Κέιτ Μίντλετον: Η ζωή της μετά τον καρκίνο

Η σοβαρή αλλαγή στην καθημερινότητα της πριγκίπισσας της Ουαλίας

A.V. Team |

Όσα αποκαλύπτει για την Κέιτ Μίντλετον βασιλικός βιογράφος

Σε μία δομική αλλαγή στην καθημερινότητά της προχώρησε η Κέιτ Μίντλετον μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της με τον καρκίνο. Σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο Ρόμπερτ Χάρντμαν, η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει κάνει σαφή στροφή προς την πνευματικότητα και την προσήλωσή της προς τη θρησκεία, ως μέσο ανακούφισης από το άγριο ταξίδι της στον κόσμο της ασθένειας.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο βιβλίο του Χάρντμαν, «Charles III: New King. New Court. The Inside Story», η 42χρονη Μίντλετον, έχει αφοσιωθεί εδώ και λίγους μήνες με περισσότερη ενάργεια και ένταση στα θρησκευτικά της καθήκοντα: προσεύχεται πιο συχνά από ποτέ, παρακολουθεί τις λειτουργίες στα ιδιωτικά παρεκκλήσια του Παλατιού και της οικίας της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και δεν αμελεί την θεία κοινωνία και την εξομολόγηση.

Η ανακοίνωση της διάγνωσής της με καρκίνο τον περασμένο Μάρτιο και η μεγάλη ταλαιπωρία του κύκλου χημειοθεραπειών, σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο και τις πηγές του, επηρέασαν εξαιρετικά τη ζωή και την καθημερινότητα της Μίντλετον.

 «Θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι πιο ελπιδοφόρα εκεί», ανέφερε στον Χάρντμαν ένας φίλος της οικογένειας που πηγαίνει στην εκκλησία. Ο σύζυγός της Κέιτ Μίντλετον, «είναι ένας σύγχρονος νέος άνθρωπος», σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν καλά, ωστόσο τον «φέρνουν σε αμηχανία ορισμένες πτυχές της τελετουργίας και της θρησκείας», αναφέρει το απόσπασμα του επικαιροποιημένου βιβλίου του Χάρντμαν, το οποίο δημοσιεύθηκε στα βρετανικά media.

© Getty Images / Danny Lawson

Αντίθετα, ο πατέρας του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, έχει περιγράψει την πίστη του ως «βαθιά ριζωμένη» στην Εκκλησία της Αγγλίας όταν έγινε μονάρχης, ενώ έχει υπάρξει διαπρύσιος υπερασπιστής της θρησκείας για δεκαετίες. Ομοίως, η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γνωστή για τις ακλόνητες χριστιανικές της πεποιθήσεις.

Όπως είχε χαρακτηριστικά γράψει στην επικαιροποιημένη έκδοση του βιβλίοθ του, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2024, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, 42 ετών, θα μπορούσε να σπάσει την παράδοση και να μην πάρει τον τίτλο του ανώτατου κυβερνήτη της Εκκλησίας της Αγγλίας όταν ανέβει στον θρόνο. Ο τίτλος αυτός συνδέεται με τους Βρετανούς μονάρχες εδώ και αιώνες και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1530 με τον βασιλιά Ερρίκο Η΄. Η αλλαγή, όμως, που έχει επέλθει στη ζωή της συζύγου του ίσως σημάνει αλλαγές και για τον ίδιο.

«Στους βασιλικούς κύκλους, δεν είναι μυστικό ότι [ο Ουίλιαμ] δεν μοιράζεται την αίσθηση [θρησκευτικότητας] του Βασιλιά, πόσω μάλλον την ακλόνητη αφοσίωση της αείμνηστης Βασίλισσας στην Αγγλικανική εκκλησία. Ο πατέρας του είναι πολύ πνευματικός άνθρωπος και χαίρεται να μιλάει για την πίστη, αλλά ο πρίγκιπας δεν είναι. Δεν πηγαίνει στην εκκλησία κάθε Κυριακή, αλλά ούτε και η μεγάλη πλειονότητα της χώρας. Μπορεί να πηγαίνει τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αλλά μέχρι εκεί», εξηγεί ο Χάρντμαν, ο οποίος κάνει χρήση πηγών πολύ κοντά στη βασιλική οικογένεια.  

«[Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ] σέβεται πολύ τους θεσμούς, αλλά δεν αισθάνεται ενστικτωδώς άνετα σε ένα περιβάλλον πίστης», καταλήγει ο Χάρντμαν και αυτό λέει πολλά για όσα θα ακολουθήσουν εντός της βασιλικής οικογένειας και αναφορικά με τον έξτρα θρησκευτικό ρόλο του πρίγκιπα στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Με πληροφορίες από People.com, Daily Mail