Τι κάνει μια έκθεση με χρώματα στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου;

Η United Colors of Benetton παρουσιάζει την έκθεση «I See Colors Everywhere» στο μουσείο Triennale Design Museum στο Μιλάνο

Όταν μιλάμε για τη Benetton το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το χρώμα σε όλες του τις εκφράσεις: τα λαμπερά πλεκτά που έφεραν την επανάσταση στη μόδα, οι αμφιλεγόμενες εκστρατείες που προωθούσαν τον πολυφυλετισμό και γενικότερα τον αδιάσπαστο δεσμό με την τέχνη και την επικοινωνία που ανέκαθεν υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του ταυτότητας του Ομίλου Benetton.

Η United Colors of Benetton φέτος αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Παρουσιάζει λοιπόν την έκθεση «I See Colors Everywhere» στο μουσείο Triennale Design Museum στο Μιλάνο. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα βυθιστούν σε μια ιστορία χρωμάτων, έτσι όπως θα την πουν όχι μόνο τα ενδύματα της νέας συλλογής της Benetton για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018, αλλά και τα έργα των σπουδαστών της Fabrica, του Ερευνητικού Κέντρου Τέχνης και Επικοινωνίας της Benetton.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί μια ομάδα σχεδιαστών της Fabrica, με επικεφαλής τον Sam Baron και χωρίζεται σε οκτώ τμήματα. Το κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε ένα χρώμα το οποίο αναλύεται μέσω βίντεο, αφισών, μουσικής, φωτογραφιών, εικόνων, αντικειμένων, παραστάσεων και διαδραστικών εγκαταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί από τη Fabrica κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων από τη δημιουργία της.

Τα pop art έργα είναι δημιουργία του αμερικανού εικονογράφου Andy Rementer, οι καλλιτέχνες Giorgia Zanellato και Daniele Bortotto έχουν στήσει μια εγκατάσταση, ένα project για τους αλμπίνους ανήκει στο νοτιο-αφρικανό φωτογράφο Pieter Hugo και τα γραφικά είναι δημιουργία του ισπανικού σχεδιαστή Jaime Hayon και της ουκρανικής σκηνοθέτιδας Anna Kulachek.

Εκτίθενται περισσότερα από 50 έργα και οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τα μοντέλα που θα «εκθέτουν» ρούχα από τη νέα συλλογή της United Colors of Benetton Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018. Η έκθεση συνοδεύεται από έναν κατάλογο-περιοδικό, ο οποίος περιλαμβάνει κείμενο της Myriam Ben Salah, συγγραφέως και επιμελήτριας του πολιτιστικού προγραμματισμού στο Palais de Tokyo στο Παρίσι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice