Τα 7 πιο διάσημα μοντέλα των 90s τότε και τώρα
Λίντα Ευαγγελίστα, Ναόμι Κάμπελ, Κρίστι Τέρλινγκτον / © Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images
Celebrities

Τα 7 πιο διάσημα μοντέλα των 90s τότε και τώρα

Πώς είναι σήμερα οι Λίντα Ευαγγελίστα, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Ελ ΜακΦέρσον, Έλενα Κρίστενσεν και Κλόντια Σίφερ;

Λίντα Ευαγγελίστα, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Ελ ΜακΦέρσον, Έλενα Κρίστενσεν και Κλόντια Σίφερ: Πώς είναι σήμερα οι θεές των 90s.

Μεσουράνησαν στα 90s, ήταν η dream team του μόντελινγκ σχηματίζοντας τη χορεία των «Magnificent Seven», σύμφωνα με τους New York Times. Οι Λίντα Ευαγγελίστα, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Ελ ΜακΦέρσον, Έλενα Κρίστενσεν και Κλόντια Σίφερ απασχολούσαν τον Τύπο με τις φωτογραφήσεις, την προσωπική τους ζωή, τις παραξενιές και φυσικά με το κασέ τους. Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ξεχάστηκαν. Μερικές εξακολουθούν να δουλεύουν στο μόντελινγκ, ενώ και τα ΜΜΕ έχουν στήσει καραούλι για κάθε νέο που τις αφορά. Αν και ο όρος GOAT (Greatest Of All Times) χρησιμοποιείται για τους αθλητές, ας μας επιτραπεί να τον προσάψουμε στις 7 θεές. Ας δούμε πώς είναι σήμερα τα κορίτσια που στοίχειωσαν εγκεφάλους και όνειρα τη 30 χρόνια πριν.

Κλόντια Σίφερ

Αριστερά: Η Κλόντια Σίφερ σε backstage σε σόου του Gianni Versace στα 90s | Δεξιά στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «The King's Man».
Αριστερά: Η Κλόντια Σίφερ σε backstage σε σόου του Gianni Versace στα 90s | Δεξιά στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «The King's Man». © EPA

Στα 53 της, είναι όπως ήταν στα 23 της, όταν την παρομοίαζαν με τη Μπριζίτ Μπαρντό! Ήταν το πιο ήσυχο κορίτσι του κύκλου. Δεν πήγαινε στα πάρτι, δεν έπινε αλκοόλ. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό είναι το μυστικό της εμφάνισής της: η αποχή από τις καταχρήσεις. Σήμερα, η Κλόντια είναι μητέρα τριών παιδιών. Έχει τεράστια περιουσία αν κρίνουμε από το γεγονός ότι το όνομά της συμπεριλαμβανόταν στη σκανδαλώδη λίστα των Pandora Papers.

Ναόμι Κάμπελ

Αριστέρα: Η Ναόμι Κάμπελ στο London Fashion Week το 1997. © EPA | Δεξιά: Για την κολεξιόν FW23 Off White.
Αριστέρα: Η Ναόμι Κάμπελ στο London Fashion Week το 1997. © EPA | Δεξιά: Για την κολεξιόν FW23 Off White.

Το κακό κορίτσι. Το κακομαθημένο κορίτσι. Το κακότροπο κορίτσι. Το κορίτσι των σκανδάλων. Η Ναόμι που ήταν αγενής. Που έξυνε τα νύχια της για καυγά. Που βιοπράγησε έντεκα φορές εναντίον ανθρώπων που βρέθηκαν στο διάβα της και καταδικάστηκε για τις τέσσερις των περιπτώσεων. Που έκανε μηνύσεις σε πρώην της. Που έπαιρνε δώρα διαμάντια αμφιβόλου προέλευσης, κατά πάσα πιθανότητα ματωμένα. Αυτά και άλλα πολλά αρνητικά της έσερναν στα 90s. Μεγαλώνοντας η Ναόμι έγινε ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος. Σήμερα είναι μητέρα, είναι διδάκτωρ, ενώ σαρώνει ακόμα τις πασαρέλες. 

Κρίστι Τέρλινγκτον

Αριστερά: Η Κρίστι Τέρλινγκτον στην επίδειξη του Dior το 1992/ © Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images | Δεξιά: Σε φωτογράφιση για το W Μagazine το 2022.
Αριστερά: Η Κρίστι Τέρλινγκτον στην επίδειξη του Dior το 1992/ © Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images | Δεξιά: Σε φωτογράφιση για το W Μagazine το 2022.

Μοντέλο από τα 14 της, έκαψε καρδιές το 1989 όταν πρωταγωνίστησε στη διαφημιστική καμπάνια του αρώματος Eternity για τον Calvin Klein. Το ξανάκανε το 2014. Γνήσιο top model, όχι σαν τα γιαλαντζί των καιρών μας. Η δημιουργική διευθύντρια της αμερικανικής Vogue της έδωσε τον τίτλο «το πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο». Σήμερα ασχολείται με τη φιλανθρωπία και τις μπίζνες στον τομέα των ρούχων, των καλλυντικών και της αγιουρβέδα. Το 2019 επιλέχτηκε από τη Μέγκαν Μαρκλ, που ανέλαβε για ένα τεύχος την αρχισυνταξία της βρετανικής Vogue, για να κοσμήσει ένα από τα 15 εξώφυλλα της έκδοσης.

Σίντι Κρόφορντ

Αριστερά: Η Σίντι Κρόφορντ στα 90s. | Δεξιά: Σε φωτογράφιση για τη Vogue Arabia.
Αριστερά: Η Σίντι Κρόφορντ στα 90s. | Δεξιά: Σε φωτογράφιση για τη Vogue Arabia. / Instagram

Κορίτσαρος με σήμα κατατεθέν την ελιά στη γωνία των χειλιών της. Γεννημένη το 1966 μεσουράνησε στα 80s και τα 90s. Έχει κάνει εξώφυλλα στα μεγαλύτερα περιοδικά, πρωταγωνίστησε σε εμβληματικές διαφημιστικές καμπάνιες, υπήρξε σύζυγος Ρίτσαρντ Γκιρ για μερικά χρόνια. Εκτός από το μόντελινγκ ασχολήθηκε με την τηλεόραση και τις επιχειρήσεις. Σήμερα νιώθει περήφανη για τα παιδιά της, την κόρη της Κάια Γκέρμπερ, και τον γιο της Πρίσλεϊ, μοντέλα και τα δύο με πολλές προοπτικές. 

Λίντα Εβανγκελίστα

Αριστερά: Η Linda Evangelista το 1996. © EPA | Δεξιά: Σε φωτογράφιση στην Βρετανική Vogue το 2022.
Αριστερά: Η Linda Evangelista το 1996. © EPA | Δεξιά: Σε φωτογράφιση στην Βρετανική Vogue το 2022.

Ιταλίδα, γεννημένη στον Καναδά από οικογένεια μεταναστών. Μπήκε στο κουρμπέτι όταν κέρδισε έναν διαγωνισμό ομορφιάς. Κορίτσι χαμαιλέοντας, άλλαζε διαρκώς χτενίσματα. Ώσπου, το 2006, έμεινε έγκυος από τον επιχειρηματία Φρανσουά Ανρί Πινό, ο οποίος δε χάρηκε με την είδηση ότι θα γίνει πατέρας.Την εγκατέλειψε για τα μάτια της Σάλμα Χάγιεκ, με την οποία είναι ακόμα παντρεμένος. Ο Πινό είναι σήμερα ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου. Και ξαφνικά η Λίντα εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. To 2021 με ανάρτησή της στο instagram πληροφόρησε το κοινό ότι υποβλήθηκε σε μια θεραπεία αντιγήρανσης και παραμορφώθηκε. Το κύμα υποστήριξης υπήρξε συγκινητικό. Γρήγορα η Λίντα ανέκαμψε και σήμερα είναι έτοιμη να ξανακατακτήσει τον κόσμο της μόδας.

Ελ ΜακΦέρσον

Αριστερά: Η Ελ Μακφέρσον, στην βάπτιση του τρίτου παιδιού του Παύλου Γλίξμπουργκ. © EPA | Δεξιά: Σε φωτογράφιση για το περιοδικό Reserved The Book.
Αριστερά: Η Ελ Μακφέρσον, στην βάπτιση του τρίτου παιδιού του Παύλου Γλίξμπουργκ. © EPA | Δεξιά: Σε φωτογράφιση για το περιοδικό Reserved The Book. © Unsplash

Με δύναμη από την Αυστραλία, έμεινε στην ιστορία ως «Το κορμί», παρατσούκλι που της κόλλησε το περιοδικό Time το 1989. Έκαψε καρδιές όταν πόζαρε για το τεύχος μαγιό του Sports Illustrated. Έκανε μόντελινγκ, τηλεόραση, σινεμά και επιχειρήσεις. Ασχολείται με το εσώρουχο και τα προϊόντα ομορφιάς, υπήρξε κριτής στο Britain & Ireland’s Next Top Model, έπαιξε στα Φιλαράκια. 

Έλενα Κρίστενσεν

Αριστερά: H Έλενα Κρίστενσεν στο Fashion week της Νέας Υόρκης το 1997. AFP PHOTO Jon LEVY. | Δεξιά: Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, στο15ο ετήσιο Film Benefit. © EPA
Αριστερά: H Έλενα Κρίστενσεν στο Fashion week της Νέας Υόρκης το 1997. AFP PHOTO Jon LEVY. | Δεξιά: Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, στο15ο ετήσιο Film Benefit. © EPA

Δανέζα με τέλεια ζυγωματικά. Φιναλίστ στον διαγωνισμό Μις Κόσμος το 1986, Αγγελάκι της Victoria’s Secret, σχεδιάστρια ρούχων, βασίλισσα της ομορφιάς αλλά και Του τύπου: δική της ιδέα ήταν η Βίβλος της μόδας με το όνομα Nylon. Το 1990 ο πολύς κόσμος έμαθε το όνομά της όταν πρωταγωνίστησε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού Wicked Games του Κρις Άιζακ. Ήταν σέξι κι όποιος αντέξει. Σήμερα δραστηριοποιείται στην ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την κλιματική κρίση. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice