Η Salty Bags συναντά τη Beetroot και κάνουν μια συλλογή Mantara
ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΖΙΡΙΑΝΟΓΛΟΥ

Η Salty Bags συναντά τη Beetroot και κάνουν μια συλλογή Mantara

Εικόνες από το ελληνικό καλοκαίρι γίνονται σκίτσα και μπαίνουν στις αγαπημένες σου τσάντες
  • A-
  • A+

Η αγαπημένη μας Salty Bag όχι μόνο έκανε την τέλεια συνεργασία με τους πολυβραβευμένους designers Beetroot, αλλά την παρουσίασε και σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη. Στο pop up εργαστήριο που λειτουργούσε στο χώρο, οι επισκέπτες μπορούσαν να επιλέξουν στοιχεία custom μεταξοτυπίας για την τσάντα τους από την ταλαντούχα ομάδα TIND και να τη δουν να ράβεται ζωντανά μπροστά τους.

Όπως μας είπε ο Στρατής, από την ομάδα της Salty Bag, η επιλογή του χώρου της εκδήλωσης ήταν συμβολική καθώς ήθελαν να «επιστρέψει» ένα κομμάτι από την Ελλάδα - τα πανιά των ελληνικών θαλασσών στον Αντώνη Μπενάκη, ο οποίος εκτός από ιδρυτής του ομώνυμου μουσείου ήταν και εμπνευστής και πρωτεργάτης του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Πήραν λοιπόν όλα αυτά που χαρακτηρίζουν το ελληνικό καλοκαίρι, τα σκάφη, τα ρούχα, τις πετσέτες, τη θάλασσα, τις γοργόνες, τους ναυτικούς, τα χταπόδια, τα ψάρια -ξέχασαν το τάπερ με τα κεφτεδάκια στην παραλία βέβαια- και τα ενσωμάτωσαν στις αγαπημένες μας upcycled τσάντες, σε μια συλλογή παντελώς «mantara».

Οι 3 συνιδρυτές δήλωσαν: « Η Mantara είναι από τις συλλογές που μας εκφράζουν καθώς η Salty Bag στο μυαλό των φίλων της κουβαλά εικόνες από το ελληνικό καλοκαίρι. Είμαστε χαρούμενοι που παρουσιάζουμε τα πρώτα δείγματα της σε αυτό το συμβολικό χώρο και που καταφέραμε στο ιδιόμορφο pop up εργαστήριο με την παρουσία των ραπτομηχανών μας, να δείξουμε σε όλους ζωντανά, τον τρόπο κατασκευής της κάθε Salty Bag»

Φωτό: Νίκος Καρανικόλας

 Για περισσότερες πληροφορίες www.facebook.com/Saltybag και www.saltybag.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Martin Margiela: Ο εικονοκλάστης σχεδιαστής που άλλαξε τη μόδα επιστρέφει στη δημόσια ζωή με μια έκθεση στο Lafayette Anticipations στο Marais του Παρισιού.
Η πρώτη έκθεση του Martin Margiela στο Παρίσι
Back to top