Στον Savopoulos Athens θα βρεις τα πιο ανθεκτικά και οικονομικά σανδάλια

Το εργαστήρι υποδηματοποιίας που ξεκίνησε το 1946 ως τσαγκαράδικο, εξειδικεύεται στο γυναικείο σανδάλι.

«Ξέρεις γιατί αυτό το σανδάλι το έχω ονομάσει “Ειρήνη”; Γιατί μου ζήτησε να της το φτιάξω μια κοπέλα που ήταν ίδια η Ειρήνη Παπά. Μα ίδια!», είπε ο κ. Παναγιώτης Σαββόπουλος με περηφάνια για ένα από τα σανδάλια που έχει κατασκευάσει και πλέον κοσμούν το πόδι  μου. Ήταν καλοκαίρι του 2014 και μέχρι σήμερα, τα σανδάλια «Ειρήνη», εξακολουθούν με βγάζουν ασπροπρόσωπη για ένα ακόμα καλοκαίρι (και έχουν επιβιώσει από το δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στην Παχιά Άμμο στην Νίσυρο, αλλά και τον κρατήρα Στέφανο).

Ο κ. Σαββόπουλος μαζί με τον γιο του Χάρη συνεχίζουν με ζήλο την οικογενειακή επιχείρηση της οποίας η ιστορία ξεκινά το 1946, όταν ο παππούς του Χάρη, Βασίλης Σαββόπουλος μετά από σπουδές σχεδιασμού υποδημάτων στην Ιταλία, άνοιξε το πρώτο του τσαγκαράδικο στα Εξάρχεια, στην οδό Βαλτετσίου. Η παραγωγή αφορούσε χειροποίητα ανδρικά παπούτσια κατά παραγγελία. Το τσαγκαράδικο εξελίχθηκε σε βιοτεχνία, όπου μεταφέρθηκε στην περιοχή του Ψυρρή και προμήθευε γνωστά καταστήματα της Ελλάδας. Δίπλα σε αυτόν ο γιος του, Παναγιώτης Σαββόπουλος ξεκίνησε την πορεία του στην υποδηματοποιία, εμπλουτίζοντας τη συλλογή με γυναικείες γόβες και πέδιλα.

O Παναγιώτης Σαββόπουλος συνέχισε και εξέλιξε τη βιομηχανία υποδηματοποιίας του πατέρα του, Βασσίλη Σαββόπουλου / Φωτό: Χάρης Σαββόπουλος

Σιγά-σιγά τη σκυτάλη του Savopoulos Athens παίρνει ο γιος του Παναγιώτη, Χάρης. / Φωτό: Χάρης Σαββόπουλος

«Πρόκειται για μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση όπου η τέχνη της υποδηματοποιίας μεταφέρεται από πατέρα σε γιο. Ο παππούς μου ασχολήθηκε με το ανδρικό υπόδημα από το 1946 μέχρι το 1980. Στη συνέχεια ο πατέρας μου εισήγαγε από το 1974 κι έπειτα γυναικεία μοντέλα. Το νήμα της ιστορίας ξετυλίγεται μέχρι το σήμερα, όπου μετά από σπουδές στην φωτογραφία και την ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική και τον σχεδιασμό υποδημάτων, δημιουργήσαμε μαζί με τον πατέρα μου Παναγιώτη την πρώτη συλλογή με δερμάτινα σανδάλια. Από το 2014 σχεδιάζουμε και υλοποιούμε όλες μας τις ιδέες στο προσωπικό μας εργαστήριο στο 94 της οδού Σκρα στην Καλλιθέα».

Το εργαστήριο του Σαββόπουλου εξειδικεύεται αποκλειστικά στο σανδάλι. / Φωτό: Χάρης Σαββόπουλος

Θα βρείτε το εργαστήριο Savopoulos Athens στο 94 της οδού Σκρα στην Καλλιθέα, αλλά και στο διαδίκτυο. / Φωτό: Χάρης Σαββόπουλος

Στο Savopoulos Athens μπορείτε να φτιάξεται το δικό σας, custom σανδάλι, όπως ακριβώς το έχετε φανταστεί. / Φωτό: Χάρης Σαββόπουλος

Το εργαστήριο του Σαββόπουλου εξειδικεύεται αποκλειστικά στο σανδάλι. Ο βασικός τύπος δέρματος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός σανδαλιού είναι η βακέτα, ένας μοναδικής επεξεργασίας δέρμα που προμηθεύονται από την Κρήτη. Επίσης χρησιμοποιούν εξαιρετικής ποιότητας full grain leather (δέρμα βοοειδών) με βασικό προμηθευτή ένα από τα εναπομείναντα παραδοσιακά βυρσοδεψεία της Αθήνας. Εκτός από τα σανδάλια της εκάστοτε συλλογής, μπορείς να παραγγείλεις το σανδάλι των ονείρων σου, όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί. «Εκτελούμε με πάθος και αγάπη της υλοποιήσιμες ιδέες κάθε γυναίκας που ονειρεύεται κάτι ξεχωριστό. Κάτι που να ταιριάζει απόλυτα στο προσωπικό ύφος και στιλ ντυσίματος της. Όλες οι παραλλαγές και οι συνδυασμοί των υπαρχόντων σχεδίων μας είναι επίσης εφικτοί», εξηγεί ο Χάρης Σαββόπουλος.

Υπάρχει κάποιο κλασικό σχέδιο που να το βγάζετε από τότε μέχρι σήμερα;

Ναι, στη συλλογή μας υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα σχέδια που παράγουμε αναλλοίωτα από το παρελθόν μέχρι σήμερα, με το πιο αντιπροσωπευτικό το «Eλληνικό Κλασσικό».  

Το "Ελληνικό Κλασικό". / Φωτό: Χάρης Σαββόπουλος

Ποιο είναι το best seller αυτής της κολεξιόν;

Το σχέδιο το οποίο ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία και αγκαλιάστηκε θερμά από τις γυναίκες διεθνώς είναι η “Serenade”, μια παραλλαγή ενός υπάρχοντος σχεδίου, εμπνευσμένη από μια καλή μας πελάτισσα και φίλη. Το μοντέλο αυτό σχεδιάστηκε για να αγκαλιάζει το πόδι, αναδεικνύοντας τη δυναμική πλευρά της θηλυκότητας.

"Serenade". / Φωτό: Χάρης Σαββόπουλος

Κατά τους χειμερινούς μήνες πατέρας και γιος συνεχίζουν ακατάπαυστα τη δημιουργία σανδαλιών, καθώς το διαδικτυακό τους κατάστημα πλέον εξυπηρετεί σημεία του πλανήτη όπως η Αυστραλία και η Νότια Αμερική.

Το Savopoulos Athens υποδέχεται όλες εσάς που γνωρίζεται το brand για πρώτη φορά και δίνει έκπτωση 10% με τον κωδικό ATHENSVOICE στις 10 πρώτες αναγνώστριες που θα κάνουν αγορά στο φυσικό ή διαδικτυακό του κατάστημα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice