Ελ ΜακΦέρσον: Σκληρή κριτική στο μοντέλο μετά τις δηλώσεις περί χημειοθεραπείας

Βετεράνος Αυστραλή δημοσιογράφος διατυπώνει ενστάσεις για όσα ξεστόμισε το μοντέλο περί καρκίνου

Look Team |

Πώς αντέδρασε η Ελ ΜακΦέρσον μετά απο κριτική που δέχθηκε όταν δήλωσε ότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες

«Δύσκολη» και «τεταμένη» χαρακτήρισε τη συνέντευξη της Ελ ΜακΦέρσον για την περιπέτειά της με τον καρκίνο του μαστού, η βετεράνος Αυστραλή δημοσιογράφος, Tracy Grimshaw, ασκώντας αυστηρή κριτική στο μοντέλο για όσα ξεστόμισε και αναφορικά με τις χημειοθεραπείες.  

Σε ένα άρθρο της για την αυστραλιανή ιστοσελίδα 9Now, η Grimshaw αποκάλυψε ότι της συνέστησαν «να μην εστιάσει πολύ στον καρκίνο του μαστού» κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους με τη ΜακΦέρσον και να μιλήσει για άλλα πράγματα από το νέο βιβλίο του μοντέλου, «Elle: Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself» (μτφρ: Elle – Ζωή, Μαθήματα και Μαθαίνοντας να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου).

«Η πρόκλησή γιας εμάς ήταν να αντιπαραβάλουμε την πίστη της Elle στην ολιστική θεραπεία με τη σκληρή επιστήμη γύρω από τις συμβατικές θεραπείες, σεβόμενοι παράλληλα το δικαίωμά της να κάνει ό,τι θέλει και φυσικά να μιλάει γι' αυτό», είπε η δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι αυτό ήταν δύσκολο και δημιουργούσε ένταση κατά τη διάρκεια της συνέντευξη με το μοντέλο, το οποίο εμφανίζει μασίφ και κάποτε επικίνδυνες απόψεις γύρω από θέματα υγείας, πόσω μάλλον όταν αυτές επικοινωνούνται ευρέως μέσω των media.

Η Grimshaw, 64 ετών, δήλωσε ότι «προσπάθησε να χαράξει ένα μονοπάτι στη μέση αυτών των απολύτως αντίθετων αφηγήσεων» και ότι επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της κουβέντας τους έπρεπε να  να θυμάται ότι η 60χρονη ΜακΦέρσον «είναι μια επιζώσα από τον καρκίνο», ασχέτως του τι πιστεύει η ίδια η δημοσιογράφος για τις επιλογές της μετά τη μερική μαστεκτομή.

Η πρώην παρουσιάστρια του «A Current Affair» δήλωσε ότι αν και δεν είναι γιατρός, «εμπιστεύεται» τη συμβατική ιατρική και πιστεύει ότι το μοντέλο του «οφείλει περισσότερα στις δύο οσφυονωτιαίες επεμβάσεις της από ό,τι στους οκτώ μήνες πνευματικών/φυτικών/οδοντιατρικών/χειροπρακτικών θεραπειών στην Αριζόνα».

Την περασμένη εβδομάδα, η ΜακΦέρσον είχε αποκαλύψει ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού πριν από επτά χρόνια και είχε αρνηθεί τις συμβουλές θεραπείας από περισσότερους από 30 γιατρούς, ειδικά όταν τη συμβούλευσαν να ακολουθήσει κύκλο χημειοθεραπειών μετά το χειρουργείο.

Η ΜακΦέρσον αρνήθηκε να υποβληθεί σε πλήρη μαστεκτομή, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του μαστού και αντ' αυτού υιοθέτησε μια πιο ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία της.

«Ήταν απροσδόκητο, ήταν μπερδεμένο, ήταν αποθαρρυντικό με πολλούς τρόπους. Και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να σκάψω βαθιά μέσα μου για να βρω μια λύση που να λειτουργεί για μένα», δήλωσε στο Women's Weekly στις 2 Σεπτεμβρίου. «Συνειδητοποίησα ότι θα χρειαζόμουν τη δική μου αλήθεια, το σύστημα πεποιθήσεων μου για να με υποστηρίξει σε αυτό. Και αυτό ακριβώς έκανα».

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, η ΜακΦέρσον εμφανίστηκε στην εκπομπή «Today» της Αυστραλίας και προσπάθησε να προσφέρει μία πιο πειστική εξήγηση των όσων είπε για τις χημειοθεραπείες πριν από λίγες ημέρες. Κάποιοι μάλιστα εικάζουν ότι επανεξέτασε κάπως τα όσα δήλωνε πριν από μερικές ημέρες, ακριβώς επειδή πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να παλέψουν με τη συγκεκριμένη ασθένεια και φυσικά μπορεί να μην εμπιστεύονται κάτι άλλο πέρα από τις συμβατικές θεραπείες.

«Για να είμαι σαφής, ζήτησα πολλές ιατρικές συμβουλές. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, διότι κάθε γιατρός έχει διαφορετική άποψη για το πώς να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη περίπτωση καρκίνου του μαστού», δήλωσε χαρακτηριστικά η ΜακΦέρσον και συνέχισε: «Δεν υπήρχε ξεκάθαρη πορεία και δεν υπήρχαν εγγυήσεις σε καμία περίπτωση. Έτσι, πήρα απλώς μια απόφαση με βάση όλες τις πληροφορίες που συγκέντρωσα και αυτό που ένιωθα σωστό για μένα».

Η ΜακΦέρσον, η ασθένεια της οποίας τώρα βρίσκεται σε ύφεση, είχε γίνει στο παρελθόν πρωτοσέλιδο επειδή προωθούσε μια εκστρατεία κατά των εμβολίων.

Με πληροφορίες από PageSix.com