Τέιλορ Σουίφτ: Το πρόβλημα στη φιλία της με τη Μπλέικ Λάιβλι

Τώρα που η τραγουδίστρια θεωρείται ένα από τα πλέον επιδραστικά πρόσωπα στις ΗΠΑ, κρίνεται για όλα – και για τις φιλίες της

|

Θα «κοστίσει» στην Τέιλορ Σουίφτμ, η φιλία της με τη Μπλέικ Λάιβλι, και τη Λένα Ντάναμ και τη Μπρίτανι Μαχόμς

Αυτή τη στιγμή η Τέιλορ Σουίφτ είναι μία από τις πιο επιδραστικές φυσιογνωμίες τόσο στο μουσικό στερέωμα όσο και (κυρίως) στη βάση της αμερικανικής κοινωνίας. Αρκεί ένα της σχόλιο στο Instagram, ένας της στίχος, μία statement εμφάνισή της για να διαμορφώσει άποψη εναντίον του Τραμπ – και φυσικά γι’ αυτό ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ τη φοβάται.

Όμως, φαίνεται ότι ακόμα και υποστηρικτές της Σουίφτ το τελευταίο διάστημα ανησυχούν για τις «κολλητές» της Τέιλορ Σουίφτ μεταξύ των οποίων η Μπλέικ Λάιβλι, η Λένα Ντάναμ και η Μπρίτανι Μαχόμς. Όπως γράφεται τον τελευταίο καιρό στα αμερικανικά Μέσα, τώρα που η Κάμαλα Χάρις χρειάζεται την υποστήριξη ανθρώπων όπως η Σουίφτ, τώρα είναι που από το στρατόπεδο του Τραμπ έχει αρχίσει η αποδόμησή της σε μία στρατηγική που στηρίζεται στο αιώνιο κλισέ «δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι».

Βάσει αυτής της στρατηγικής, το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο έχουν βρεθεί η Μπλέικ Λάιβλι, η Λένα Ντάναμ και ακόμα και η  «τραμπικιά», Μπρίτανι Μαχόμς, η καθεμιά για διαφορετικό λόγο.

Η Λάιβλι, τόσο για το cancel του τελευταίου διαστήματος, όσο και για όλα εκείνα που την έφτασαν μέχρι αυτό το σημείο. Λιγότερο για την ταινία – σκάνδαλο It Ends With Us και την επική κόντρα της με τον σκηνοθέτη Τζέισον Μπαλντόνι, όσο για την επιλογή της πριν από μερικά χρόνια να τελέσει τον γάμο της με τον Ράιαν Ρέινολντς σε φυτεία σκλάβων, με όλη τη δυνατή πολυτέλεια και ενώ είχε επιχειρηθεί διακριτικότητα, αλλά δεν... Το Boone Hall Plantation, η φυτεία σκλάβων στην οποία αποφάσισαν να παντρευτούν οι δύο ηθοποιοί ήταν κάτι που δεν ξέχασε ποτέ η κοινή γνώμη: αυτή δεν ήταν απλώς μία από τις παλαιότερες φυτείες της Αμερικής, η οποία τον 19ο αιώνα ανήκε στους Henry και John Horlbeck, που ασχολούνταν με την εμπορία τούβλων και έχτιζαν πολλούς από τους δημόσιους χώρους στο κέντρο του Τσάρλεστον χρησιμοποιώντας τούβλα από τη φυτεία.

Η φυτεία Boone Hall Plantation θεωρείται τόπος μαρτυρίου και θανάτου για πολλούς σκλάβους και η επιλογή του σημείου για ένα γαμήλιο γλέντι κρίθηκε απολύτως ανάρμοστη. Αυτό ήταν κάτι που επανήλθε στη δημοσιότητα, λόγω των επίσης ανάρμοστων χειρισμών της ηθοποιού που, ενώ πρωταγωνιστούσε σε ταινία που πραγματεύεται το φλέγον θέμα της ενδο-οικογενειακής βίας, η ίδια είχε εντελώς λάθος θέσεις, όταν έπρεπε να τοποθετηθεί σχετικά και στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας.

Ακόμα και όταν το ζευγάρι, τον Μάιο του 2020, οκτώ χρόνια μετά τον γάμο, δώρισε 200.000 δολάρια στην NAACP, ακόμα και όταν προχώρησαν σε δήλωση συγνώμης για την επιλογή τους, λίγοι πείστηκαν για τις καλές τους προθέσεις και κυρίως για το επίπεδο ενσυναίσθησής τους.

© Getty Images

Και φυσικά, πολλοί αναρωτιούνται ακόμη και σήμερα, τι μπορεί να ενώνει την «επιπόλαιη» Λάιβλι με την σκεπτόμενη και πάντα ευαισθητοποιημένη Σουίφτ...

Η επόμενη «κολλητή» της Σουίφτ που έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο είναι η Λένα Ντάναμ, κατά πολλούς αμφιλεγόμενη και με αρκετές προβληματικές θέσεις, απέναντι σε ζητήματα που απασχολούν μειονότητες και ακτιβιστές.  Με την Ντάναμ, η Σουίφτ γνωρίστηκε μέσω των social media το 2012, όταν η Ντάναμ έγραψε για πρώτη φορά στο τότε Twitter, πόσο σημαντική ήταν για εκείνη η μουσική της τραγουδίστριας.

Εκθειάζοντας την καλλιτέχνιδα, έγραψε: «Κρίνοντας από το πόσο με έχει βοηθήσει μέχρι τώρα, η Taylor Swift θα γράψει το τραγούδι που θα με κάνει επιτέλους να νιώσω άνετα με τον θάνατο».

Αργότερα, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Red της Σουίφτ, η Λένα έγραψε και πάλι στο Twitter: «Ενημέρωση: Το άλμπουμ της @taylorswif3 είναι θριαμβευτικό. Αν ήταν εδώ όταν ήμουν στο κολέγιο θα είχα γράψει εργασίες γι' αυτήν, όχι για τη Σύλβια Πλαθ».

Τέιλορ Σουίφτ και Λένα Ντάναμ σε παλιότερες στιγμές © Instagram

Πανευτυχής για το κομπλιμέντο, η Σουίφτ απάντησε αμέσως, καθώς παραληρούσε για την κωμική σειρά Girls της Ντάναμ και της απάντησε: «@lenadunham, μου έφτιαξες τη μέρα με αυτό. Τώρα θα κάτσω στο καμαρίνι μου και θα απαγγείλω τα αγαπημένα μου αποσπάσματα από το @girlsHBO. Όλα, δηλαδή!».

Η φιλία των δύο γυναικών είχε μόλις αρχίσει και έτσι κανείς δεν εξεπλάγη, όταν οι δυο τους εθεάθησαν αγκαλιασμένες στα Grammy το 2013, την εποχή που η Ντάναμ έβγαινε με τον νυν παραγωγό της τραγουδίστριας, Jack Antonoff.

Το 2015, η Ντάναμ εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ Bad Blood της Σουίφτ, στο οποίο η σταρ επιστράτευσε τη διάσημη αγέλη των φίλων της για το hit single της με τον Kendrick Lamar.

Το 2021, η Σουίφτ ήταν παράνυμφος στον γάμο της Ντάναμ στο Λονδίνο, όπου η ηθοποιός παντρεύτηκε τον σύζυγό της Luis Felber στο Union Club του Σόχο.

Όμως, το 2015 η Ντάναμ είχε ήδη να αντιμετωπίσει το πρώτο της cancel μετά από ένα αντισημιτικό σχόλιο σε άρθρο της, στο οποίο συνέκρινε τον Εβραίο πρώην σύντροφό της με τον σκύλο της...

Συγκεκριμένα, τότε η 28χρονη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αφού έγραψε ένα κουίζ στην έκδοση του περιοδικού New Yorker στις 30 Μαρτίου - ρωτώντας τους αναγνώστες αν ορισμένες δηλώσεις αναφέρονταν στον σκύλο της ή στον πρώην φίλο της Jack Antonoff.

«Δεν δίνει φιλοδώρημα», “δεν φέρνει ποτέ το πορτοφόλι του πουθενά” και “έχει τρίχες σε όλο του το σώμα, όπως τα περισσότερα αρσενικά που μοιράζονται το παρελθόν του”.

Η κ. Dunham, της οποίας η μητέρα είναι Εβραία, επικρίθηκε από τους χρήστες του Twitter, καθώς και από την Anti-Defamation League (ADL) - μια οργάνωση που καταπολεμά τον αντισημιτισμό και όλες τις μορφές φανατισμού.

Και πάλι η Σουίφτ είχε βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ωστόσο, κατάφερε να ελιχθεί χωρίς να γίνει τεράστιο ζήτημα η φιλία με την Ντάναμ.

Όσο για την Μπρίτανι Μαχόμς, την πρώην ποδοσφαιρίστρια και επιχειρηματία, εκεί τα πράγματα εξελίσσονται σε ένα περίεργο δίλημμα, καθώς η Μαχόμς είναι ανοιχτά υποστηρίκτρια του Τραμπ, έχει ανοιχτά τοποθετηθεί εναντίον των αμβλώσεων και έχει αρκετές φορές προκαλέσει επιθέσεις των Δημοκρατικών προς το πρόσωπο της.

Και επιθέσεις θαυμαστών της Σουίφτ προς την ίδια την τραγουδίστρια: «Αν φωτογραφηθείς ξανά αγκαλιά με τη Μαχόμς, Τέιλορ, λυπάμαι, αλλά δεν θα μπορέσω να συνεχίσω να σε στηρίζω», της είχε γράψει κάποιος στα social πριν από λίγο καιρό και δεν ήταν ο μόνος.

Η τραγουδίστρια των επιτυχιών φαίνεται να έχει κάνει πίσω αναφορικά με αυτή την κοινωνική σχέση, όμως, η κριτική εναντίον της, όχι για όσα πιστεύει η ίδια, αλλά για τις πεποιθήσεις και τη δημόσια τοποθέτηση φίλων της έχει ήδη αρχίσει. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να γίνει cancel στην Σουίφτ καθώς η ίδια είναι εξαιρετικά προσεκτική σε κάθε της βήμα –επαγγελματικό ή κοινωνικό- όμως, άλλοι ισχυρίζονται ότι η αποδόμηση μόλις άρχισε και απλώς καραδοκούν για το επόμενο λάθος. Της ίδιας ή των φίλων της. Απ’ ό,τι φαίνεται, για τον κόσμο της πολιτικής είναι ακριβώς το ίδιο...

Με πληροφορίες από VanityFair.com., People.com, Variety