Η Eβδομάδα Μόδας της Αθήνας επιστρέφει

Περισσότερα από 35 fashion shows από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές

Η Εβδομάδα Μόδας αυτή τη σεζόν υποδέχεται περισσότερους από 35 σχεδιαστές και fashion shows τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο και σε άλλα σημεία της Αθήνας. Καταξιωμένοι και νέοι σχεδιαστές, καθώς και αγαπημένα fashion brands θα αποκαλύψουν τις νέες τάσεις της σεζόν και θα μεταμορφώσουν την Αθήνα σε μητρόπολη της μόδας, γεμίζοντας την πόλη με στιλ.

Φέτος έρχονται και δύο πολύ σημαντικοί οίκοι μόδας από το εξωτερικό ως Special Guests of Honour. Ο Diego Dolcini, Head Shoe Designer του οίκου Balmain, γιορτάζει τα 25 χρόνια του στον κλάδο της μόδας και θα παρουσιάσει μία επιλογή από εντυπωσιακά συλλεκτικά κομμάτια του σε συνεργασία με τον οίκο Baccarat, σε ένα fashion show στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Ο μέτρ της υψηλής ραπτικής Zuhair Murad, ο σχεδιαστής που λατρεύουν όλες οι celebrities του Χόλιγουντ (Jennifer Lopez, Beyonce, Shakira, Jennifer Aniston, Kate Hudson, Blake Lively, κτλ) θα παρουσιάσει την Pret a Porter συλλογή του για πρώτη φορά μέσα από ένα λαμπερό fashion show στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Επιπλέον, η Athens Xclusive Designers Week υποδέχεται και πολλούς ακόμα σχεδιαστές από το εξωτερικό, οι οποίοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν επίδειξη μόδας στο πλαίσιο της διοργάνωσης. Επτά διεθνείς σχεδιαστές από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και το Los Angeles έρχονται στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας για να παρουσιάσουν τις νέες τους συλλογές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 24ης AXDW

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου
Ο Sotiris Georgiou, θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή με γυναικεία και ανδρικά pret-a-porter στο Ωδείο Αθηνών, σε ένα industrial urban σκηνικό. Ο οίκος Kathy Heyndels & Giannetos Handmade θα παρουσιάσει ένα ατμοσφαιρικό show στο Upper House στο ρουφ της Στοάς City Link. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το Opening Party της Athens Xclusive Designers Week στον ίδιο χώρο.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου
Flori de ΙΕ, Catalin Botezatu, Art.Look, Miau by Clara Rotescu. Συνεχίζει ο Tassos Mitropoulos με τη νέα του συλλογή η οποία είναι αφιερωμένη στο glam της δεκαετίας του '80. Η μέρα κλείνει με το εντυπωσιακό show του Diego Dolcini στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
H AXDW φροντίζει κάθε σεζόν να ανακαλύπτει και να αναδεικνύει νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής μέσα από την ημέρα των νέων σχεδιαστών και το θεσμό των New Designers Awards κι έτσι η 3η ημέρα της AXDW είναι αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές που θα διαγωνιστούν διεκδικώντας 3 πολύ σημαντικά βραβεία για τη μετέπειτα πορεία τους. Συγκεκριμένα, οι νέοι σχεδιαστές που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους είναι: Alexandra Design, Anastasia Laftsidi, Frini Giannouli, Klelia Andrali, Christina E. Vatsina, Heliana. Επιπλέον, η νικήτρια των New Designers Awards της προηγούμενης σεζόν Lefkon θα παρουσιάσει τις νέες της δημιουργίες ενώ η Luna Morgaciova θα δείξει τα πιο εντυπωσιακά πολύχρωμα prints. Ακόμη, πολλές αξιόλογες σχολές μόδας συμμετέχουν πραγματοποιώντας την επίδειξη αποφοίτησής τους: Αvioti Fashion ED, Athens Fashion Club, AKTO Art & Design College.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου
Coral Castillo, Andreea Dogaru, Nash by Natasha Avloniti και Loukia Kyriakou -η νικήτρια του βραβείου Best New Designer σε προηγούμενη AXDW, θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους. Συνέχεια έχει το show του Zuhair Murad ενώ ακολουθεί και ένα θεματικό highlight fashion show, το Un Petit Defile, εμπνευσμένο από τη Γαλλική εξοχή, σε συνεργασία με τη Le Petit Marseillais με τα outfits των μοντέλων να είναι βασισμένα πάνω στη χρωματική παλέτα των προϊόντων της μάρκας, με δημιουργίες πολλών αγαπημένων ελλήνων σχεδιαστών. Οι επιδείξεις συνεχίζονται με το show The Artians παρουσιάζοντας μια συλλογή γεμάτη μοναδικά μοτίβα ενώ η Olga Karaververis ακολουθεί με ένα show εντυπωσιάζοντας με τις ξεχωριστές της δημιουργίες. Η Dapne Valente κλείνει με ένα ξεχωριστό show την 4η ημέρα παρουσιάζοντας τη συλλογή SS19.

Kυριακή 4 Νοεμβρίου
Η AXDW ολοκληρώνεται με την επίδειξη Vassilis Zoulias που θα παρουσιάσει ένα show στο Περιστύλιο του Ζαππείου σε ένα μοναδικό σκηνικό και με έμπνευση 90’s glamour. Συνεχίζουν οι σχεδιαστές της σχολής Fashion Workshop και τα μοναδικά shows από Clon8, Irene Angelopoulos, Valtadoros, Gaffer & Fluf, Peace & Chaos που θα δείξουν τις νέες τους δημιουργίες. Την αυλαία ρίχνει και πάλι το αγαπημένο σχεδιαστικό δίδυμο MI-RO στο Ωδείο Αθηνών οι οποίοι σίγουρα θα μαγέψουν το κοινό για ακόμα μία φορά.

Η AXDW στηρίζει σε κάθε σεζόν κάποιο καλό σκοπό, φέτος, στην 24η AXDW #allazoumesinithies με την ΑΒ Βασιλόπουλος, παρουσιάζοντας την τσάντα πολλαπλών χρήσεων ΑΒ. Συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο, πιο «πράσινο» μέλλον, με άποψη και στυλ. Παράλληλα με τις επιδείξεις, οι επισκέπτες της AXDW θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν και να αποκτήσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών που συμμετέχουν στον ειδικό χώρο των Xclusive Elements που έχει στηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα τις δημιουργίες των 2K10, DESPERATE ARTISTS, ELLINA’S TREASURES, E.T COLLECTION, MIAOU MIAOU, SHE BY SHE. Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης θα διεξάγεται ο ανοιχτός διαγωνισμός Fashion Design Project όπου οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως σπουδών και με βάση μόνο το ταλέντο τους, θα κληθούν να ετοιμάσουν ένα σχέδιο εντός μιας ώρας διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα επόμενα New Designers Awards.

Από τα runaway του Athens Xclusive Designers Week δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, φέτος, και η British American Tobacco Hellas με το glo™ , τη νέα τάση και έξυπνη επιλογή που μας περνάει από το παρόν στο μέλλον. Το glo™ είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει μία εμπειρία αντίστοιχη του καπνίσματος με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο σε σχέση με ένα συμβατικό τσιγάρο, αφού θερμαίνει αντί να καίει τον καπνό. Αποτελεί μία νέα ποιοτική πρόταση και έρχεται στην εβδομάδα μόδας ως platinum χορηγός δίνοντας έμφαση τόσο στην τεχνολογία όσο και στο design. Η συσκευή glo™είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω του δικτύου καταστημάτων Nobacco και του e–shop της NOBACCO (nobacco.gr/glo).

Info: 24th Athens Xclusive Designers Week, 31/10-4/11, www.axdw.gr

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice