dior-couture-ss18-paris-1251-1516634301-mediumbigthumb.jpg
CHRISTIAN DIOR Haute Couture SS18 show in Paris. Picture by Gio Staiano for NOWFASHION.
Fashion

H καινούρια κολεξιόν του οίκου Dior είναι ένα σκοτεινό παραμύθι

Με μάσκες, πούπουλα και τατουάζ

Ένα ονειρεμένο πέπλο σκέπασε το μουσείο Rodin στο Παρίσι όσο τα μοντέλα που πρωταγωνίστησαν στην πασαρέλα couture του οίκου Dior περπατούσαν πάνω στο αστραφτερό runway για ένα show που θύμιζε αρκετά goth παραμύθι.

 


Mε επικεφαλής την Ιταλίδα σχεδιάστρια Maria Grazia Chiuri, η νέα κολεξιόν του διάσημου οίκου ήταν γεμάτη από σουρεαλιστικές λεπτομέρειες, υφάσματα με πολλά layers, οφθαλμαπάτες, εντυπωσιακό μακιγιάζ και εκπληκτικές μάσκες, σχεδιασμένες από τον Βρετανό Stephen Jones. Ολόκληρη η βραδιά θύμιζε μια μοντέρνα εκδοχή του Black and White Ball του Truman Capote στην πραγματική ζωή.

 

Με την πρώτη ματιά, οι διακοσμητικές μάσκες φαντάζουν σαν μία digital προσθήκη στην εμφάνιση των μοντέλων και όχι κάτι αληθινό, όμως, αν κάποιος κοιτάξει πιο κοντά, θα παρατηρήσει πως λειτουργούν κυριολεκτικά ως κορνίζα για να αναδειχθεί το μακιγιάζ του makeup artist Peter Philips και τα μάτια όνυχα που έχει δώσει στα μοντέλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κλείσιμο του ματιού στα αξεπέραστα 60s με σύγχρονες πινελιές που μπορεί να θυμίζουν λίγο Black Mirror σε ορισμένους από εμάς.


Ακόμα μια πρωτοπορία της φετινής κολεξιόν ήταν και τα slogan tattoos, άλλη μία ιδέα της Maria Grazia Chiuri, η οποία εξέλιξε το trend των slogans που είχε λανσάρει πρώτος ο Dior και αυτήν τη φορά αντί να αρκεστούν σε t-shirts προτίμησαν κάτι διαφορετικό.
Έτσι οι θεατές μπόρεσαν να δουν αποσπάσματα από τις γραφές του André Breton, ιδρυτή του σουρεαλιστικού κινήματος, γραμμένα με μαύρο μελάνι πάνω στο δέρμα των μοντέλων σαν τατουάζ.

 

Τα ρούχα της συλλογής κυμάνθηκαν σε πιο σοβαρούς τόνους με μια «ενήλικη» ευαισθησία, σε πλήρη αντίθεση με τις εύθυμες ρίγες και τα νεανικά διάφανα φορέματα και φούστες που είχε παρουσιάσει η Chiuri τον περασμένο Οκτώβριο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice