19478710.jpg
EPA/JUSTIN LANE
Fashion

Έξαλλοι οι Καθολικοί με την πάπισσα Ριάνα και το Met Gala (εικόνες, video)

«Η θρησκεία μου δεν είναι βραδινό ένδυμα»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Για «σφετερισμό της θρησκείας» κατηγορούν συντηρητικοί καθολικοί τους διοργανωτές του φετινού Met Gala στη Νέα Υόρκη. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η σχέση της της καθολικής εκκλησίας με τον κόσμο της μόδας.

«Ουράνια Σώματα» ήταν ο επίσημος τίτλος του Met Gala και οι επικριτές του event κατηγορούν τις διασημότητες που πέρασαν από το κόκκινο χαλί για υπονόμευση, σεξουαλικοποίηση και εμπορευματοποίηση της καθολικής θρησκείας και εκκλησίας. Η διασημότητα που εξόργισε περισσότερο τους συντηρητικούς καθολικούς ήταν η Ριάνα που ντύθηκε πάπισσα.

19475982.jpg
EPA/JUSTIN LANE


Οι χριστιανοί έβγαλαν το θυμό τους κυρίως στο Twitter. «Η θρησκεία μου δεν είναι βραδινό ένδυμα», έγραψε ένα χρήστης. «Η κουλτούρα μου δεν είναι τουαλέτα για χορό», σχολίασε μία χρήστης και το μήνυμά της έγινε retweet 40.000 φορές.

19477391.jpg
EPA/JUSTIN LANE


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι αντιδράσεις θα ήταν μεγαλύτερες αν το Met Gala επέλεγε για θέμα του μια άλλη θρησκεία. «Μου προκαλεί έκπληξη που δεν θεωρήθηκε προσβλητικό το θέμα του Met Gala από την καθολική εκκλησία».

Πάντως το Βατικανό δεν είχε κανένα πρόβλημα. Όχι μόνο ενέκρινε το θέμα της εκδήλωσης, αλλά προμήθευσε με ρούχα κι άλλα αντικείμενα την έκθεση που διοργανώνεται στο περιθώριο του Met Gala. 
Met Gala Opens With A Heavenly Exhibit

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice