Η νέα βιογραφία της Κέιτ Μίντλετον
©Jackson / Getty Images)
Celebrities

Κέιτ Μίντλετον: Είναι το νέο βιβλίο για τη ζωή της μια απάντηση στη «Ρεζέρβα» του Χάρι;

Τα πρώτα gossip για τον χωρισμό της Μίντλετον με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και για τις κάπως τραβηγμένες λεπτομέρειες για την ερωτική τους ζωή κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

Το «Catherine, the Princess of Wales: A Biography of the Future Queen» είναι ακριβώς αυτό που δεν χρειαζόταν τώρα η Μίντλετον

Ήταν άραγε αυτή εδώ μια καλή περίοδος για να κυκλοφορήσει ακόμα μία βιογραφία της Κέιτ Μίντλετον; Είχε ανάγκη ο βρετανικός λαός από λίγη ακόμα λεπτομέρεια για την προσωπική της ζωή πριν και μετά την είσοδο της στο Παλάτι και τη βασιλική οικογένεια;

Το ‘Catherine, the Princess of Wales: A Biography of the Future Queen’ του Ρόμπερτ Τζόμπσον, το οποίο κυκλοφορεί στις 6 Αυγούστου, φαίνεται ότι δεν ήρθε ακριβώς για να διαφοροποιηθεί από τις κουτσομπολίστικες προθέσεις των προηγούμενων βιογραφιών μελών της βασιλικής οικογένειας, αλλά ακριβώς για να «φωτίσει» μυστικά της κρεβατοκάμαρας και των φιλοδοξιών της άλλοτε νεαρής Μίντλετον. Όλο αυτό, τη στιγμή που η πριγκίπισσα της Ουαλίας δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο σκληρός κόσμος των εκδόσεων δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

Το αποτέλεσμα; Οι προδημοσιεύσεις του συγκεκριμένου βιβλίου που μοιράστηκαν σε βρετανικά ταμπλόιντς εστίαζαν κυρίως στο πώς κάποτε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χώρισε την τότε συμφοιτήτρια του Κέιτ μέσα από ένα μισάωρο τηλεφώνημα και στο πώς εκείνη κατάφερε να τον ξανακερδίσει φορώντας μία στολή νοσοκόμας. Αστειότητες, δηλαδή, που και να είχαν συμβεί, στην παρούσα φάση κανείς δεν ωφελείται από το κουτσομπολίστικο αναμάσημά τους.

Ωστόσο, ακόμα πιο εντυπωσιακά από τα αποσπάσματα που επιλέχθηκαν για να διαφημίσουν το νέο βιβλίο, είναι οι «δάφνες» που στεφάνωσαν τον συγγραφέα στην προλογική παρουσίασή του για την προπώληση του πονήματος μέσω της Amazon.

Κέιτ Μίντλετον, η πρώτη... λαϊκή βασίλισσα

Διαβάζει κανείς σχετικά: «Μέσα από τις εκτεταμένες διασυνδέσεις του συγγραφέα στον βασιλικό οίκο, αυτή η νέα δυναμική βιογραφία αφηγείται την πλήρη ιστορία του πώς η Αικατερίνη, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, έγινε η γυναίκα που είναι σήμερα...[!] Η ιστορία της ζωής της Κέιτ Μίντλετον μοιάζει με ένα σύγχρονο παραμύθι. Ένα ελκυστικό, έξυπνο και φιλόδοξο κορίτσι με όχι και τόσο εξαιρετικές καταβολές γνωρίζει και ερωτεύεται έναν πλούσιο πρίγκιπα, όταν είναι και οι δύο φοιτητές στο κολέγιο. Τώρα, με τη βρετανική μοναρχία σε μεταβατικό στάδιο, η Κάθριν προορίζεται να γίνει η πρώτη ‘λαϊκή βασίλισσα’ στη βρετανική ιστορία μετά την Άννα Χάιντ, σύζυγο του Ιακώβου Β'».

Και συνεχίζει το εν λόγω διαφημιστικό σημείωμα: «Από τον γάμο της στις 29 Απριλίου 2011 -και από τότε που έγινε η Δούκισσα του Κέιμπριτζ- η Κάθριν έχει γίνει αγαπητή στον λαό της Βρετανίας και της Αμερικής με τα εκτεταμένα ταξίδια της, με το μεταδοτικό της χαμόγελο, την αίσθηση του στιλ και την προσγειωμένη φύση της. Με τον αυτοσαρκασμό της, την προθυμία της να γελάει με τον εαυτό της, τη σταθερή εργασιακή της ηθική -μαζί με τη ζεστασιά και την αμεσότητα του Ουίλιαμ- αυτό το δυναμικό δίδυμο έχει γίνει από τα πλέον δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας. Καθώς το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους του Παλατιού συνεχίζει να αυξάνεται από νεότερους σε ηλικία θαυμαστές, τόσο κερδίζουν έδαφος οι ιστορίες και το παρασκήνιο των βασικών παικτών αυτής της ιστορίας».

Κέιτ Μίντλετον: Είναι το νέο βιβλίο για τη ζωή της μια απάντηση στη «Ρεζέρβα» του Χάρι;

Πιο σοβαρά και προσεγμένα, τα αποσπάσματα που δόθηκαν στο Newsweek και στο περιοδικό People εστίαζαν στη δυσκολότερη στιγμή της Μίντλετον μέσα στη βασιλική οικογένεια που δεν ήταν άλλη από τη μέρα που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κάλεσε τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ να επιθεωρήσουν μαζί με τον ίδιο και την Κέιτ τα ανθοστόλιστα αφιερώματα στη βασίλισσα Ελισάβετ Β' μετά τον θάνατο της μονάρχη τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι τέσσερις τους δεν είχαν φωτογραφηθεί δίπλα-δίπλα δημοσίως από την τελευταία ημέρα του Χάρι και της Μέγκαν ως εργαζόμενοι της βασιλικής οικογένειας, όταν παρακολούθησαν την τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ τον Μάρτιο του 2020.

Ο βασιλικός συγγραφέας Robert Jobson περιέγραψε τη συναισθηματική φόρτιση της Κέιτ: «Μέσα σε όλη τη θλίψη για τον θάνατο της βασίλισσας, οι φωτογραφίες τους μπορεί να έδειχναν ότι όλοι τους είχαν επιστρέψει στη ρουτίνα των Fab Four, αλλά η Κάθριν παραδέχτηκε αργότερα σε μέλος της βασιλικής οικογένειας ότι ήταν τέτοια η έκταση της φθοράς των σχέσεων ανάμεσα στα δύο ζευγάρια, που ακόμα και αυτά τα λίγα βήματα δίπλα δίπλα ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνει ποτέ».

Μια ματιά στην κόντρα Μέγκαν Μαρκλ - Κέιτ Μίντλετον

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Κέιτ φωτογραφιζόταν δημόσια μαζί με τη Μέγκαν μετά τη συνέντευξη στην Oprah Winfrey τον Μάρτιο του 2021, στην οποία η Μαρκλ δήλωσε ότι κακώς κατηγορήθηκε ότι έκανε την Κέιτ να κλάψει, ενώ στην πραγματικότητα, όπως υποστήριξε, συνέβη το αντίθετο.

Ωστόσο, η πριγκίπισσα είχε βιντεοσκοπηθεί να συνομιλεί ευγενικά με τον Χάρι, μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021.

Ο Jobson γράφει χαρακτηριστικά: «Στην κηδεία του, η Κάθριν -εκπέμποντας αυτοπεποίθηση, ηρεμία και βασιλική ανωτερότητα- πήρε τη θέση της ως ένα από τα πιο υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας, υποστηρίζοντας την εύθραυστη και βαρυπενθούσα βασίλισσα και παρηγορώντας τον πρίγκιπα Κάρολο. Χρησιμοποίησε επίσης τις διπλωματικές της ικανότητες για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την κακοδαιμονία ανάμεσα στον σύζυγό της και τον αδελφό του, καθώς και οι δύο θρηνούσαν σιωπηλά τον παππού τους. «Ο Χάρι είχε προχωρήσει γρήγορα προς την Κάθριν καθώς έβγαινε από το παρεκκλήσι πίσω από τον σύζυγό της και άλλα μέλη της οικογένειας. Διακριτικά, αύξησε τον ρυθμό της, ώστε να προλάβουν τον Ουίλιαμ, λίγα βήματα μπροστά. Στη συνέχεια υποχώρησε, για να επιτρέψει στα αδέλφια να περπατήσουν ο ένας δίπλα στον άλλο και να ανταλλάξουν τουλάχιστον μερικές λέξεις. Έδωσε στο κοινό την εντύπωση ότι έδειχναν ένα ενιαίο μέτωπο για τον εκλιπόντα παππού τους, ένα ευπρόσδεκτο μίνι – διάλειμμα στη διαμάχη τους».

Κατά κάποιους, και καθώς σχόλιο από το Παλάτι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, αυτή η βιογραφία ίσως να είναι μια απάντηση στη «Ρεζέρβα» του Χάρι που πριν από περίπου δύο χρόνια η έκδοσή της έφερε το οριστικό ρήγμα ανάμεσα στον μικρότερο γιο του Κάρολου με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Τώρα, το ότι για την προώθηση αυτής της βιογραφίας δόθηκαν πρώτα στη δημοσιότητα τα πιο gossip σημεία του βιβλίου, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...

Με πληροφορίες από People, Daily Mail, Newsweek

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice