Η Νικόλ Κίντμαν σπάει την πολύχρονη σιωπή της για τον Τομ Κρουζ

Μετά από σχεδόν μια 20ετία η ηθοποιός αναφέρθηκε στον σύζυγό της και τον γάμο τους

Look Team |

Αφορμή για τις αποκαλυπτικές δηλώσεις της Κίντμαν ήταν τα 25 χρόνια από την πρεμιέρα του "Μάτια Ερμητικά Κλειστά"

Σε μερικά σπάνια σχόλια για τον πρώην σύζυγό της, Τομ Κρουζ, προχώρησε η Νικόλ Κίντμαν, καθώς αναφέρθηκε στα –κάπως επίπονα- λόγω Κιούμπρικ γυρίσματα της θρυλικής πια ταινίας «Μάτια Ερμητικά Κλειστά».

Η βραβευμένη με Όσκαρ Κίντμαν, θυμήθηκε τη συνεργασία της με τον τότε σύζυγό της, ενώ γιόρτασε την 25η επέτειο της ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε συνέντευξή της στους Los Angeles Times που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Όταν ρωτήθηκε, λοιπόν, για το αν ο αείμνηστος σκηνοθέτης αντλούσε έμπνευση από τον γάμο τους για το έργο, απάντησε: «Υποθέτω πως ναι. Υπήρχαν ιδέες για τις οποίες ενδιαφερόταν [ο Κιούμπρικ]. Έκανε πολλές ερωτήσεις. Αλλά είχε μια ισχυρή αίσθηση της ιστορίας που ήθελε να αφηγηθεί», εξήγησε η 57χρονη Κίντμαν και συνέχισε: «Τον θυμάμαι να λέει: 'Τα τρίγωνα είναι δύσκολα. Πρέπει να προσέχεις πού πατάς, ειδικά όταν πρόκειται για τρίγωνο’ (Σ.σ.: Η ηθοποιός προφανώς αναφέρεται στη συνεργασία της με τους άλλους δύο, Κρουζ και Κιούμπρικ). Εννοούσε ότι θα μπορούσε κάποιο άτομο από το τρίγωνο να νιώσει παγιδευμένο. Και ο Κιούμπρικ το γνώριζε αυτό και ήξερε πώς να μας διαχειριστεί».

Παρ’ ολα αυτά, η πρωταγωνίστρια διευκρίνισε ότι ποτέ δεν ένιωσε παγιδευμένη ή παραμελημένη σ’ αυτή τη συνεργασία, επειδή η δική της συνεργασία με τον Κιούμπρικ ήταν διαφορετική από εκείνη του Κρουζ με τον εμβληματικό, και για κάποιους αμφιλεγόμενο για τις πρακτικές του, σκηνοθέτη.

 «Είχε μια διαφορετική σχέση με τον Τομ», είπε για τον Κιούμπρικ. «Δούλεψαν πιο στενά μαζί για τον χαρακτήρα του. Υπάρχει και κάτι που έχει να κάνει με το ότι είσαι γυναίκα σε αυτή την εξίσωση. Και στον Στάνλεϊ άρεσαν οι γυναίκες», είπε η Κίντμαν, παρ’ όλα αυτά επέμεινε ότι ο Κιούμπρικ «είχε μια διαφορετική σχέση με τον Τομ. Δούλεψαν πιο στενά μαζί πάνω στον χαρακτήρα του».

Η Κίντμαν θυμήθηκε επίσης ότι μοιραζόταν ένα τροχόσπιτο με τον Κρουζ επειδή ο προϋπολογισμός δεν ήταν αρκετά μεγάλος για να έχουν και οι δύο το δικό τους.

«Είχαμε ένα σπίτι 10 λεπτά μακριά, αλλά ζούσαμε σε αυτό το τροχόσπιτο», είπε. «Ο Τομ και εγώ το μοιραζόμασταν, επειδή ο Στάνλεϊ έλεγε: «Δεν θα πάρετε ο καθένας από ένα τροχόσπιτο. Δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά».

Είπε ότι ο Κρουζ, 62 ετών, έπαιζε συχνά βιντεοπαιχνίδια όπως το «Minesweeper» στο τροχόσπιτό τους ανάμεσα στα γυρίσματα. Επιπλέον, η ηθοποιός θυμήθηκε ότι πέρασε εβδομάδες γυρίζοντας μια σκηνή που τελικά κόπηκε, θυμίζοντας σε πολλούς την τυραννία της απίστευτης πρόβας για μία και μόνη σκηνή, τυραννία στην οποία ο Κιούμπρικ είχε υποβάλλει για τα γυρίσματα της «Λάμψης» τη Σέλεϊ Ντιβάλ, η οποία πέθανε πριν από μερικές εβδομάδες.

«Ήταν η σκηνή με τον Τομ και εμένα όπου ξεκινάω καπνίζοντας το τσιγαριλίκι στο κρεβάτι και όπου γελάω και προχωρώ σε αυτό τον ατελείωτο μονόλογο. Αυτό πήρε πολλές εβδομάδες. Πολλές από αυτές τις σκηνές ήταν πρόβες που είχαμε κάνει στην κρεβατοκάμαρα και στη συνέχεια κατέληγε να μην του αρέσει αυτό που είχαμε κάνει. Έτσι βρεθήκαμε να το ξαναδουλεύουμε και όσο προχωρούσε η υπόλοιπη ταινία. Δεν υπήρχε λόγος να βιαστούμε. Έτσι κι αλλιώς, ο Στάνλεϊ δεν υπήρχε περίπτωση να ξεπεράσει ποτέ το όριο του προϋπολογισμού της ταινίας. Αυτό που πρακτικά αγόραζε ήταν ο χρόνος», αποκάλυψε η Κίντμαν.

Τελικά, η σκηνή εξελίχθηκε μέσα από πολλές συζητήσεις μεταξύ των τριών τους. Και εδώ η Κίντμαν είχε πολλά να θυμηθεί και για τον πρώην σύζυγό της και για τη συνεργασία τους με τον Κιούμπρικ.

«Όταν ο Τομ και εγώ βρεθήκαμε για πρώτη φορά με τον Στάνλεϊ, ήταν στο σπίτι του και δεν πήγαμε καν στα σκηνικά στο Pinewood [στούντιο]. Πέρασαν έξι, οκτώ εβδομάδες και αναρωτιόμασταν: «Θα ξεκινήσουμε ποτέ;». Και απλά δεν ξεκινούσαμε. Είχαμε αρχίσει να εξοικειωνόμαστε μεταξύ μας, αρκετά, ώστε να πετάμε ιδέες. Για εκείνη τη σκηνή, αυτοσχεδιάσαμε την αρχή της μέσα από τις πρόβες».

Η ταινία -που ήταν η τελευταία του Κιούμπρικ πριν πεθάνει στις 7 Μαρτίου 1999, σε ηλικία 70 ετών- ακολουθεί την ιστορία του γιατρού Μπιλ Χάρτφορντ (Κρουζ) που παθαίνει εμμονή με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις της συζύγου του, Άλις (Κίντμαν). Όταν ο γιατρός αρχίσει να ξεφεύγει από τα όρια, στο πλαίσιο των συναναστροφών του με μία διεστραμμένη ελίτ, η σχέση του με τη σύζυγό του θα πάρει άλλη τροπή.

Σημειώνεται ότι Κίντμαν και Κρουζ είχαν παντρευτεί εννέα χρόνια πριν από την κυκλοφορία της ταινίας και υιοθέτησαν τα δύο τους παιδιά, την κόρη τους Isabella και τον γιο τους Connor, το 1992 και το 1995, αντίστοιχα.

Οι δυο τους χώρισαν το 2001 και η Κίντμαν παντρεύτηκε τον Keith Urban, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες, το 2006. Υπενθυμίζεται ότι η σχέση της ηθοποιού με τα παιδιά που απέκτησε με τον Κρουζ μέσω υιοθεσίας είναι από τεταμένες έως ανύπαρκτες, καθώς εκείνα επέλεξαν να ακολουθήσουν τον πατέρα τους και να ασπαστούν τη σαϊεντολογία.

Ομοίως, ο Κρουζ που ήταν παντρεμένος με την Katie Holmes από το 2006 έως το 2012 και μαζί απέκτησαν την την 18χρονη σήμερα Suri, δεν διατηρεί επαφές με αυτό το παιδί του...

Με πληροφορίες από PageSix.com