Το νέο talk of the town του Βερολίνου είναι ελληνικό

Έλληνες σχεδιαστές παρουσιάζουν από κοινού τις δημιουργίες τους στο Curated Pop Up της Δήμητρας Ζαβάκου

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Κάτι τρέχει αυτό το καλοκαίρι στο Βερολίνο κι έχει άρωμα Ελλάδας. Υπό τη δημιουργική διεύθυνση του littlepopup, η τολμηρή παρουσία της δράσης «Curated Pop Up» δίνει νέα πνοή στην ενέργεια του Βερολίνου. Αν δε γνωρίζεις το Littlepopup, πολλά είναι αυτά που πρέπει να μάθεις. Πρόκειται για το πνευματικό παιδί της Δήμητρας Ζαβάκου που βασίζεται στην ολοένα ανερχόμενη ιδέα του pop up για να προωθήσει το έργο μικρών δημιουργών μέσω επιχειρήσεων ή οργάνωσης εκδηλώσεων.

Το νέο talk of the town του Βερολίνου είναι ελληνικό

φωτό: Cyril Alexandre

Ένα κατάστημα εμφανίζεται από το πουθενά σε ένα δημόσιο χώρο. Η σύντομη παρουσία του ανάμεσα στο πλήθος μπορεί να συνοδεύεται επίσης από κάποια δράση ή ένα party, που όσο πιο πετυχημένο είναι, τόσο το καλύτερο, αφού έτσι μένει καλύτερα στο μυαλό του καταναλωτή. Ένα πέρασμα δηλαδή είναι αρκετό για να προωθήσει κανείς τη δουλειά του με εμπορική επιτυχία, χωρίς να υποκύπτει στις πιέσεις της σύγχρονης αγοράς ρίχνοντας την ποιότητα ή ωθώντας τις τιμές στα ύψη για να επιβιώσει.

Το νέο talk of the town του Βερολίνου είναι ελληνικό

Limited edition bow tie, papigion.gr

Με αυτά ασχολείται η Δήμητρα στο littlepopup και αυτό το καλοκαίρι οργανώνει για πρώτη φορά ένα ιδιότυπο pop up fashion show που φέρνει την ελληνική μόδα στο προσκήνιο παρέα με ελληνικό καφέ, μαστίχα και αρώματα ελληνικά. Όσοι τη γνωρίζουν ξέρουν πως εντάσσει πάντα σε οτιδήποτε καταπιάνεται το πάθος της για δημιουργία κοινότητας με στόχο την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής, δημιουργικής έκφρασης.

To Curated Pop Up φτάνει στο Βερολίνο στις 27 Ιουνίου και αποτελεί τον ιδανικό προάγγελο της Εβδομάδα Μόδας επιδεικνύοντας στη γερμανική πρωτεύουσα τον ζωντανό κόσμο της ελληνικής μόδας που απευθύνεται σε όλους. Ρούχα, σχέδια και αντικείμενα για τη γυναίκα, τον άνδρα, το παιδί, αξεσουάρ και πολλά ακόμη θα βρίσκονται στην πόλη έως τις 5 Ιουλίου.

image

sophia.com.gr

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο Βερολίνο μια τόσο προσεκτικά επιλεγμένη έκθεση ελληνικών ειδών χειροτεχνίας υψηλής ποιότητας. Προϊόντα και αντικείμενα γίνονται μικροί απόηχοι της Ελλάδας σε κάθε πιθανό χρωματικό συνδυασμό και απόχρωση, ενώ δε λείπουν οι αιχμηρές υφές χειροποίητης ακρίβειας. Επιτυγχάνεται έτσι μία έξυπνη αντιστοίχιση της παράδοσης με τις δονήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Στις 27 Ιουνίου, το βράδυ που η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό, η γιορτινή ατμόσφαιρα θα συνοδεύεται από δροσιστικά κοκτέιλ και καλή μουσική από τις 18:00 μέχρι τις 21:00. Τα ποτά είναι σε καλά χέρια και είναι ειδικά μελετημένα από το «Kafeneion». Το γνωστό μας Καφενείον δηλαδή, γραμμένο σε άπταιστα greeklish για να το προφέρουν σχετικά καλά οι γερμανοί πελάτες του. Το Curated Pop Up δε θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο σύντροφο σε αυτή την προσπάθεια, αφού το Kafeneion δεν είναι παρά ένα ελληνικό brand με έδρα το Βερολίνο. Μυεί τους Γερμανούς -και όχι μόνο- στα ελληνικά προϊόντα με γνώμονα την αειφορία και αφετηρία τη φιλοσοφία της οικολογικής μετακίνησης (Eco mobility).

Το νέο talk of the town του Βερολίνου είναι ελληνικό

Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τα «Twisted famous cocktails», δηλαδή γνωστά κοκτέιλ λίγο πειραγμένα σε διάφορες παραλλαγές, βασισμένα σε κλασσικά old school ελληνικά ποτά από φυσικά συστατικά. Παράλληλα ο μπουφές που επιμελήθηκε το Kafeneion ειδικά για το συγκεκριμένο project, θα είναι γεμάτος γνώριμα σπιτικά κεράσματα και όλοι θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους ή θα μεταφέρονται αυτόματα σε κάποια ελληνική απόδραση.

Το νέο talk of the town του Βερολίνου είναι ελληνικό

φωτό: Cyril Alexandre

Συστατικά στοιχεία του Curated Pop Up είναι τα αληθινά και οργανικά υλικά και η ελληνική καταγωγή της Δήμητρας Ζαβάκου. Η Δήμητρα επιστρέφει νοητά στον τόπο της, τον οποίο άφησε πριν δώδεκα χρόνια επιλέγοντας το Βερολίνο για να δουλέψει τα pop ups της, με τα οποία ασχολείται από το 2011. Εκεί, έχει δημιουργήσει μια ομάδα από ελεύθερους επαγγελματίες και δημιουργούς και όλοι μαζί επιδιώκουν να φέρουν μια γεύση από τον πολιτισμό της πατρίδας τους στη γη της τρέχουσας παραμονής τους.

Info: Curated Pop Up, 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου, 12:00-19:00, Auguststraße 91, 10117 Βερολίνο

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κεντρική φωτογραφία: Cyril Alexandre

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice