Η νέα συλλογή της Sophia Kokosalaki, από το Λονδίνο στο Κολωνάκι

Στο εξωτερικό την λατρεύουν. Οι δημιουργίες της γίνονται ανάρπαστες και πολύ συχνά φιλοξενούνται σε μεγάλα περιοδικά μόδας. Μέσα στο 2016 κυκλοφόρησε μάλιστα και την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων, κι αυτά, για μια ακόμη φορά, έκλεψαν τις εντυπώσεις. Θα περίμενε κανείς πως μια σχεδιάστρια τόσο επιτυχημένη και διάσημη, θα είχε έστω και λίγο υπεροπτικό ύφος. Αντ' αυτού, η Σοφία Κοκοσαλάκη είναι μια γλυκιά, χαμογελαστή και απόλυτα ειλικρινής ύπαρξη. Τη συνάντησα στο iD Concept Store στο Κολωνάκι, το οποίο θα φιλοξενεί πλέον τη νέα της συλλογή ρούχων, νυφικών και κοσμημάτων. Όταν έφτασα έπινε τσάι με γάλα, μια συνήθεια που λανθασμένα υπέθεσα ότι απέκτησε στο Λονδίνο, όμωςη ίδια μου εκμυστηρεύτηκε ότι το κάνει από παλιά σε μια προσπάθεια να ελαττώσει τους καφέδες που πίνει. Παρά το άγχος της γιατί είχαν αργήσει κάποια κομμάτια από την συλλογή κοσμημάτων, δε σταμάτησε στιγμή να χαμογελάει ενώ περπατούσαμε στο χώρο μιλώντας για τη νέα της συλλογή, τη συνεργασία της με τα iD concept stores και τα μελλοντικά της σχέδια.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη εδώ και χρόνια αναδεικνύει στο εξωτερικό την ομορφιά του αρχαιοελληνικού στιλ, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Στα αέρινα σικάτα ρούχα και τις νυφικές συλλογές, ήρθε να προστεθεί και η νέα συλλογή με κοσμήματα «Sophia Kokosalaki». Μινιμαλιστική, εκλεπτυσμένη, ιδιαίτερη. Δημιουργίες από χρυσό, καθρέφτες, πέρλες, μάρμαρο Νάξου και πολύτιμους λίθους συνθέτουν 24 λαμπερά αριστουργήματα, με αρχαιοελληνικά μοτίβα και urban λεπτομέρειες. Τα κοσμήματα κατασκευάζονται αποκλειστικά σε τεχνίτες στην Αθήνα, αφού για την Σοφία, η παράδοση και το ταλέντο στο κόσμημα που υπάρχει στην Ελλάδα τους καθιστούν μακράν την καλύτερη επιλογή. 

Η νέα συλλογή της Sophia Kokosalaki, από το Λονδίνο στο Κολωνάκι

Η νέα συλλογή της Sophia Kokosalaki, από το Λονδίνο στο Κολωνάκι

Πώς προέκυψε το κόσμημα; Ε λοιπόν πάντα έφτιαχνε η ίδια τα παπούτσια και τα κοσμήματα για τα fashion show της αλλά δεν τα διέθετε προς πώληση. Μέχρι που πριν λίγα χρόνια σχεδίασε κάποια κομμάτια για το Zolota και της άρεσε τόσο πολύ σαν εμπειρία που αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη δική της συλλογή. «Ήθελα να δημιουργήσω μια ιδιαίτερη συλλογή, που να αποκλίνει από τα κοριτσίστικα, τα mainstream πρότυπα, αλλά να παραμένει θελκτική και θηλυκή», σχολιάζει. Έχοντας ως έδρα το Λονδίνο, φυσικά δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από το Brexit, το οποίο έχει αλλάξει κάπως τα δεδομένα της αγοράς. Αυτό για τη Σοφία Κοκοσαλάκη σημαίνει πρακτικά ότι κάποιες από τις πρώτες ύλες που αγοράζει είναι πιο ακριβές. 

Η νέα συλλογή της Sophia Kokosalaki, από το Λονδίνο στο Κολωνάκι

Η νέα συλλογή της Sophia Kokosalaki, από το Λονδίνο στο Κολωνάκι

Η νέα συλλογή της Sophia Kokosalaki, από το Λονδίνο στο Κολωνάκι

Ρούχα, νυφικά, κοσμήματα, αναρωτιέμαι αν πρέπει να περιμένουμε και άλλα αξεσουάρ με την υπογραφή της, όπως παπούτσια ή τσάντες. Η ίδια όμως με διαβεβαιώνει ότι δεν έχει τίποτα τέτοιο στα μελλοντικά της σχέδια καθώς τα κοσμήματα αποτελούν ήδη μεγάλη επένδυση. Αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι η διαχρονικότητα που έχει το καλό κόσμημα κι άλλωστε όπως λέει γελώντας «στο κάτω κάτω, αν το βαρεθείς το λιώνεις και σου μένει το μέταλλο!». 

Τώρα που απέκτησε τη βάση της στην Αθήνα, ένα χώρο που να μπορεί όποια επιθυμεί να δει και να δοκιμάσει τις δημιουργίες της, επόμενος σταθμός είναι μάλλον κάποιο από τα κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας. Δεν αποκαλύπτει ακόμα ποιο, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε...!

Info: iD Concept Store, Κανάρη 12, Κολωνάκι

Photo gallery

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice