Μόδα στον αέρα και ιπτάμενα κορίτσια

«Fashion in Flight», το αξεπέραστο στιλ των αεροσυνοδών σε μια ταξιδιάρικη έκθεση

Μόδα, στιλ και λάμψη στον αέρα. Από τη φάση νοσοκόμας στη μιλιτέρ εκδοχή, η κομψότητα των αεροσυνοδών υπήρξε πάντα ζητούμενο για τους ιδιοκτήτες των αεροπορικών εταιρειών. Επομένως και για τους επιβάτες. Τα «ιπτάμενα κορίτσια» λειτουργούσαν ως η πρώτη σκέψη που συνέδεε το επιβατικό κοινό με το brand και την εμπορική πολιτική της εταιρείας.

© SFO Museum

Η έκθεση «Fashion in Flight» ανοίγει τα φτερά της στις 11 Ιουνίου στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, στην πτέρυγα International Terminal και στο Aviation Museum, παρουσιάζοντας περισσότερα από 70 outfits και αξεσουάρ αεροπορικών εταιρειών σε ένα στιλιστικό ταξίδι δεκαετιών. Θα σας περιμένει έως και τις 8 Ιανουαρίου του 2017.

image

1968, United Airlines, Jean Louis

85 χρόνια κομψότητας με δημιουργίες περισσότερων από 30 σχεδιαστών του διαμετρήματος των Cardin, Cassini, Balenciaga, Pucci, Valentino, Yves Saint Laurent και Vivian Westwood.

image

1968, United Airlines, Jean Louis detail

Πολύχρωμες ιστορίες δημιουργίας και έμπνευσης από το στιλ των αιθέρων. Μια έκθεση μόδας για κάθε αληθινό πολίτη του κόσμου.

image

1971, TWA, Valentino

Το στάτους, η επίδραση του ρούχου στην ψυχολογία, η λειτουργικότητα και η σχεδιαστική αντίληψη για τις στολές των αεροσυνοδών παρελαύνουν σε συλλεκτικά πλέον εκθέματα και δίνουν στους επισκέπτες μια άλλη πτυχή του αεροπορικού ταξιδιού. Τα ταξίδια και οι αιθέρες θέλουν στιλ.

image

1986, Qantas, YSL

image

1986, Qantas,YSL detail

image

1955, Pan-Am, Don Loper

image

1964, Pan-Am, Don Loper

image

1968, United Air Lines, Jean Louis

image

1965, Braniff, Emilo Pucci

image

1970, Japan Air Lines, Hanae Mori

image

1970, Japan Air Lines, Hanae Mori

image

1970, Japan Air Lines, Hanae Mori

image

1955, TWA

image

1971, Pan-Am, Evan Picone

image

1971, Pan-Am, Evan Picone 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice