Η Ολίβια Κόλμαν λέει ότι θα αμειβόταν καλύτερα, αν ήταν άνδρας - Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός επικρίνει τη μισθολογική ανισότητα στον κινηματογράφο.
Η Ολίβια Κόλμαν επέκρινε την ανισότητα στις αμοιβές με βάση το φύλο στη βιομηχανία του κινηματογράφου © EPA/Neil Hall
Celebrities

Ολίβια Κόλμαν: Αν ήμουν άνδρας θα κέρδιζα πολλά περισσότερα

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για τις μισθολογικές ανισότητες στην κινηματογραφική βιομηχανία

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Ολίβια Κόλμαν λέει ότι θα αμειβόταν καλύτερα, αν ήταν άνδρας - Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός επικρίνει τη μισθολογική ανισότητα στον κινηματογράφο. 

Η βρετανίδα ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν επέκρινε την ανισότητα στις αμοιβές με βάση το φύλο στη βιομηχανία του κινηματογράφου και είπε ότι θα πληρωνόταν καλύτερα, αν ήταν άντρας, υποστηρίζοντας ότι το μισθολογικό χάσμα έχει τις ρίζες του σε μια ξεπερασμένη ιδέα ότι οι άνδρες ηθοποιοί προσελκύουν το κοινό.

Η Ολίβια Κόλμαν για τις μισθολογικές ανισότητες στον κινηματογράφο

Αναφερόμενη στην πιο πρόσφατη ταινία της, «Wicked Little Letters», η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε ότι λόγω φύλου είναι περιορισμένες οι δυνατότητες της όσον αφορά τις αποδοχές.

«Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες ήταν πάντα μεγάλοι πόλοι έλξης στο box office», είπε στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ του CNN.

«Ας μην αρχίσουμε με τις μισθολογικές διαφορές, αλλά οι άνδρες ηθοποιοί αμείβονται περισσότερο, επειδή συνήθιζαν να λένε ότι προσελκύουν το κοινό και στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει εδώ και δεκαετίες. Αλλά εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν ως λόγο για να μην πληρώνονται πολύ οι γυναίκες», ανέφερε.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι αν ήμουν ο Όλιβερ Κόλμαν, θα κέρδιζα πολλά περισσότερα από ό,τι τώρα», πρόσθεσε η Βρετανίδα ηθοποιός. «Γνωρίζω μισθολογικό χάσμα που είναι 12.000% διαφορά. Κάντε τα μαθηματικά», σημείωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice