I am: Celine Dion. Είδαμε το ντοκιμαντέρ της Σελίν Ντιόν - Μια φωνή που ράγισε

Αυτή η Φωνή που την οδηγεί σε κρίσεις, είναι παράλληλα αυτή που την κρατάει όρθια

I am: Celine Dion - Εντυπώσεις από το ντοκιμαντέρ της Σελίν Ντιόν: Η μάχη της με το Σύνδρομο Άκαμπτου Ατόμου και η δύναμη της φωνής της

Στο Amazon prime στριμάρει από τις 26/6 το ντοκιμαντέρ «I am: Celine Dion», πολυδιαφημισμένο ήδη γιατί η Σελίν Ντιόν απευθύνεται στο κοινό της στην ουσία, ξεκαθαρίζοντας τη μισή αλήθεια που μέχρι τώρα μοιραζόταν μαζί τους: ότι πάσχει από τη σπάνια και ανίατη αρρώστια Σύνδρομο Άκαμπτου Ατόμου.

Και μόνο η ονομασία μπορεί να σου σφίξει την καρδιά ακριβώς όπως κάνει στο σώμα της τραγουδίστριας: ένας ήχος, μια κίνηση, μία συναισθηματική κορύφωση μπορεί να την οδηγήσει χωρίς καμία προειδοποίηση σε σωματική ακαμψία και τρομερούς πόνους - κάτι που δεν διστάζει να το δείξει μπροστά στην κάμερα όταν, ξαφνικά, παθαίνει μία τέτοια κρίση επειδή συγκινήθηκε τραγουδώντας ένα τραγούδι της.

Σελίν Ντιόν: Μια φωνή που ράγισε

Η Σελίν Ντιόν ποτέ δεν με συγκίνησε. Ένιωθα πάντα τη φωνή της να με καταπιέζει, να μη μπορώ να βρω ησυχία στα τραγούδια της που, έτσι κι αλλιώς, ήταν πολύ στρέιτ και αμερικάνικα σαν κάρτες γενεθλίων της Hallmark για μένα. Αυτή η σαρωτική φωνή είναι που εξουσίαζε άλλωστε και την ίδια την Σελίν Ντιόν. Χωρίς κανέναν εγωισμό άφηνε τη Φωνή να καθοδηγεί τη ζωή της. Η ίδια γινόταν ένα όργανο που εκτελούσε αυτόν τον περφεξιονισμό μέχρι τις πιο δυνατές του νότες.

Αυτή τη Φωνή χάνει τώρα με το Σύνδρομο Άκαμπτου Ατόμου. Η φωνή κατεβαίνει, η Σελίν Ντιόν καταβεβλημένη λέει ότι δεν θα σταματήσει: ακόμα κι αν δεν μπορώ να τρέξω, θα περπατάω. Ακόμα κι αν δεν μπορώ να περπατάω, θα συρθώ.

Αυτή η Φωνή λοιπόν, που την οδηγεί σε κρίσεις και είναι παράλληλα αυτή που την κρατάει όρθια, με συγκίνησε γιατί την είδα - όχι στα βαρετά της τραγούδια, αλλά στην ίδια. Μιλώντας, στην καθημερινότητά της, στο ντοκιμαντέρ, είδα μία γυναίκα με χιούμορ (ούτε που θα φανταζόμουν!) και γεμάτη ζωντάνια να «ερμηνεύει» το κάθε τι που λέει όχι μόνο με θεατρική κομψότητα αλλά τραγουδώντας το. Είναι απίστευτο. Μπορεί να μιλάει για τα παπούτσια της και η μισή της πρόταση να είναι τραγουδισμένη. Ακόμα και τώρα, κουρασμένη, αν η Φωνή δεν βγαίνει κάνει lip sync στα τραγούδια της για να νιώθει το thril της ερμηνείας.

Έστω κι αν είναι αυτό που θα την οδηγήσει στην επόμενη οδυνηρή κρίση ακαμψίας.