Η επιστροφή του Έλιοτ Πέιτζ στο σινεμά
© EPA / EDUARDO LIMA
Celebrities

Έλιοτ Πέιτζ: Επιστρέφει στο σινεμά με ταινία που θυμίζει τη ζωή του

Ο ηθοποιός επιστρέφει στο σινεμά μετά την καταλυτική εμπειρία της φυλομετάβασής του

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Η επιστροφή του Έλιοτ Πέιτζ με την, οριακά αυτοβιογραφική, ταινία Close to You (Trailer)

Με ένα βαθιά συναισθηματικό, βαθιά εξομολογητικό φιλμ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ο Έλιοτ Πέιτζ, το σενάριο και τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Ντόμινικ Σάβατζ. Το Close To You, όπως είναι και ο τίτλος της ταινίας που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2023,  είναι μία δραματική ταινία «για την αγάπη, την οικογένεια και την ταυτότητα που εξετάζει τις προκλήσεις της επιστροφής στην πατρίδα όταν έχεις αλλάξει και νιώθεις παρείσακτος», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Η ταινία ακολουθεί τον χαρακτήρα του Σαμ (που υποδύεται ο Πέιτζ), ο οποίος δεν έχει πάει στο σπίτι για να επισκεφτεί τους γονείς ή τα αδέλφια του από τότε που ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της φυλομετάβασής του.

«Μετά από τέσσερα χρόνια στο Τορόντο, ο Σαμ επιστρέφει στη γενέτειρά του για τα γενέθλια του πατέρα του, ωστόσο με την επιστροφή του έχει να αντιμετωπίσει τραύματα που δεν γιατρεύτηκαν ποτέ», αναφέρει η σύνοψη της ταινίας και εδώ γίνεται σαφές ότι ο 37χρονος Πέιτζ, μέσα από την ερμηνεία του ετοιμάζεται να μιλήσει και για τη ζωή του και το δικό του ταξίδι φυλομετάβασης που έκρυβε πολλές αποκαλύψεις και πολύ πόνο.

Γι’ αυτή την ταινία, πριν από λίγο καιρό ο ηθοποιός δήλωνε ότι ένιωθε «ευγνώμων και νευρικός και ενθουσιασμένος ταυτόχρονα», όπως συνήθως νιώθει πριν κάποια νέα του δουλειά να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Close to You | Official Trailer

«Αυτό ήταν το απόλυτο αποκορύφωμα της καριέρας μου, προσωπικά. Η διαδικασία του Dominic], η εμπειρία του να κάνεις μια ταινία με αυτόν τον τρόπο δεν είναι κάτι που έχω ξανακάνει, γι’ αυτό και νιώθω ευγνωμοσύνη που συμμετείχα στη δουλειά του και ελπίζω να συνεργαστούμε ξανά», δήλωσε ο ίδιος και από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι ο Σάβατζ πολλές φορές δουλεύει χωρίς σενάριο και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον αυτοσχεδιασμό των συνεργατών του.

Ο ίδιος επίσης και για τη συγκεκριμένη ταινία είχε κάνει λόγο για μία «απελευθερωτική» εμπειρία, τρία χρόνια αφότου έκανε coming out ως τρανς άνδρας.

Η επιστροφή του Έλιοτ Πέιτζ στο σινεμά
Ο Έλιοτ Πέιτζ με τον Ντόμινικ Σάβατζ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο© EPA / EDUARDO LIMA

«Ο τρόπος που νιώθω να δουλεύω τώρα έχει πλέον σάρκα και οστά, προερχόμενος από αυτή την εμπειρία, σε σχέση με το να μπαίνω σε έναν ρόλο και να μην αισθάνομαι έτσι όπως ορίζει. Είναι μια τεράστια αλλαγή. Πριν, το κάνω κάτι τέτοιο και μάλιστα υπό συνθήκες αυτοσχεδιασμού, θα ήταν σχεδόν αδύνατο».

Στην ταινία που θα βγει στους κινηματογράφους στις 16 Αυγούστου, σε παραγωγή Greenwich Entertainment, πρωταγωνιστεί επίσης η Hillary Baack, ενώ ως εκτελεστικοί παραγωγοί εμφανίζονται τόσο ο Πέιτζ όσο και ο Σάβατζ.

Με στοιχεία από People.com

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice