Όλα είναι δυνατά, όταν έχεις το κατάλληλο κίνητρο

Με τη νέα training σειρά της Reebok, τίποτα δεν μπαίνει πια εμπόδιο στην κατάκτηση των στόχων μου

Ανοίγω την πόρτα του σπιτιού, αφήνω την τσάντα στην καρέκλα δεξιά και σωριάζομαι στον καναπέ. Ο Μίμης έρχεται νιαουρίζοντας να τριφτεί στα πόδια μου και σκέφτομαι ότι αυτή η δύσκολη μέρα επιτέλους τελείωσε. Βγάζω τα παπούτσια μου και ετοιμάζομαι να φορέσω τις χνουδωτές μου παντόφλες όταν το μάτι μου πέφτει στο κουτί με τα γυναικεία Reebok Flexagon που αγόρασα τις προάλλες από τα INTERSPORT. Γυρνάω τόσο αργά από τη δουλειά αυτές τις μέρες, που δεν έχω πάει καθόλου για προπόνηση και έχουν μείνει εκεί, στο κουτί τους. Τα κρατάω στο χέρι μου και παρατηρώ τα εμπνευσμένα από τα οριγκάμι σχήματα στην εξωτερική σόλα, ενώ κάθομαι ξανά στον καναπέ για να τα φορέσω.

Νιώθω το απαλό πλέγμα με τις ειδικές ίνες υψηλής αναπνευσιμότητας να αγκαλιάζει το πάνω μέρος του ποδιού μου, ενώ τα ενσωματωμένα ελαστικά λουράκια μου το κρατάνε σταθερό. Τότε συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να αναβάλω την προπόνησή μου. Πάντα θα υπάρχουν δύσκολες μέρες, πάντα θα υπάρχουν απρόοπτα και έξτρα ώρες δουλειάς ή κοινωνικές υποχρεώσεις που θα δυσκολεύουν το πρόγραμμά μου, όμως δεν πρέπει να παραμελώ το σώμα μου και την υγεία μου. Φορώντας τα νέα μου παπούτσια, νιώθω ήδη ανυπομονησία για το workout μου. Σε χρόνο dt βρίσκομαι στην πόρτα φορώντας τα αθλητικά μου ρούχα, με τα κλειδιά στο χέρι, ενώ ο Μίμης με κοιτάζει απορημένος σε στιλ «καλά δεν καθόμασταν; τι σε έπιασε;».

verticalm.jpg

Στον δρόμο για το γυμναστήριο έχω ξεχάσει κιόλας πόσο κουραστική ήταν η σημερινή ημέρα. Ξεκινώ την προπόνηση και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όχι γιατί έχω να αποδείξω κάτι σε κάποιον, αλλά γιατί το χρωστώ στον εαυτό μου να παραμένω πιστή στον στόχο μου. Δεν είναι ούτε τα παπούτσια που με κάνουν πιο δυνατή, ούτε το κολάν που με βοηθάει να κάνω περισσότερα squat - αυτά ενισχύουν απλά τη δική μου απόδοση. Ο σωστός αθλητικός εξοπλισμός με κάνει πιο active, μου δίνει τη διάθεση να προσπαθήσω περισσότερο, διευκολύνει τις κινήσεις μου, ανεβάζει την ψυχολογία μου. Τα νέα μου ρούχα Reebok και παπούτσια Reebok μπορούν να με φτάσουν μέχρι ένα σημείο. Για όλα τα υπόλοιπα, θα πρέπει να βασιστώ στον εαυτό μου. Συγκεντρώνομαι στην προπόνηση πιο εύκολα όταν δεν μου αποσπά την προσοχή το τράνταγμα σε κάθε προσγείωση. Χάρη στο καουτσούκ υψηλών επιδόσεων των Reebok Flexagon, έχω απόλυτη πρόσφυση κατά την επαφή με το έδαφος και έναν λόγο λιγότερο να ανησυχώ για τραυματισμούς.

verticalf.jpg

Λίγη ώρα αργότερα επιστρέφω στο σπίτι αναζωογονημένη. Δεν σέρνω τα βήματά μου κουρασμένα, περπατάω με θάρρος, ενέργεια, σιγουριά. Νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου και ανυπομονώ για το αυριανό workout. Σκέφτομαι την καμπάνια «The rest is up to you» των INTERSPORT που είδα πριν λίγες μέρες στο κατάστημα. Λέει ότι «αυτά που φοράς θα σε ξεσηκώσουν, όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εσένα». Χαμογελάω αυθόρμητα. Έχει δίκιο. Όλα τελικά εξαρτώνται από εμένα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice