Athleisure: 10 συμβουλές για να εντάξεις την σπορ-chic εμφάνιση στο στιλ σου

Χωρίς να φαίνεται πως είσαι απλώς πρόχειρα ντυμένη

Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε "athleisure";

Ο όρος έχει προστεθεί στο λεξιλόγιο της αγγλικής γλώσσας και η επίσημη σημασία του είναι "ο casual ρουχισμός σχεδιασμένος για γυμναστική αλλά και για γενική χρήση." Παρόλο που η παραπάνω εξήγηση είναι oυσιαστικά σωστή, είναι και λίγο βαρετή! Η πραγματική γοητεία του athleisure είναι πως πρόκειται για το πιο άνετο στιλ που μπορείς να υιοθετήσεις ενώ ταυτόχρονα θα είσαι εξολοκλήρου μέσα στη μόδα, συνδυάζοντας sportswear με πιο κλασσικά κομμάτια για χαλαρές εμφανίσεις με τύπο.

Δεν μιλάμε για ένα απλό trend που έρχεται και φεύγει, καθώς το athleisure είναι αποτέλεσμα μίας γενικότερης αλλαγής στον τρόπο ζωής των γυναικών που συνοδεύεται από μία στροφή προς την άσκηση και την ευεξία του σώματος σε συνδυασμό με μία πολυάσχολη καθημερινότητα και πιο ευέλικτα standards όσον αφορά τους κωδικούς ντυσίματος στο χώρο εργασίας.

Αυτές είναι 10 συμβουλές για να το εντάξεις και εσύ στο στιλ σου

1. Προτίμησε μονόχρωμα και τις ουδέτερες παλέτες

Ναι, τα χρωματιστά κολάν είναι πολύ ωραία και διασκεδαστικά όσο αθλούμαστε αλλά όταν τα φορέσεις σε κάποιον χώρο εκτός γυμναστηρίου μάλλον θα φανούν λίγο επιθετικά! Για καθημερινές εμφανίσεις καλύτερα να βασιστείς σε μονόχρωμες, κατά προτίμηση σκούρες αποχρώσεις που θα σου δώσουν το πιο chic αποτέλεσμα.

2. Επέλεξε τα κατάλληλα αξεσουάρ

Τελειοποίησε το σύνολο μαθαίνοντας να διαλέγεις τα σωστά αξεσουάρ, παραμένοντας πάντα στο sporty ύφος αλλά προσθέτοντας πινελιές της προσωπικότητάς σου. Ένα ζευγάρι γυαλιά aviator, ένα καπέλο baseball ή ένα στιλάτο σακίδιο είναι όλα κατάλληλα. Και μην ξεχνάς τα κοσμήματα! Ένα απλό ζευγάρι ασημένιων κρίκων ή μία λεπτή αλυσίδα για τον λαιμό θα κάνουν τη διαφορά.

3. Οι μπραλέτες είναι φίλες μας

Ένα απλό μαύρο κολάν και άσπρα sneakers γίνονται κατευθείαν outfit για βόλτα αν από πάνω φορέσεις μία μακριά μπλούζα με βαθύ άνοιγμα και από μέσα μία μπραλέτα με όμορφες τιράντες.

4. Σιγουρέψου πως όλα σου τα ρούχα είναι σε άριστη κατάσταση

Είναι άλλο πράγμα να φορέσεις ένα σύνολο που αντλεί έμπνευση από το γυμναστήριο όταν βγεις για κυριακάτικο brunch και κάτι τελείως διαφορετικό να εμφανιστείς με τσαλακωμένη φόρμα και ένα φαρδύ T-Shirt με τον Μίκυ Μάους και τουλάχιστον τρεις τρύπες. Θέλεις να είσαι κομψή, όχι σαν να σηκώθηκες μόλις από το κρεβάτι! Είναι απολύτως απαραίτητο όλα σου τα ρούχα να είναι καθαρά και σιδερωμένα αλλιώς το χάσαμε το παιχνίδι.

5. Ο κόσμος δεν ξεκινάει και τελειώνει με τα κολάν

Είναι τόσο μα τόσο άνετα, όμως δεν είναι ο μόνος τρόπος να πετύχεις το λουκ. Εναλλακτικά μπορείς να συνδυάσεις το αγαπημένο σου τζiν με μία αθλητική ζακέτα ή μπουφάν ή ακόμα καλύτερα να προτιμήσεις τα sneakers σου μαζί με την pencil φούστα ή φόρεμα που αγόρασες.

6. Δερμάτινο. Δερμάτινο παντού.

Φόρμες καλής ποιότητας, αθλητικά παπούτσια που γυαλίζουν από την καθαριότητα και ένα εντυπωσιακό leather jacket είναι το σύνολο στο οποίο ορκίζονται σχεδόν όλες οι διάσημες προσωπικότητες για τις street style εμφανίσεις τους και δεν έχουν άδικο καθώς σε κάνει να φαίνεσαι απίστευτα κομψή αλλά ταυτόχρονα σύγχρονη.

7. Πιάσε τα μαλλιά σου

Χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει πως αν τα αφήσεις ελεύθερα θα έχεις αποτύχει! Όμως ένας ατημέλητος κότσος, μία χαλαρή κοτσίδα σε κυματιστό μαλλί ή ακόμα και δύο πλεξούδες θα δώσουν μία άλλη διάσταση στην εμφάνιση.

8. Πρόσθεσε ένα oversized κομμάτι

Θα μπορούσε να είναι ένα τζiν μπουφάν, ένα μεγάλο πουλόβερ ή ακόμα και ένα φαρδύ παντελόνι φόρμας συνδυασμένο με εφαρμοστή μπλούζα ή crop top. Τονίζει τη χαλαρή, "χουχουλιάρικη" διάθεση του athleisure και θυμίζει και λίγο Ariana Grande.

9. Τόλμησε το τακούνι

Ίσως είναι λίγο ριψοκίνδυνο σαν κίνηση, όμως με την κατάλληλη επιλογή χρωμάτων και κομματιών, μία φόρμα σε συνδυασμό με παπούτσι στιλέτο μπορεί να τραβήξει την προσοχή και όχι για τους λάθος λόγους.

10. Σιγουρέψου πως τίποτα δεν είναι διάφανο

Μπορεί εσύ να το θεωρείς αυτονόητο, όμως τα περισσότερα κολάν της αγοράς είναι λίγο εώς πολύ see through! Κοιτάξου και ξανακοιτάξου στον καθρέφτη πριν την αγορά αν έχεις σκοπό να κυκλοφορήσεις στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο μέχρι το γυμναστήριο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice