Η Benetton επιστρέφει στο «made in Italy»

Οι ιταλικές πλεκτομηχανές πήραν φωτιά. Δείτε την πρώτη φημισμένη σειρά πλεκτών χωρίς ραφές.

Την ξέρουμε από τις τρομερές διαφημιστικές της καμπάνιες και κυρίως από τα πολύχρωμα, αισιόδοξα και νεανικά πλεκτά της. Εδώ και 50 χρόνια η Benetton έχει εδραιωθεί στην κατασκευή πλεκτών, με καινοτόμες και συχνά επαναστατικές ιδέες. Πρωτοστατώντας τεχνολογικά, πέρασε από τη χρήση των αργαλειών στις ηλεκτρονικές και μοντέρνες πλεκτομηχανές –οι οποίες μπορούσαν να κατασκευάσουν πολύχρωμα σχέδια και ειδικά ζακάρ–, για να φτάσει τυχαία στις μηχανές που ήταν σε θέση να δημιουργήσουν ένα ένδυμα εξολοκλήρου χωρίς ραφές. Η ιστορία λέει ότι, κάποτε, ο χειριστής της μηχανής που κατασκεύαζε τα γάντια, αντί γι’ αυτά έφτιαξε μικρά φορέματα που χωρούσαν σε κούκλες. Αφού πειραματίστηκαν αρκετά και έκαναν πολλές δοκιμές, το 1994 αυτά τα μικρά φορεματάκια έγιναν τα πρώτα πουλόβερ χωρίς ραφές! 

Η Benetton επιστρέφει στο «made in Italy»

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην καινοτομία, η Benetton επιστρέφει στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, στο Τρεβίζο της Ιταλίας, μαζί με 36 μηχανές πλεξίματος και κατασκευάζει ένα εξ ολοκλήρου «made in Italy» προϊόν. Η ιδέα ήταν να κατασκευαστεί ένα προϊόν που όχι μόνο θα τιμά τις ρίζες και την ιστορία του ονόματος της Benetton, αλλά θα ενσωματώνει το πρωτοποριακό πνεύμα της εταιρείας και θα ανανεώνει τη σύνδεση με τη «γενέτειρά» της. Έτσι, γεννήθηκε η σειρά TV31100 που περιλαμβάνει κομμάτια πλεγμένα με την τεχνολογία «Whole Garment», δηλαδή χωρίς καθόλου ραφές, και της οποίας το όνομα είναι στην ουσία ο ταχυδρομικός κώδικας της περιοχής του Τρεβίζο, όπου ιδρύθηκε το 1965 ο Όμιλος Benetton.

Πρόκειται για το «ιδανικό» πουλόβερ, ένα βασικό ένδυμα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με την πιο καινοτόμα τεχνολογία πάνω στην τέχνη της πλεκτικής. Μαλακό, χωρίς ραφές, με γραμμές που αγκαλιάζουν το σώμα για άψογη εφαρμογή, με ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, εξαιρετικής ποιότητας νήματα (90% μαλλί μερινό και 10% κασμίρ) και φυσικά μεγάλη παλέτα χρωμάτων. Το πουλόβερ, απαραίτητο και βασικό κομμάτι της χειμερινής γκαρνταρόμπας, συνδυάζεται άψογα με ένα τζάκετ, ένα τζιν παντελόνι, μία φούστα pencil ή με ένα παλτό. 

Η Benetton επιστρέφει στο «made in Italy»

 

Διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό από τον Νοέμβριο του 2016, η συλλογή TV31100 για άνδρες και γυναίκες θα διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές – μαύρο, πράσινο, κόκκινο, μπλε, μοβ και κίτρινο.

www.benettongroup.com

www.benetton.com

Fb: facebook.com/benetton 

instagram: instagram.com/benetton

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice