Η τραγουδίστρια Lizzo απάντησε δημόσια στις φήμες που διακινούνται στα social media για τη σωματική της αλλαγή - Τι δηλώνει περί χρήσης Ozempic.
Η Lizzo απαντά στις φήμες για την χρήση Ozempic δηλώνοντας ότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς στο γυμναστήριο © Instagram/Lizzo
Celebrities

H Lizzo απαντά στις φήμες ότι χρησιμοποιεί Ozempic για να χάσει βάρος

«Όταν ακούς ισχυρισμούς περί Ozempic μετά από 5 μήνες δίαιτας και προπόνησης με βάρη»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η τραγουδίστρια Lizzo απάντησε δημόσια στις φήμες που διακινούνται στα social media για τη σωματική της αλλαγή - Τι δηλώνει περί χρήσης Ozempic.

Η Lizzo αντεπιτέθηκε σε έναν διαδικτυακό σχολιαστή που την κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί Ozempic για να χάσει βάρος.

Σε ανάρτηση της Lizzo στο Instagram την Πέμπτη, ένας ακόλουθος της διάσημης τραγουδίστριας, η οποία έχει συχνά εκφραστεί υπέρ του body positivity, σχολίασε πως η αδυνατισμένη σιλουέτα της οφείλεται στη «χρήση Ozempic ή κοκαΐνης».

Η τραγουδίστρια Lizzo απάντησε δημόσια στις φήμες που διακινούνται στα social media για τη σωματική της αλλαγή - Τι δηλώνει περί χρήσης Ozempic.
Η βραβευμένη με Γκράμι τραγουδίστρια δήλωσε ότι ήταν «σαν ανταμοιβή» να κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί Ozempic © EPA/Jose Sena Goulao

Lizzo: Απαντά στην κατηγορία ότι χρησιμοποιεί Ozempic για απώλεια βάρους

Η 36χρονη βραβευμένη με Γκράμι ερμηνεύτρια αστειεύτηκε ότι ήταν «σαν ανταμοιβή» να κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί Ozempic για απώλεια βάρους μετά από μήνες σκληρής δουλειάς στο γυμναστήριο.

«Όταν επιτέλους δέχεσαι ισχυρισμούς για το Ozempic μετά από 5 μήνες προπόνησης με βάρη και απώλειας θερμίδων», έγραψε η Lizzo.

Λίγο μετά την ανάρτηση, πολλοί από τους ακόλουθους της Lizzo στο Instagram επικρότησαν στα σχόλια τη στάση της.

Η ποπ σταρ έχει καταγράψει την προσπάθειά της για την απώλεια βάρους τους τελευταίους μήνες, με μια σειρά από αναρτήσεις που δείχνουν την αδυνατισμένη σιλουέτα της.

Τι είναι το Ozempic

Το Ozempic είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που σχεδιάστηκε για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Το Ozempic είναι το εμπορικό όνομα για το πεπτίδιο-1 (GLP-1) που μοιάζει με γλυκογόνο. Το GLP-1 είναι μια φυσική ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Το Ozempic δρα μιμούμενο το GLP-1, διεγείροντας την απελευθέρωση ινσουλίνης μετά τα γεύματα και καταστέλλοντας τη γλυκαγόνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ως παρενέργεια, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καταστολή της όρεξης και απώλεια βάρους.

Το Ozempic είχε θεαματικά αποτελέσματα σε κλινικές δοκιμές για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν το έχει εγκρίνει για αυτό τον σκοπό. 

Οι πιθανοί κίνδυνοι από τη λήψη Ozempic

Οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα προειδοποιούν όσους χρησιμοποιούν το φάρμακο για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη ρύθμιση του διαβήτη τους. Το Ozempic είναι ένα ισχυρό φάρμακο με πιθανές παρενέργειες όπως ναυτία, εμετός, διάρροια και προβλήματα χοληδόχου κύστης. Προορίζεται για άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις υγείας και πρέπει να λαμβάνεται υπό την επίβλεψη γιατρού

Ανησυχίες εκφράζονται επίσης για το ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελλείψεις του φάρμακου για ασθενείς που βασίζονται στο Ozempic για τη διαχείριση του διαβήτη τους.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice