Μια «πολυγωνική» βόλτα στην πόλη με την Τζοβάννα Στεφάνου (polygoneye)

Ένα κρύο απόγευμα μιλήσαμε για το ελληνικό beauty blogging και αν γίνεται τελικά να έχεις στιλ χωρίς πολλά λεφτά

Η Τζοβάννα Στεφάνου έχει ένα εξαιρετικό blog με το όνομα «polygoneye» και ένα ακόμα καλύτερο λογαριασμό στο instagram, γεμάτο υπέροχες φωτογραφίες με φόντο την Αθήνα και τις όμορφες αντιθέσεις της. Λατρεύει τα γήινα χρώματα, τα έντονα κραγιόν και παρόλο που σε κάθε νέα φωτογραφία που ανεβάζει μοιάζει σαν μία άλλη λίγο πιο goth εκδοχή της Χιονάτης, από κοντά είναι από τα πιο γλυκά και αστεία άτομα που μπορείς να συναντήσεις. Ένα κρύο απόγευμα και με συνοδεία δύο τεράστιες κούπες τσάι μιλήσαμε για το ελληνικό beauty blogging, τα πιο ωραία καφέ της πόλης και αν γίνεται τελικά να έχεις στιλ χωρίς πολλά λεφτά.

Οι φωτογραφίες σου στο Instagram  είναι πραγματικά υπέροχες. Υπάρχουν ορισμένα μέρη στην Αθήνα που σε εμπνέουν περισσότερο;

Η έμπνευση μπορεί να προκύψει οπουδήποτε! Γενικά προσπαθώ να ανακαλύπτω περιοχές και μέρη της Αθήνας που δεν έχω πάει, σαν τουρίστρια με τη φωτογραφική στο χέρι. Σίγουρα έχω μια αδυναμία στο κέντρο γιατί ουσιαστικά εκεί μεγάλωσα αλλά και γιατί έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Μου αρέσει η διαφορετικότητα της Αθήνας, το ότι μπορείς να δεις από street art μέχρι νεοκλασικά κτίρια, από γραφικά σοκάκια μέχρι βιομηχανικές περιοχές. Όλα έχουν τη δική τους ομορφιά!

Σου αρέσει να εξερευνάς την πόλη. Έχεις κάποια αγαπημένα μέρη για καφέ που έχεις ανακαλύψει;

Μου αρέσει τρομερά πολύ να βρίσκω καινούργια στέκια – υπάρχουν τόσα ωραία μαγαζιά στην Αθήνα που είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα! Πρέπει να αναφέρω βέβαια το αγαπημένο Παγκράτι όπου έχουν ανοίξει πολλά ιδιαίτερα μαγαζιά όπως το Superfly, το Kάιν και το Κρυφto. Άλλες αγαπημένες μου καφετέριες είναι ο Στυλίτης στην Καισαριανή και το Μπελ Ρέι στο Κουκάκι.

Ας μιλήσουμε για μακιγιάζ. Όπως κι εσύ, έχω κι εγώ πολύ άσπρη επιδερμίδα. Ποια είναι μερικά λάθη που κορίτσια σαν κι εμάς δεν πρέπει να κάνουν με το βάψιμό τους;

Κατ' αρχάς σε μία τέτοια επιδερμίδα όλα φαίνονται πιο έντονα (αυτό βέβαια δεν είναι πάντα κακό – προσωπικά μου αρέσει το πόσο έντονα φαίνονται τα κραγιόν, για παράδειγμα) και έτσι οι κοπέλες πρέπει να προσέχουν κυρίως τα πολύ έντονα ρουζ που καταλήγουν να φαίνονται αφύσικα. Άλλο ένα πρόβλημα είναι η κατάχρηση του contouring που είναι trend αλλά μπορεί να φανεί εξίσου παράξενο αν δεν χρησιμοποιηθεί η σωστή απόχρωση. Αυτό ισχύει και για το make up γιατί στην Ελλάδα μάς σνομπάρουν λίγο και είναι άθλος να βρεις απόχρωση που να σου ταιριάζει!

Μπορεί τελικά μία γυναίκα να έχει στιλ όταν το budget της είναι χαμηλό;

Φυσικά και μπορεί! Στιλ για μένα δεν σημαίνει να είσαι υπερκαταναλωτικός και δεν είναι κάτι που αλλάζει ανάλογα με τη σεζόν. Σε αντίθεση με τα κλασσικά κομμάτια, τα ρούχα ή τα παπούτσια που είναι στη μόδα τώρα, σε λίγους μήνες δεν θα είναι πια. Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, συνήθως δεν αξίζει να επενδύει κάποιος σε αυτά όταν υπάρχουν τόσα μαγαζιά στα οποία μπορεί να τα βρει οικονομικά! Επίσης αν κάποιος έχει χαμηλό budget θα πρότεινα σίγουρα να δοκιμάσει την τύχη του σε μαγαζιά second hand που σιγά-σιγά ανοίγουν παντού!

Ποια είναι τα σχέδια για εσένα και το blog σου το 2017;

Προς το παρόν έχω ρίξει το περισσότερο βάρος στο μεταπτυχιακό μου με θέμα τα παιδαγωγικά γιατί είναι κάτι που ήθελα πολύ να κάνω και δεν μου αφήνει αρκετό ελεύθερο χρόνο, αλλά δεν παραπονιέμαι! Το 2017 ξεκίνησε πολύ θετικά, ήρεμα και με έναν αέρα ανανέωσης για εμένα αλλά και για το site. Έρχονται πολύ ωραία πράγματα.

Μπορείτε να τη βρείτε: Blog: polygoneye.com // youtube: polygoneye // Instagram: polygoneye

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice