Κοσμήματα υψηλής ραπτικής από τη Soraya Bouvier Feder

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Στο νέο χώρο τέχνης και φιλοξενίας ApArt πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα έκθεση πολύτιμων και σπάνιων κοσμημάτων από οίκους μόδας υψηλής ραπτικής σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης Γαλλίδα γκαλερίστ Soraya Bouvier Feder από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016. Στην πριβέ έκθεση στο ApArt της Αθήνας παρουσιάζονται κοσμήματα των οίκων Chanel, Yves Saint Laurent, Dior, Lanvin, Loewe και Scherrer. Το παριζιάνικο στιλ και ο γαλλικός μοντερνισμός, που έχουν υπάρξει σημαντική έμπνευση για τις τάσεις της σύγχρονης μόδας, αποτελούν τη συναρπαστική θεματική της συλλογής σπάνιων αλλά διαθέσιμων κοσμημάτων της Soraya Bouvier Feder.

«Για πρώτη φορά στην Αθήνα, έχουμε την ευχαρίστηση να παρουσιάζουμε μια σημαντική ιδιωτική συλλογή πολύτιμων και σπάνιων κοσμημάτων couture, δημιουργημένων και υπογεγραμμένων από τους μεγαλύτερους μόδιστρους. Αφετηρία της δημιουργίας και της συναρπαστικής πορείας των πολύτιμων κοσμημάτων υψηλής ραπτικής ήταν φυσικά το Παρίσι και συγκεκριμένα το 1931, με την ευκαιρία μιας μοναδικής βραδιάς couture οργανωμένης στην Όπερα, κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας έκθεσης. Κατά τη διάρκεια ενός σπονδυλωτού θεάματος με “tableau vivants”, που συνδύαζε τις δημιουργίες του Οίκου JEANNE LANVIN με τα πολύτιμα κοσμήματα του Οίκου BOUCHEROΝ, οι μεγάλοι μόδιστροι που ήταν παρόντες, συνειδητοποίησαν τη σημαντική θέση που θα μπορoύσε να έχει ένα νέο είδος κοσμήματος couture στις δημιουργίες της υψηλής ραπτικής. Αποφάσισαν έτσι, οι σημαντικότεροι από αυτούς, να εγκαινιάσουν τις δικές τους συλλογές κοσμημάτων couture, προτείνοντάς τις ως αναπόσπαστο μέρος του Οίκου που ο καθένας εκπροσωπούσε. Το bijoux fantaisie της υψηλής ραπτικής, είναι κάτι σαν το άρωμα που επιλέγουμε να φορέσουμε: ένα άγγιγμα κομψότητας και ελευθερίας που επιθυμούμε να εκφράσουμε...». σχολιάζει η Soraya Bouvier Feder.

ApArt, Πραξιτέλους 15-19, 10563 Αθήνα, 4ος όροφος. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Παρασκευή 18:00-22:00, Σάββατο 12:00-20:00, Κυριακή 12:00-18:00

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice