Ο Minas στο Μουσείο Μπενάκη

Η ροκ έκθεση της χρονιάς έρχεται τον Σεπτέμβριο. Ο σχεδιαστής Minas συναντά τον φωτογράφο Κώστα Κουτάγιαρ μέσα από 50 ασπρόμαυρα πορτρέτα.

O Minas και ο Costas Coutayar συναντιούνται και συνομιλούν. Στη rock γλώσσα που ξέρουν. Η συνύπαρξη των δύο καλλιτεχνών αναδεικνύει τις κοινές καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και την αμοιβαία εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Ένας σπουδαίος έλληνας σχεδιαστής συναντά έναν σπουδαίο έλληνα φωτογράφο και μαζί δημιουργούν την έκθεση «Minas, Clarity of shapes», με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα Minas Design, μέσα από μια σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών που κόβουν την ανάσα με την αμεσότητα, την απλότητα  και τη χάρη τους. Θα εκτεθούν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς σε μια εκδήλωση με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον ίδιο τον σχεδιαστή, αφού συμπίπτει με τα 80στά του γενέθλια.

-as-0633.jpg

carsten-stehr-1538.jpg

50 περίπου ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Κώστα Κουτάγιαρ silver prints on archival paper, αριθμημένες και υπογεγραμμένες από τον ίδιο τον φωτογράφο, θα εκτίθενται στον χώρο του Μουσείου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Οι φωτογραφίες του Κώστα Κουτάγιαρ παρουσιάζουν πορτρέτα αντισυμβατικών ανθρώπων του σήμερα, όλων των ηλικιών και όλων των life style «ντυμένων» με τα κοσμήματα του Minas: από τον Nobu Matsuhisa και τον Τonino Carotone μέχρι τον Αντώνη Φραγκάκη και τους αδελφούς Βολικάκη. To styling των προσώπων υπογράφει ο Nικόλας Γεωργίου.

eirill-delonge-9992.jpg

gwen-lu-1251.jpg

Παράλληλα, σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες από τον ίδιο τον σχεδιαστή, θα εκτεθούν κάποιες αντιπροσωπευτικές δημιουργίες του που φέρουν τα μοντέλα στις φωτογραφίες. 
Την παρουσίαση συνοδεύει μια πλούσια εικονογραφημένη έκδοση 96 σελίδων με τίτλο «Minas - Clarity of Shapes». Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η Ελένη Αθανασίου.

 

[[{"fid":"546423","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_text[und][0][value]":"© COSTAS COUTAYAR"},"type":"media","field_deltas":{"6":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_text[und][0][value]":"© COSTAS COUTAYAR"}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"6"}}]]

 

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ATHENS VOICE.

img_6045.jpg
Minas

INFO: «Minas, Clarity of Shapes», photographs by C.Coutayar. Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138. Εγκαίνια: 5 Σεπτεμβρίου, 20.00. Διάρκεια Έκθεσης: 6 έως 9 Σεπτεμβρίου

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice