Οι πιο ωραίες ζώνες φτιάχνονται στον αργαλειό

Κάτι συμβαίνει τελευταία στου Παπάγου. Κάποιοι πιο μεγάλοι σε ηλικία ισχυρίζονται ότι ακούνε έναν γνώριμο ρυθμικό ήχο στη γειτονιά, ενώ άλλοι νιώθουν μια ιδιαίτερη αύρα στην περιοχή. Μια αύρα που φέρνει μοτίβα του παρελθόντος βγαλμένα βαθιά από την ελληνική παράδοση και τα ανακατεύει με χρώματα και τάσεις του σήμερα. Μοιάζει με αργαλειό... είναι δυνατόν;

Είναι. Το Σεπτέμβριο του 2016, η Αναστασία Ξενάκη και ο Πέτρος Χριστοφοράτος -θέλοντας να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους- αποφάσισαν να ζωντανέψουν έναν παραδοσιακό ξύλινο αργαλειό στα βόρεια της Αθήνας και άρχισαν να δημιουργούν τις πιο ιδιαίτερες, χειροποίητες ζώνες από βαμβάκι, μετάξι και δέρμα. Εμπνευσμένοι από την λαογραφία της Ελλάδας, περνούν ώρες υφαίνοντας μοναδικά κομμάτια που προορίζονται να  στολίσουν κάθε μας ντύσιμο.

Τα σχέδια που κοσμούν τις δημιουργίες τους των LOOM% είναι, κατά κύριο λόγο, γεωμετρικά σχήματα, ρίγες, σχηματοποιημένες μορφές ανθρώπων, φυτών, ζώων και αντικειμένων, των οποίων οι λεπτομέρειες θυμίζουν έντονα παραδοσιακές φορεσιές απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας. Οι loomigans, όπως αποκαλούνται προσκαλούν κάθε άντρα και γυναίκα με εκλεπτυσμένο στιλ και αγάπη στο χειροποίητο και παραδοσιακό να επισκεφτεί το www.feelourloom.com και να βρει τη ζώνη που ταιριάζει περισσότερο στο προσωπικό του στιλ.

Loom

Loom

Loom

Loom

Info: Βασ. Λάσκου 9, Παπάγου, 2108033037, fb: LOOM%, Insta: loomigans

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice