασμένες ζώνες. Οι τρεις μεγάλες τάσεις που αναδύθηκαν και εδραιώθηκαν στα Όσκαρ 2024; Πρώτον: το κολιέ choker, με κομψά συγκρατημένο δράμα. Δεύτερον: η υπεροχή των καρφιτσών και τέλος, ο καρπός ως hotspot - είτε για cuff είτε για ένα ρολόι. Επίσης, εκτός από λευκά διαμάντια, που όπως ήταν αναμενόμενο είχαν την τιμητική τους, κυριάρχησαν οι κίτρινοι και μπλε πολύτιμοι λίθοι. 

Oscars 2024: Τα διαμάντια που φόρεσαν οι διάσημoι προσκεκλημένοι 

Emma Stone

Louis Vuitton all the way για την πρωταγωνίστρια της βραδιάς που κατάφερε να κερδίσει το βραβείο του Α΄γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της ως Bella Baxter στο Poor things. Tο chocker που επέλεξε -από τη high jewelry συλλογή του LV- ξεχώριζε για το 33,47 καρατίων κίτρινό διαμάντι του. Αν όχι αυτή, τότε ποια;

Emma Stone
© ALLISON DINNER/EPA

Anya Taylor-Joy

Την εξαιρετική εμφάνιση της Taylor-Joy με το remake του Junon φορέματος από τον οίκο Dior, απογείωσαν τα κοσμήματά της. Επέλεξε κοσμήματα από τη συλλογή Blue Book 2023: Out of the Blue. Φόρεσε ένα μενταγιόν Tiffany High Jewelry από πλατίνα και χρυσό 18 καρατίων με ένα διαμάντι σε σχήμα μαρκίζας άνω των 8 καρατίων, συνδυασμένο με σκουλαρίκια από διαμάντια συνολικού βάρους άνω των 10 καρατίων. Stunner!

Anya Taylor-Joy
© ALLISON DINNER/EPA

Zendaya

Ως ambassador του οίκου, περιμέναμε η Zendaya να επιλέξει κοσμήματα Bulgari. Έκανε όμως την ανατροπή στο χρώμα, επιλέγοντας για τα σκουλαρίκια της (από μοργκανίτες και τουρμαλίνες) μια χρωματική απόχρωση του ροζ. Μας θύμισαν το διαμάντι του μυθιστορηματικού Ροζ Πάνθηρα.

Zendaya at oscars
© ALLISON DINNER/EPA

Lily Gladstone

Η πρωταγωνίστρια του Killers of The Flower moon επέλεξε να φορέσει ένα high jewelery κομμάτι από τον οίκο Bulgari με εμφανείς ethnic επιρροές, τιμώντας την ινδιάνικη καταγωγή της. Η πέτρα που πρωταγωνιστούσε ήταν ένα μπλε ζαφείρι. Το περιδέραιο είχε επίσης αμέθυστους, τιρκουάζ τανζανίτη και διαμάντια pavé. Σίγουρα, πολύ ξεχωριστό.

Lilly Gladstone
©Christina House / Los Angeles Times via Getty Image

Gabrielle Union

H Gabrielle Union έκανε την statement εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί με ένα λαμπερό σετ από την Carolina Herrera που συνδύασε με ένα επικό κολιέ από φυσικά διαμάντια Tiffany & Co. Στο κέντρο κρεμόταν μία aquamarine πέτρα 33 καρατίων.

Florence Pugh

H ηθοποιός του Openhaimer περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ 2024 φορώντας ένα εντυπωσιακό κολιέ Bulgari Serpenti με το εμβληματικό φίδι- σήμα κατατεθέν του οίκου.

Florence Pugh
© ALLISON DINNER/ EPA

Margot Robbie

Η αψεγάδιαστη ηθοποιός εγκαταλείπει το barbie core στιλ και επιλέγει ένα κομψό μαύρο φόρεμα Versace που συνδυάζει με ένα χρυσό Fred Leighton cuff με διαμάντια και ένα ασορτί δαχτυλίδι του ίδιου οίκου.

Όσκαρ 2024: τα διαμάντια που φόρεσαν οι διάσημοι στο κόκκινο χαλί
Margot Robbie © Photo by Aliah Anderson/Getty Images

Greta Gerwig

Η σκηνοθέτης της ταινίας Barbie φόρεσε μία σαμπανιζέ τουαλέτα δημιουργία που συνδύασε με ένα κολιέ γεμάτο λευκά διαμάντια σε feather pattern που καταλήγει στο κέντρο του σε ένα larger than life pear cut διαμάντι. Δημιουργία Boucheron.

oscar 2024
© Photo by Sarah Morris/WireImage

Carey Mulligan

Η Carey Mulligan επέλεξε μια βασιλική εμφάνιση για το κόκκινο χαλί με ένα φόρεμα Balenciaga και διαμαντένια Fred Leighton 10 καρατίων, παλαιάς κοπής.

Carrey Mulligan
©Photo by John Shearer/WireImage

Rita Moreno

Η εντυπωσιακή Moreno επέλεξε να συνοδεύσει τη μαύρη δημιουργία του Issey Miyake με εντυπωσιακά και μεγάλα σκουλαρίκια Verdura. Ο Δούκας Fulco di Verdura (1899-1978), σχεδιαστής και ιδρυτής του brand, ξεκίνησε την καριέρα του στο Παρίσι του 1920, σχεδιάζοντας τις εμβληματικές χειροπέδες με τον Μαλτέζικο Σταυρό για τη καλή του φίλη Coco Chanel. Το 1934 ο Verdura ταξίδεψε στην Αμερική και σχεδίασε κοσμήματα για αστέρες της εποχής, όπως η Greta Garbo και η Marlene Dietrich. Τίποτα λιγότερο για την Πορτορικανή σταρ.

Rita Moreno
Rita Moreno © Photo by Phillip Faraone/VF24/Getty Images for Vanity Fair

Sandra Hüller

Η ηθοποιός Sandra Hüller φόρεσε ένα φόρεμα Schiaparelli Couture συνδυασμένο με μόνο ένα κόσμημα: ένα επικό περιδέραιο "Reflection de Cartier" από λευκόχρυσο με 392 διαμάντια.

Sandra HUller
© KYLE GRILLOT/EPA

Vanessa Hudgens

Την ήδη υπάρχουσα λάμψη της λόγω του ερχομού του μωρού της, συμπλήρωσαν τα διαμάντια: ένα tennis necklace με ογκώδη κίτρινη πέτρα, σκουλαρίκια με statement γραμμή και πολλά δαχτυλίδα Chopard.

Vanessa Hudgens
© ALLISON/DINNEREPA

Emily Blunt

Tiffany & Co. επέλεξε για το look της και η πρωταγωνίστρια του Openheimer. Όχι ένα, αλλά δύο κολιέ- the more, the merrier!

Emily Blunt
© Photo by Aliah Anderson/Getty Images

Simu Lu

Είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός Κεν, είναι ένας λάτρης των διαμαντιών! Ο Simu Lu φόρεσε κοστούμι Fendi και το σακάκι του «έδενε» σε κρουαζέ, μια καρφίτσα 32 καρατίων από πλατίνα και διαμάντια. Αδιαμφησβήτητα, το πιο φαντεζί «κουμπί».

Ke Huy Quan

Ο Ke Huy Quan έδειχνε κομψός με κοστούμι Giorgio Armani και μια custom καρφίτσα Cartier στο πέτο του.

Ke Huy Quan
Ke Huy Quan © Photo by Mike Coppola/Getty Images

Eva Longoria

Το "Inner Fire Collier" της Eva Longoria από το Bucherer Fine Jewellery, σχεδιασμένο από τη Hollie Boneville Barden, συμπλήρωσε τη sculptural σιλουέτα της.

Eva Longoria
© KYLE GRILLOT/EPA

Charlize Theron 

Πρέπει να ήταν και τα περισσότερα κοσμήματα που φόρεσε celebrity στην οσκαρική βραδιά. Δύο κολιέ, δύο βραχιόλια, τέσσερα δαχτυλίδα και φυσικά σκουλαρίκια. H Charlize Theron επέλεξε να στολίσει την silk τουαλέτα Dior με διαμάντια Boucheron. Το μακρύτερο κολιέ που βλέπετε έχει πάνω από 1.100 round baguette και princess cut διαμάντια 16 καρατίων στο σύνολο. Τα κρεμαστά σκουλαρίκια της είναι της συλλογής "Quatre Radiant Edition".

Charlize Theron
© CAROLINE BREHMAN/EPA

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice