Η Κέιτ Μίντλετον
Η Κέιτ Μίντλετον © EPA/ANDY RAIN
Celebrities

Η Κέιτ Μίντλετον επέστρεψε στα πριγκιπικά της καθήκοντα

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας της για τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Κέιτ Μίντλετον επέστρεψε στα πριγκιπικά της καθήκοντα - Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας της για τον καρκίνο

H Η Κέιτ Μίντλετον επέστρεψε στα πριγκιπικά της καθήκοντα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας της για τον καρκίνο.

Σύμφωνα με την Court Circular, την επίσημη καταγραφή των δραστηριοτήτων της βασιλικής οικογένειας, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας του «Centre for Early Childhood» και το προσωπικό του Παλατιού του Κένσινγκτον στο Κάστρο του Ουίνδσορ για το πρότζεκτ της για την παιδική ηλικία.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, κοινή προστάτιδα, του Βασιλικού Ιδρύματος του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα μια συνάντηση για την πρώιμη παιδική ηλικία στο Κάστρο του Ουίνδσορ», αναφέρει η καταχώρηση του γεγονότος, σύμφωνα με την Telegraph.

Η παρουσία της σηματοδοτεί την αρχή της επιστροφής της πριγκίπισσας στην εργασία και τις υποχρεώσεις της τους επόμενους μήνες. Στις 9 Σεπτεμβρίου, μοιράστηκε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γυρισμένο στο Anmer Hall, όπου ανακοίνωνε την ολοκλήρωση της θεραπείας της. Η ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για την ασθένειά της έγινε στις 22 Μαρτίου. Στην συνέχεια πραγματοποίησε δύο δημόσιες εμφανίσεις στο «Trooping the Color» στα μέσα Ιουνίου και στο Wimbledon στις 14 Ιουλίου, όπως αναφέρει το People.

Κέιτ Μίντλετον: Όσα απέκρυψε το παλάτι για τον καρκίνο

Ό,τι συμβαίνει στη βασιλική οικογένεια, μένει στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας – ή τουλάχιστον αυτό ήταν το μότο των μελών της μέχρι τη μέρα που ανακοινώθηκε ότι η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Τότε ήταν που το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αποφάσισε να ακολουθήσει μία διαφορετική στρατηγική επικοινωνίας, να μην κρατήσει κρυφό ή θαμμένο στη μυστικοπάθεια των προηγούμενων ετών ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και διαχειρίστηκε τότε την υπόθεση της Μίντλετον όσο και τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο, με σαφώς πιο εξωστρεφή τρόπο.

Τέτοια αλλαγή; Σύμφωνα με τα όσα γράφουν εδώ και καιρό τόσο οι βασιλικοί συντάκτες όσο και άνθρωποι που βρίσκονται στους κύκλους του Παλατιού επιμένουν ότι η αλλαγή στρατηγικής είχε κυρίως να κάνει με το γεγονός ότι αυτές οι δύο υποθέσεις, εξεχόντων μελών της βασιλικής οικογένειας αμφότερες, δεν θα μπορούσαν να μείνουν για καιρό στη σκιά. Ο κόσμος θα ρωτούσε, τα tabloids θα ξεσηκώνονταν, όλοι θα έψαχναν να βρουν κυρίως την Κέιτ Μίντλετον, η οποία αναγκαστικά και λόγω της πολύμηνης θεραπείας της θα έπρεπε να αποσυρθεί τόσο από τα φώτα όσο και τα καθήκοντά της.

Επιλέχθηκε λοιπόν αυτή η... ανοιχτόστροφη στρατηγική στη διαχείριση επικοινωνίας, η οποία καμιά φορά εξασφαλίζει περισσότερη μυστικότητα. Ναι, όταν μιλάμε τόσο ανοιχτά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ενός τόσο αναγνωρίσιμου ανθρώπου, μπορούμε με ευκολία –και πολύ συναίσθημα- να ρίχνουμε φως όπου θέλουμε και να κρατάμε στην αφάνεια όσα πρέπει επιμελώς να κρατηθούν ιδιωτικά.

Αυτό ακριβώς επιχείρησαν –με αρκετή επιτυχία, η αλήθεια είναι- και οι σύμβουλοι επικοινωνίας της βασιλικής οικογένειας και τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς αυτά που ήθελαν: η περιπέτεια υγείας της Κέιτ Μίντλετον αυτή τη στιγμή είναι παγκόσμιο θέμα συζήτησης όμως κανείς δεν γνωρίζει το είδος καρκίνου που ανάγκασε την ίδια και την οικογένειά της σε τέτοια «στροφή».

Όλα αυτά απασχόλησαν χθες και μία από τις δημοφιλέστερες εκπομπές της ισπανικής τηλεόρασης, η παρουσιάστρια της οποίας, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη που αφορούσε ακριβώς το πρόβλημα υγείας της πριγκίπισσας Κάθριν.

Ενώ η ίδια ολοκλήρωσε τον κύκλο χημειοθεραπειών της και επιστρέφει στα καθήκοντά της, όπως έγινε γνωστό, η τηλεοπτική εκπομπή «Fiesta», στο Telecinco και η παρουσιάστρια Concha Calleja με τους συνεργάτες της υποστήριξαν ότι η Μίντλετον είχε διαγνωστεί με καρκίνο ήδη από το 2022, ασχέτως αν τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2023 και η περιπέτειά της έκανε τον γύρο του κόσμου στις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με τον Calleja και τις πηγές της από βασιλικούς οίκους, το χειρουργείο της Μίντλετον ήταν μακράν πιο σοβαρό απ’ ό,τι παρουσιάστηκε, ενώ όπως ακούστηκε στην εκπομπή «οι γιατροί είχαν μόνο μία ευκαιρία για να το κάνουν σωστά. Αν δεν το έκαναν σωστά, θα ήταν μη αναστρέψιμο, αλλιώς θα ήταν μπαλώματα και μπαλώματα που θα έθεταν σε περαιτέρω κίνδυνο τη ζωή της».

Όσον αφορά την παραμονή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία η βρετανική βασιλική οικογένεια διέψευσε, η συνεργάτιδα αποκάλυψε ότι βρισκόταν στην κλινική Άντερσον, όπου η Κέιτ έκανε θεραπεία για μερικές εβδομάδες: «Δεν ήταν χημειοθεραπεία, αλλά μια συμπληρωματική, εναλλακτική θεραπεία».

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, ωστόσο, αποκαλύψεις έγιναν και για το βίντεο με το οποίο η Μίντλετον ανακοίνωνε την επιστροφή της στην κανονικότητα. Το ρεπορτάζ της εκπομπής ανέφερε ότι ακριβώς αυτό το βίντεο στον Βασιλιά Κάρολο Γ’ «δεν άρεσε καθόλου», αν και τόσο ο ίδιος όσο και η Καμίλα «είναι πολύ χαρούμενοι που η Κέιτ ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία και αισιόδοξοι ότι ο καρκίνος δεν θα επιστρέψει».

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice